Nyheder

 

 

 

 

 • Drengene skal til Skovshoved

  Den gamle hæderkronede klub, Skovshoved, kunne i sin åbningskamp tage til Kjellerup og slippe hjem med alle tre point for en sejr på 2 – 0. Det betyder at skovserne rykker lige en tand op over FC Sydvest 05 Tønder og begge hold har 7 point inden de tørner sammen på Gentofte Stadion på lørdag.
  FC Sydvest 05 Tønder har arbejdet hele ugen på at forberede sig på kampen, som bestemt ikke bliver nogen nem opgave. Der er saft og kraft i modstandernes spil, så det bliver helt op til den aktuelle dagsform, hvem der scorer point i denne kamp.

  Nu må FC Sydvest’erne så ryste den lidt ubehagelige følelse af sig, efter den kølige dukkert på Løgumkloster kunstgræsbane i åbningskampen mod Marienlyst. Det tror vi bestemt også at hele mandskabet er professionelle nok til at kunne – og så er det en helt ny kamp på lørdag.

  Skovshoved er en af de allerældste fodboldklubber i Danmark – stiftet allerede i 1909. Klubben har i årenes løb huseret i en længere periode i Danmarks bedste række og har tidligere leveret flere landsholdsspillere.

 • Vindblæst affære endte med nederlag

  Vindblæst affære endte med nederlag

   

  Fc Sydvest tog i dag imod en af oprykningsfavoritterne, Marienlyst, i sæsondebuten. Det blev en vindblæst affære med mange tilfældigheder, og fra FC Sydvest blev det også en kamp hvor de unge spillere i høj grad fik chancen.

   

  Det var et lidt presset trænerteam der skulle stille hold til kampen, da der var en del skader. Således måtte Christian Roost og Marco Hansen sidde ude med skader mens Jeppe Hansen sad over med karantæne, og Enes Karabek endnu ikke har fået sin spilletilladelse. Som om det ikke var nok skulle Christian Degn, Marinus Siewe og Jeppe Vinum testes op til kampstart, enden af dette blev at Marinus og Degn startede på banen, senere skulle det dog visse sig at Marinus ikke kunne gennemføre kampen.

   

  Alle disse udfald/afbud betød at truppens bredde blev sat på prøve. Bl.a. betød det at purunge Lasse Clausen, som stadig er u 19 spiller, startede på den centrale midtbane, det gjorde han rigtig fint og han spillede også alle 90 minutter.

   

  Der var omkring 150 tilskuere der havde trodset dagens blæst og kulde, det må siges at være meget flot.

   

  FC Sydvest startede kampen med rygvind og startede ganske fint ud, allerede efter 3. min fik Bayan en halv friløber som dog desværre ikke blev omsat til mål. Det var småt med poleret fodboldspil hvilket var stort set umuligt, samtidig var det også småt med chancer i begge ender, det farligste var næsten når Marienlyst havde målspark da vinden gjorde at bolden de fleste gange kom lige tilbage i hovedet på målmanden, de mange løse bolde blev aldrig rigtig farlige, først efter 35 min. hvor Bayan havde et fornuftigt langskud som dog røg forbi den fjerneste stolpe.

   

  Indimellem var Marienlyst også farlige på omstillinger, det bevirkede bl.a. en friløber i det 19. minut som Kasper Tiedemann tog sig af. I slutningen af halvlegen fik Marienlyst endnu en halv friløber, Kasper Tiedemann reddede i flot stil, der blev dog scoret på riposten men målet blev korrekt annulleret for offside. Efter en jævn første halvleg kunne holdene gå til pause med 0-0.

   

  I pausen var FC nødsaget til at tage Marinus ud han blev erstattet af endnu en teenager, en omskolet Frederik Warming som gjorde et fint indhop som venstre wing.

   

  FC startede 2. halvleg fint og efter 50 min. fik Jonas afsluttet på et langskud. Men hele tiden lurede Marienlyst på omstillingerne, en af dem kom efter 58 min. og efter en stor forsvarsfejl af FC Sydvest kunne Marienlyst let spille forbi Tiedemann og score i et tomt mål. Kampen levede dog stadig For FC. Efter 70 min. bliver Bayan skiftet ud og endnu en af de unge kom ind, nemlig Nils Priisholm.

   

  Efter 80 min. falder kampens afgørelse så, og desværre til fordel for Marienlyst, FC er i angreb og får afsluttet, bolden bliver pareret og mens Sydvest appellerer kraftigt for straffespark slår Marienlyst kontra og det gør de godt, efter få stationer udnytter en af deres spillere medvinden og tager fornuftigt et skud udefra, umiddelbart ser det ud som om Tiedemann har styr på den men vinden gør at bolden ryger igennem handskerne og i kassen, dermed 2-0 til Marienlyst. Derefter faldt FC i niveau og formåede ikke at presse Marienlyst for alvor. Kort før tid kunne Marienlyst så øge føringen til 3-0 efter et flot gennemspillet angreb, måske det eneste reelle gennemspillede angreb der var i hele kampen.

