Klubhistorie

FC Sydvest 05 Tønder er stiftet tilbage i 2005 som en overbygning for de fire moderklubber: Ballum IF, Bredebro IF, Løgum IF-Fodbold og Tønder SF-Fodbold. I 2015 blev vi således 10 år – og kunne fejre jubilæum.

 

I december 2013 ændredes organisationen. Vi er nu en selvstændig forening med egen 7-mands bestyrelse, hvoraf de 3 vælges på generalforsamlingen og de resterede 4 udpeges af hver af de 4 moderklubber. Samarbejdet de 4 klubber imellem er således stadig hele fundamentet for FC Sydvest 05 Tønder. Der er derfor også fortsat brug for vores Samarbejdsaftale, som binder forhold af fælles interesse for de 4 klubber og FC Sydvest 05 Tønder sammen.

 

I samarbejdet er der 1 seniorhold og 3 ungdomsårgang: U19, U17 og U16.

 

Fodboldsamarbejdet har siden starten næsten kun oplevet succes! Allerede det første år rykkede seniorholdet op i serie 1 og i 2006 og 2007 endte holdet begge år i den øverste halvdel af tabellen. I 2008 hed det Jyllandsserie, 2009 Danmarksserien og i 2012 2. division i sig selv et fantastisk resultat på ganske få år.

 

Det har hele tiden været politikken, at unge spillere skal have chancen, og gennem næsten alle årene er det da også lykkedes at få 1. års seniorer med på 1. holdet. FC Sydvest har gennem tiden desuden leveret spillere til højere rangerende hold.

 

Trænere og holdledere

Heldigvis har trænersiden været præget af stabilitet. Seniorholdet er således kun i gang med sin 5. træner: Først Otto Christensen i de 2 første sæsoner og efterfølgende Kim Munch, som i fire et halvt år var en dybt engageret træner, der fra sidelinjen førte holdet op i DS. I 2012 lykkedes det så med Ulrik Pedersen som træner at nå det forjættede divisionsland, idet vi rykkede op i 2. Division. I sæsonen 2014/15 blev holdet trænet af Bora Zivkovic, hvorefter Carsten Jørgensen overtog tropperne. I efteråret 2017 overtog Kim Munch igen holdet, på en midlertidig aftale og førte klubben i oprykningsspil til 1.division. Fra foråret 2018 er det med Jacob Stolberg som cheftræner og Peter Randbo Jepsen som assistent.

Holdlederne er Christian Ferslev, Fritz Bonnichsen og Kim List, som sikrer at alt det praktiske omkring holdet er på plads, så spillere og trænere kan koncentrere sig fuldt ud kampen på banen.

 

Talenter

I fodboldsamarbejdet er der også særdeles dygtige ungdomshold. Målet her er hele tiden at holde fødekæden intakt. Der er derfor en tæt kontakt mellem ungdoms- og seniorafdelingen. 

Holdet bag holdene

FC Sydvest 05 Tønders bestyrelse har følgende medlemmer:

Formand: Knud Mylin

Næstformand og kasserer: Anders Lund

Sportschef: Asger Nielsen

Sponsorchef: Bjarne Hansen

Materialechef: Per Lassen

Sekretær: Vera Warncke

 

 

Bestyrelsen nedsætter løbende udvalg med reference til bestyrelsen.