Nyheder

 

 

 

 

 • Troen skal vende tilbage

  Der er et stort arbejde for trænerteamet og spillerne at få vendt tingene til at tro på sig selv. Det har knebet lidt her i foråret, så det er blevet til lidt skuffende resultater i de hidtil spillede kampe.
  Mod Næstved var det imponerende, at holdet med et 0 – 3 på måltavlen, alligevel fik troen igen i anden halvleg – det er en indstilling, der kan og skal bygges videre på.

   

  Lørdag den 26. maj fejrer FC Sydvest 05 Tønder HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med en udekamp mod Marienlyst ved Odense. Marienlyst var ubeskedne nok til at vinde første opgør med 3 – 0 på kunstgræsset i Løgumkloster tilbage i marts måned – så det må være revanche til FC Sydvest denne gang.

   

  Næste hjemmekamp – og sidste hjemmekamp i denne sæson – bliver lørdag den 2. juni mod Skovshoved. Allersidste spillerunde – den 16. i rækken – afvikles lørdag den 9. juni og det er ude mod Middelfart.
  Holdet har nu nogle muligheder for at vise, at det er et hold der vil spille divisionsfodbold. Det bliver spændende at se puljeinddelingen, når turneringen går i gang efter sommerpausen. /hol.

 • 15 minutters ydmygelse kostede

  Cheftræner Kim Munch var ikke tilfreds med indstillingen.

   

  Før kampen fortalte assistentræner Hans Henrik Andreasen at han så Næstved som et godt hold, men mente samtid at der var gode chancer for et point eller tre. - "Vi spiller på en fin bane, stiller op i en 4-5-1 opstilling og vil forsøge at holde fast i bolden", sagde han blandt andet.

   

  Det var dog som om at spillerne ikke helt havde forstået budskabet. Næstved tog teten straks fra start, mod et Sydvest hold uden udståling, og allerede efter 4 minutter gik det galt. Et par hurtige afleveringer og en dyb stikning, og en Næstved spiller stod alene med Sydvest keeper Viktor Rasmussen, og så stod der 1-0. Efter 12 minutter fik Næstved et frispark fra ca.25 meter. Sydvest forsvaret snorksov da bolden blev sendt ind i feltets venstre side, og bolden blev sendt i mål fra spids vinkel. Det blev kun værre og efter 14 minutter begik forsvaret den 3.personlige fejl, og en Næstved spiller stod fri med bolden og kunne gøre det til 0-3. Der var knap spillet et kvarter.

   

  FC Sydvest var i total opløsning. Nedfaldsboldene havnede hos Sydsjællænderne og de vandt næsten alle dueller, og afleveringer lå langt fra en medspiller. Det lugtede af en ordentlig snitter, havde det ikke været for Mads Blom der flere gange måtte ryde op efter andres fejl. Efter 23 minutter får FC Sydvest et frispark i højre side, som Christian Degn sender ind i feltet, hvor Mads Blom header den i mål til 1-3. Herefter kommer troen lidt tilbage og kampen bliver mere lige. Vi har dog svært ved at skabe chancer, da Anders Thomsen ligger meget alene, fremme i 4-5-1 systemet.

   

  Det første kvarters tid efter pausen sker der ikke så meget. Efter 63 minutter skaber Næstved noget uro i Sydvest's straffesparksfelt, men forsvaret får afværget. Minuttet efter har Rene Hansen et godt forsøg, men hans skud bliver reddet til hjørnespark. Dette hjørnespark giver Jonas Hansen en chance, men hans skud går forbi. FC Sydvest får nu overtaget i spillet, måske fordi Næstved har sluppet gaspedalen lidt, men det er os der vinder de fleste dueller. Nils Prisholm og Mikkel O.Hansen der er kommet ind i pausen for Marco og Thawng spiller en fin 2.halvleg. Især Nillers samspil med Warming er værd at nævne.

   

  Efter 73 minutter er Anders Thomsen alene med målmanden, men hans skud sidder lige i handskerne, og kort efter tager Jeppe Hansen en god dribletur, men bliver sparket voldsomt ned, og et gult kort til Næstved spilleren var billigt sluppet i den forbindelse. Sydvest satsede voldsomt og det gav en friløber til en Næstved spiller, men stolpen sad i vejen for ham. To minutter senere header Niller et hjørnespark på stolpen i den anden ende, så der var skam chancer, men heldet manglede.