   

  Vi må erkende at skulle kampen have en vinder var det fortjent at det var Marienlyst der tog de 3 point, men muligheden for 1 point var bestemt tilstede og de unge Sydvest løver kan bestemt være deres indsats bekendt.

 • Fire nye FC Sydvest spillere

  Fra venstre er det: Niels Dahlmann, Sparekassen Bredebro, Vivi Okholm, ECCO, Mads Blom, Enes Karabek, Simon Johansen og Marinus Siewe. Foto: Holger Ringaard.


  Præsentationen foregik ved en af klubbens hovedsponsorer – Sparekassen Bredebro.

   
  FODBOLD: Der var stolthed i stemmen, da Flemming Jordt fra FC Sydvest mandag præsenterede de seneste fire nye spillere, til bruttotruppen, der skal være med til at kæmpe om pladserne i den sjove ende af 2.division.
   
  Fælles for de fire spillere er, at de er unge og ambitiøse og betragter FC Sydvest 05 Tønder som et utroligt godt ”næste skridt” i fodboldkarrieren. Et sted, hvor der et godt sammenhold, et rigtig godt træner-team og et sted, hvor de hver især har mulighed for at udvikle sig som fodboldspillere.
   
  Spillerne:
   
  Mads Blom er 20 år og en stærk forsvarsspiller, som er kendt for sjældent at tabe dueller med modstanderne. Han har spillet i Sønderborg på Danmarks serieholdet og er nu klar til udfordringerne et trin højere.
   
  Enes Karabek er 19 år er en rigtig god tekniker, som kan meget med en bold. Dødboldsituationer som frispark er han eminent til at udføre, så det bliver spændende at følge ham hos FC Sydvest. Enes bor i Vojens og har i et halvt års tid spillet for en fodboldklub i Tyrkiet.
   
  Simon Johansen er 21 år og har spillet ungdomsfodbold hos SønderjyskE. Senest har han huseret på Sønderborgs hold i Danmarksserien. Han er en meget løbestærk wingback og har et løbepensum ud over det sædvanlige.
   
  Marinus Siewe er 19 år og har spillet i EfB i ungdomsrækkerne. I dag bor han i Flensborg og er en stor og stærk forsvarsspiller, som også har hurtigheden. Han er meget svær at slippe forbi og så har han en rigtig god egenskab at dirigere det øvrige forsvar, så det bliver svært for modstanderne.
   
  Det er således et rigtig godt miks af nye og ambitiøse spilere, som sammen med de mere erfarne på holdet, helt sikkert vil komme til at sætte sit præg på 2. division her i foråret.
   
  Men uden erhvervslivet går det ikke.
   
  Det fremhævede Flemming Jordt, da han præsenterede spillerne. Sparekassen Bredebro var vært for arrangementet og har siden opstarten i 2005 været en utrolig behagelig medspiller.
   
  ECCO er en anden hovedsponsor, og er lige som Sparekassen Bredebro en lokal forankret virksomhed, som også støtter flot op omkring fodboldspillet i FC Sydvest.
 • Hans Henrik Andreasen "HH" i Ballum

  Ballum støtter op om FC Sydvest 05 Tønder

  På en uges tid blev der rejst 30.000 kroner i det lille vadehavssamfund

  FODBOLD: Det er fantastisk godt gået – sådan lød ordene fra Jørgen Kristensen og Flemming Jordt, da der torsdag var en lille komsammen på Hotel Ballumhus. Her ville borgerne i Ballum gerne overdrage et meget smukt fælles sponsor beløb til fodboldklubben FC Sydvest 05 Tønder – som Ballum IF som bekendt er en af moderklubberne for.
  Det passede helt gevaldigt fint med, at fodboldklubben så kunne præsentere to spændende spillere i truppen.
  Den ene er 39 årige Hans Henrik ”HH” Andreassen, som har et formidabelt CV som fodboldspiller og nu tørner ud for FC Sydvest som assistenttræner. Det er han særdeles kvalificeret til idet han har A-licens og som han udtrykker det: glæder sig meget til at øse ud af sin lange internationale og nationale erfaring til de unge spillere i FC Sydvest 05 Tønder.

  Tilgangen af ”HH” betyder et helt fantastisk set-up for trænerteamet og spillertruppen i FC Sydvest. Med tre så velkvalificerede trænere som cheftræner Jacob Stollberg, assistenttræner Peter Jepsen foruden målmandstræner Kim Munch, så er der alle muligheder for at specialtræne i mindre grupper. Det kan eksempelvis være dødbolds situationer, som kommer i kampene. Her er ”HH” virkelig på hjemmebane og kan helt sikkert bidrage med masser af gode tekniske detaljer.

  Den anden spændende spiller er 24-årige Bayan Fenwick, som har en spændende fortid i engelsk fodbold – senest i Premier Leauge klubben Chrystal Palace. Bayan er frontløber og nettede i den seneste træningskamp hele tre gange. Han bor i Danmark med sin kæreste Louise og aftalen med FC Sydvest 05 Tønder går foreløbig til sæsonafslutningen i juni måned. Ind til da har holdet spillet 16 kampe og Bayan har forhåbentligt sat sit præg på scoringstavlen./hol.