Nyheder

 

 

 

 

 • Spændende kamp mod Brabrand

  FC Sydvest 05 – Brabrand: 0 – 1 (0 – 0)

   

  Det blev en rigtig spændende herrefight, da FC Sydvest 05 tog imod nedrykkerne fra 1. division Brabrand lørdag eftermiddag.
  Kampen blev forsinket en halv times tid, idet gæsterne havde siddet fast i en motorvejskø ved Hedensted, der var sket et større trafikuheld, så motorvejen var lukket.

   

  Der var ikke nogen, som tog denne forsinkelser fortrydeligt op. Kampen blev fløjtet i gang og cheftræner Hans Henrik Andresen valgte at stille op med Kasper Tiedemann i målet, den bagerste kæde med Simon Ingemann Hansen, Mads Blom, Mathias Marquardsen og Marten van Ittersum. Midtbanen var med Lasse Clausen, Jeppe Hansen, Jonas Gejel Hansen og Niels Priisholm mens Jesper Riis og Christian Degn Clausen – (lidt uvant position for ham) huserede helt fremme.
  Det blev til nogle rigtig gode og meget nærgående forsøg fra begge hold i første halvleg – men begge holdt nullet til pausen. Kort før pausen havde gæsterne er regulær friløber, men Tide parerede i flot stil.

   

  Begge mandskaber kom uændrede tilbage efter pausen og den herlige fodbolddyst fortsatte. Efter godt et kvarter skiftede FC Sydvest ud – ud gik Christian Degn og ind kom Bayan Fenwick.
  Der skulle en dødbold situation til før der blev scoret. Det var Brabrand, der efter et hjørnespark kom på måltavlen – et meget flot indlæg blev mødt med et hovedstød – uden chance for keeper Tide.
  FC Sydvest foretog yderligere to udskiftninger inden kampen blev fløjtet af. Lasse Clausen blev erstattet af Frederik Lundbek og Niels Priisholm gik ud og Oliver Østergård kom på banen i de sidste minutter.
  Det blev også i anden halvleg til nogle rigtig gode forsøg fra begge holds side – men scoringerne udeblev.

   

  Nu har FC Sydvest så to udebanekampe inden det igen går løs på Bankparken. Først en tur til Vejgaard lørdag den 18. august – så en onsdag aftenkamp den 22. august mod Kolding og lørdag den 26. august kommer Kjellerup så på besøg hos FC Sydvest.


  Glæd dig til spændende divisionsfodbold med FC Sydvest. /hol.

 • Ærgerligt nederlag i Skive

  FC Sydvest sparkede i lørdags den nye sæson i gang, med en svær udebanekamp mod oprykningsfavoritterne fra Skive. FC drengene var ramt af et par ferie afbud men stillede alligevel med et slagkraftigt hold sprængfyldt med selvtillid efter lutter sejre i træningskampene.

   

  Det blev en lige første halvleg hvor FC Sydvest beviste at der var blevet trænet meget omkring holdets organisation på banen det blev derfor en meget chancefattig 1. halvleg, hvor Skive havde bolden men FC Sydvest havde kontrol over tingene. Det ændrede sig dog efter 40 minutter hvor Skive lidt ud af ingenting kommer foran 1-0.

   

  I anden halvleg tager FC Sydvest taktstokken og kommer lidt længere frem på banen, igen dog uden at skabe de store chancer, Skive blev heller aldrig farlige i den periode. Efter 75 min. Får FC så en dødbold i en fornuftig position og det benytter Simon ”Inge” Hansen til at lægge bolden ind i panden på Maarten som sikkert scorer til 1-1. Så kom der lidt mere liv i kampen og der var småchancer til begge mandskaber, men de fleste var ved at indstille sig på en pointdeling men i 87. min. Kommer Skive desværre på 2-1 efter en simpel stikning i dybden til en angriber der let scorer.

   

  Trænerteamet valgte herefter at smide Blom med frem i angrebet for at hente det ene point tilbage, det blev derfor i overtiden lidt alt eller intet. Det endte desværre med intet da Skive straffede FC ved at score til 3-1 i overtiden.

