Nyheder

Her på siden vil der løbende komme nyheder, så man kan holde sig opdateret og få et indblik i, hvad der sker i klubben.

 

 

 • Tre træningskampe på otte dage

  FC Sydvest 05 Tønder spiller tre træningskampe op til sæsonstart.

   

  Sæsonstarten nærmer sig, og formen skal pudses af. Det sker med tre træningskampe mod VSK Århus, Varde og Kolding B.

   

  Allerede på lørdag spilles den første kamp, mod VSK Århus som vi også møder i første runde. Kampen spilles på lørdag klokken 13:00 i Århus.

   

  På tirsdag klokken 19:00 er det så på Bredebro stadion at Kolding Boldklub kommer på besøg og Lørdag den 29.juni klokken 12 er det igen i Bredebro at FC Sydvest møder Varde.

   

  Den 5.august spilles den første kamp om point, hjemme på Bankparken mod VSK Århus.

 • Pressemeddelelse

  Pressemeddelelse.

   

  FC Sydvest 05 Tønder omstrukturerer.

  FC Sydvest 05 Tønders formand Henrik Hansen trækker sig fra bestyrelses arbejdet i fodbold klubben for at bruge kræfterne i sine virksomheder Volkswagen Tønder og Volkswagen Haderslev.

   

  Henrik har siddet i FC Sydvest 05 Tønders bestyrelse i tre et halvt år, siden april 2016 som formand.

   

  Henrik udtaler; Jeg har været glad for min tid som bestyrelses medlem i klubben. FC Sydvest har formået at etablere sig som en fast del af divisionsfodbolden i Danmark gennem de sidste 4 år og for at klubben kan udvikle sig fremadrettet skal der nye kræfter til og da jeg samtidigt ønsker at bruge mere tid på min familie og mine virksomheder, vurderer jeg at tidspunktet nu er det rette.

   

  Også Thorkild Andersen slipper tøjlerne i FC Sydvest 05 Tønder. Efter næsten 12 års medlemskab i bestyrelsen, hvor han har bestridt posten som sportschef og sponsorchef. Thorkild har været med fra starten i 2005 hvor FC Sydvest 05 Tønder opstod som en samarbejds klub for Tønder SF, Bredebro IF, Løgum iF og Ballum IF.

   

  Thorkild udtaler; jeg har været med næsten lige fra starten af. Det har været en til tider lang rejse – men det har været hele arbejdet værd, når man kan se hvor langt FC Sydvest er nået i dag. Jeg er stolt over at ha´ været en del af klubben, følge udviklingen og se de opnåede resultater. Så jeg vil forsat følge klubben tæt og se så mange kampe, som muligt . Klubben FC Sydvest skal have held og lykke med fremtiden, tak til spillere, træner og selvfølgelig alle sponsorer, som er jer, der i sidste ende bestemmer, om vi har fodbold på højt niveau i Tønder kommune, det skal være mine sidste ord for denne gang.

   

  Vi har taget deres opsigelse til efterretning, og takker for deres indsat for FC Sydvest gennem mange år.

   

  Ind i bestyrelsen er trådt Per Lassen , Bredebro og Peter G. Andersen, Løgumkloster. Bestyrelsen fordeler de forskellige poster ved et senere bestyrelsesmøde.

   

  Skulle der være evt. spørgsmål kan der rettes henvendelse til Anders Lund eller Knud Mylin.

   

  FC Sydvest 05 Tønder starter sæsonen i 2. division op den 5 august hjemme mod VSK Århus.

 • Calle rundede 200 kampe for Sydvest

  Kasper "Calle" Sørensen er synonym med FC Sydvest 05 Tønder.

   

  Bortset fra en afstikker til Brønshøj, har Kasper Sørensen trukket Sydvest trøjen over hovedet gennem det meste af senior karrieren. I løbet af foråret rundede Kasper Sørensen som den første i klubbens relativ korte historie, 200 kampe for holdet. Kasper Sørensen fortæller om tiden i FC Sydvest:

   

  "Der er ingen tvivl om at jeg er utrolig beæret og stolt over denne bedrift samt rekord for klubben. Jeg har været så heldig "kun" at have haft 4 cheftrænere i min lange periode i klubben, hvilket har givet en masse tryghed og ro, til at kunne koncentrere sig om det det handler om, krigen på banerne rundt omkring i lille Danmark. Samtidig har det været én lang succes, i hvert fald for mit vedkommende, da jeg kun har oplevet at rykke op - det må gerne ske minimum én gang mere".

   

  "Derudover har jeg haft en hulens masse gode holdkammerater og venner. Man udarbejder noget helt igennem unikt i sådan en tilværelse, hvor man virkelig viser sit sande jeg".

   

  "Selvom jeg i et par år var væk fra klubben, har jeg aldrig været i tvivl om at jeg ville vende tilbage og hjælpe klubben. Der er et rigtigt stort potentiale i klubben og det skal vi hjælpe hinanden med at indfri. Tilskuerne, sponsorerne og de frivillige, som var der før jeg tog afsted til København er der stadig og er en del af projektet. Det vidner om sammenhold og viljen til at oprette noget sammen". 
   
  "Jeg føler stadig at jeg har en masse at bidrage med, både på og uden for banen, så mon ikke jeg tager 100 kampe mere. Smiler". 
   
  "Jeg glæder mig desuden til at se hvad fremtiden bringer. Vi har pt. en vanvittig god trup med en masse unge spillere, som skal indse at det kræver hårdt arbejde og tålmodighed. Det lokale trænerteam fungere også rigtig godt sammen, hvilket gør mig rolig med tanke på fremtiden". 
   
  "Jeg kunne skrive en bog på 1000 sider omkring min tid i sydvest indtil nu, men jeg ønsker at se fremad. Hvis der skulle være spørgsmål, ved i hvor i kan finde mig". 
   
  "Til sidst et kæmpe stort tak og skulderklap til alle de mennesker der har været involveret på rejsen hidtil. Tak til sponsorer, tilskuere og frivillige for at tro på projektet og lad os da fortsætte endnu, og se hvor langt vi kan bringe det - SAMMEN". 
   
   
  Med stolthed i stemmen, af hjertet tak!

   

 • Sydvest må sejle til pokalkamp.

  FC Sydvest skal til Ærø og spille mod Marstal/Rise i første runde af pokalturneringen.

   

  En lodtrækning med blandede følelser, da Marstal/Rise kom op af hatten. Sportsligt set en fin lodtrækning, da holdet fra Ærø ligger to rækker under FC Sydvest, men selv om Ærø ikke ligger langt fra Sønderjylland, så er det en lang og dyr tur dertil, da man skal køre til Svendborg og sejle over. Derfor var der bestemt andre hold, vi havde foretrukket. Nu kan vi så vælge at bruge turen, rent socialt og det er da også hyggeligt at komme ud og sejle.

   

  Marstal/Rise mødte vi to gange, da vi i forrige sæson var en tur i Danmarkserien. Her vandt vi 5-2 hjemme og 3-0 på Ærø. Da sæsonen var slut lå vi på 1.pladsen med 62 point og Marstal/Rise lå sidst med 20 point. Vi er dermed rykket op og de er rykket ned og vi må tage favoritværdigheden på Ærø.

   

  Kampen skal spilles mellem tirsdag den 8.august og torsdag den 10 august.