   

  Da Jeppe Hansen måtte udgå med en skade, da han blev sparket ned, blev han afløst af U19 spilleren Mirza Vatric, og han gjorde også et flot indhop. Han vandt masser af dueller, især i luften og var pågående. Efter 85 minutter nåede han højst på et hjørnespark, men headede over. FC Sydvest var virkelig nærgående til sidst og en Næstved Spiller brugte hånden til at afværge en farlig situation, men som de eneste, så dommertrion ikke straffesparket, og så sluttede det hele 1-3.

   

  Efter kampen sagde en ikke voldsom imponeret cheftræner Kim Munch: - "1.halvleg var katastrofal. Kunne jeg have skiftet hele holdet, havde jeg gjort det. Vi har snakket om at indstillingen skal være i orden, og så kommer vi ud og ligner nogen der har tabt, inden kampen går i gang. Selv Næstved nævner det. Vi vil gerne spille bolden op gennem midten, men det formår vi ikke. Vi vinder ingen dueller, vi vinder ingen andenbolde, og vi kommer bagud 3-0, inden vi selv scorer. Så får de en rigtig god skideballe, hvor der bliver talt med store bogstaver i halvlegen, og vi lavede to udskiftninger. Det var to udskiftninger der lå i kortene på grund af Marcos skade. Jeg ved godt at Næstved måske lettede lidt på speederen, men jeg synes vi kom godt igen. Vi viser noget attitude og til dels noget godt spil og kommer til nogle chancer. Jeg bad spillerne i pausen om at gå ud og spille lige op med dem, og anden halvleg var godkendt, men ikke prangene".

 • Næstved gæster Bankparken

  Det er en gammel herre der gæster Bankparken, i morgen lørdag klokken 15:00. Næstved IF så dagens lys i 1939, og kan således fejre 80 års fødselsdag næste år. Gennem disse knap 80 år har Næstved, så langt hukomelsen rækker været en del af toppen af Dansk fodbold. Næstved IF har været en del af Superligaen, og den mest kendte profil i klubbens historie er nok Mark Strudal. I nyere tid har bunden af 1.division og toppen af 2.division dog primært været der, Næstved har opholdt sig.

   

  Og i denne sæson rækker sydsjællænderne ud efter den ene oprykningsplads. Hvidovre har sat sig på den ene plads, med otte point ned til Næstved, der til gengæld har fem point ned til stregen, hvor Kjellerup opholder sig lige under. Næstved har der for brug for en sejr på Bankparken, for at opretholde afstanden til netop Kjellerup. Efter fem sejre på stribe og en målscore på 11-1, måtte Næstved sidst nøjes med 1-1, netop mod Kjellerup, på Næstved stadion.

   

  Det er således et meget stærkt hold, som Kim Munch og drengene skal op imod lørdag eftermiddag. Vi spillede rent faktisk en fin kamp på Næstved stadion for nylig. Vi tabte 2-0 efter scoringer i 64. og 66.minut. Når resultaterne mangler, er det lidt typisk at et mål koster på selvtilliden og følges op med endnu et mål. Det så vi senest mod Frem, så en af opgaverne kunne være at spille videre som om det stod 0-0, selv om vi kommer bagud.

   

  Kim Munch har nu haft nogle flere dage med holdet, og det bliver spændende at se om han fået puttet noget mere kynisme ind i spillerne, for det er nok noget af det holdet har manglet. Målchancerne er der, så vi skal bare være kyniske og putte dem i kassen, så skal det nok blive en underholdende kamp. Så kig lige forbi på Bankparken, lørdag klokken 15:00 til topbold og pølser. Håber vi ses.

 • FC Sydvest tabte til Frem

  Processen med at få FC Sydvest på ret køl er i gang, men vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

  FC Sydvest valgte dagen før kampen mod Frem, at skifte ud på cheftrænerposten. Kim Munch der havde stor succes med holdet i efteråret blev igen overtalt til at tage en tørn som cheftræner, men alt ændrer sig jo ikke over natten fordi man skifter ud på trænerposten. Hvad Kim Munch havde nået på en dag, havde han følgende bud på:

   

  - "Vi går tilbage til 4-4-2, og så har vi vores krigszone hvor vi vil forsøge at generobre bolden. Og så gælder det ellers bare om at tro på tingene og finde glæden ved at spille fodbold".