   

  En kamp hvor der bestemt var point i luften men de kom desværre ikke ind på kontoen, til gengæld var der mange rigtig gode momenter i spillet og især i holdets organisation på banen som spillere og trænere kunne tage med videre. Det tegner bestemt godt for de fremtidige kampe.

 • "Inge" er tilbage

  ”Inge” tilbage hos FC Sydvest 05 Tønder

   

  Fire helt unge spillere rykker ind i truppen sammen med den erfarne venstre back

   

  FODBOLD: Der var anerkendende ord og masser af begejstring, da Jørgen Kristensen fra FC Sydvest, bød velkommen til hele fem nye spillere i førsteholdstruppen. Med denne tilgang og med trænerfunktionen på plads, så ser det lyst ud for fodbolden i FC Sydvest.

   

  Yngste ny mand i truppen er kun 17-årige Jannick Andersen fra Løgumkloster.
  Du er en særdeles spændende keeper, så jeg glæder mig meget til at følge din udvikling under målmandstræner Kim Munch, sagde Jørgen Kristensen blandt andet.
  To spillere er begge 18 år - det er Marc Poulsen fra Ballum, der bedst befinder sig på den offensive midtbane, samt Mikkel Ohlsen Hansen fra Øster Højst, der spiller en god højre kant.
  19-årige Lasse Clausen fra Tønder har været med i kampe nogle gange og har leveret gode indsatser på den centrale og offensive midtbane.
  Endelig er der tilbagevendte 27 årige Simon Ingemann Hansen, med rødder i Bylderup-Bov. ”Inge” har spillet over 100 kampe for FC Sydvest og er nu efter en pause i seriebold, tilbage i divisionstruppen. Hans foretrukne plads er venstre back.
  Jeg var slet ikke klar til at spille seriefodbold – jeg føler jeg har mere i mig, så derfor glæder jeg mig til at være med på holdet igen, fortæller Simon.

   

  Jørgen Kristensen opfordrede især de unge spillere til at komme med ind i truppen og tage ansvar for de opgaver de bliver tildelt til træning og i kampe. Han ved hvad han taler om fra sin egen aktive tid på øverste hylde i dansk fodbold.
  Der er træningsstart på Bredebro Stadion torsdag den 12. juli forud for den kommende sæson i 2. division.

 • FC Sydvest lander storfangst som træner

  Så er det lykkedes FC Sydvest 05 Tønder at hive en stor fangst i havn.

   

  Vi er meget glade og stolte over at kunne præsentere vores nye cheftræner Hans Henrik Andreasen. Hans Henrik har hjulpet klubben som assistenttræner et par måneder i foråret hvilket gik rigtig fint. Nu er det så lykkedes os i fælleskab med lokale samarbejdspartnere/virksomheder at lave en et årig aftale med HH hvor han bliver cheftræner og dermed kommer til at deltage til alle ugens træningspas og alle kampe, hvilket giver HH mulighed for at præge udviklingen med hans store erfaring..

   

  Det er et kæmpe scoop for vores klub at vi kan tilknytte en sådan kapacitet som træner for vores 2. divisions hold. Vi må også være ærlige at sige at det ikke kunne lade sig gøre uden en ekstra opbakning fra 4 lokale virksomheder. Derfor er vi meget taknemlige for at Jürgensen VVS fraTønder, Ejnar Christiansen fra Sølsted, Advodan fra Tønder og Pro Tech CNC fra Skærbæk har set positivt på projektet og muligheden for at tilknytte Hans Henrik Andreasen.

   

  Vi ser nu frem til en spændende sæson med et stærkt trænerteam bestående af Hans Henrik Andreasen, Peter Jepsen og målmandstræner Kim Munch.

   

  Derudover står vi med en væsentlig bredere trup end forrige sæson, så vi går virkelig en spændende tid i møde.

   

  De nye spillere der allerede er på plads vil blive præsenteret, tirsdag den 26. juni kl. 16.30 i Sparekassen Bredebro Loungen på Bankparken i Tønder.