   

  Allerede i første minut var en Frem forsvarer ved at spille Anders Thomsen fri, da hans hovedstød røg bagud. AT var dog marginaler fra at nå bolden og chancen udeblev. Man anede en masse energi fra spillerne, der kom med en fin indstilling og tro på tingene. Spillet var godt, men Frem var også super skarpe i omstillingerne. Et godt indlæg fra AT efter 22 minutter fik publikum til at kræve straffe, da Bayan Fenwick så ud til at være blevet revet omkuld. Det var dog svært at se hvad der skete og i stedet fik FC Sydvest et frispark i højre side af feltet.

   

  Dette frispark blev sendt ind i hovedet på Mads Blom, men bolden blev headet over mål. Fem minutter senere tabte Marten Van Ittersum en duel i venstre forsvarsside. Bolden blev fra baglinien sendt på tværs, hvor en fri fremspiller nemt kunne score mod en sagesløs Viktor Rasmussen. FC Sydvest havde kun lige givet bolden op, da bolden havnede hos Christian Degn der sendte et flot venstrebenshug afsted, men Frems målmand leverede en flot redning. Bare fire minutter efter målet fik Frem med 3 hurtige afleveringer i Sydvest feltet splittet forsvaret ad og så stod der 0-2 efter 31 minutter.

   

  Så kunne man tro at FC Sydvest var groggy som en bokser der netop havde modtaget to slag i leveren, men spillerne kæmpede videre og bare to minutter efter målet sendte Marco Hansen et skud på indersiden af stolpen, men når man er bundhold går disse bolde bare ikke ind, således også denne gang. Efter 35 minutter gik Marco, der er på vej tilbage fra en lang skade ud og ind kom Thawng. Fire minutter før pausen modtog Bayan Fenwick bolden med ryggen mod mål og en forsvarsspiller bag sig. Smart fik han drejet rundt og sat modstanderen, men afslutningen blev svag, og holdene kunne gå til pause.

   

  Anden halvleg var ikke lige så underholdende og vi måtte vente 10 minutter på den første chance. Jonas Hansen modtog en svær bold, og ramte den desværre ikke ordentlig. Efter 61 minutter havde Frem en gigantchance der blev sendt langt over mål, og stille og roligt begyndte københavnerne at se trætte ud. FC Sydvest overtog styringen af kampen og pressede på. Det var tydeligt at kunne vi bare få bolden i kassen, så ville Frem blive rystet og muligheden for point ville opstå.

   

  Efter 71 minutter sendte Rene Hansen et flot skud afsted, som fik Frem målmanden til at hive en flot redning frem, og to minutter senere måtte samme målmand ud af målet for at stoppe Thawng. Det lignede et klart straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Efter 76 minutter sendte Bayan en tværaflevering ind i feltet, men Jonas Hansen kunne lige netop ikke nå frem til den, så marginalerne gik bestem ikke vores vej. Marinus Siewe blev sendt frem i angrebet, men de høje bolde ind i feltet kom aldrig. Frem kæmpede forbilledligt og efter 83 minutter havde de en dobbeltchance, hvor riposten blev brændt på det skammeligste. Mere skete der ikke og et flot kæmpende Sydvest måtte erkende at det ikke blev mod Frem at den første sejr kom i hus.

   

  - "Planen var jo at vinde kampen., jeg ville gerne have fortsat hvor vi slap i efteråret. Når det så er sagt, så har jeg sagt i mit oplæg at jeg vil se noget energi, noget tro på det, og at man kæmper for hinanden. Og ingen på stadion kan laste os for at vi bare lod os tabe", sagde Kim Munch efter kampen og fortsatte: - "Vi troede på det hele vejen igennem, og de kæmper en vis del ud af bukserne i dag. Der mangler lige den sidste aflevering, den sidste skarphed. Vi har nogle stolpeskud og nogle farlige dødbolde, og alt i alt er jeg 80% tilfreds - Jeg vil jo gerne vinde".

   

  Allerede på lørdag er der kamp på Bankparken igen, når oprykningskandidaterne fra Næstved kommer forbi.