NYHEDER

 • Generalforsamlingens dagsorden d. 20/11-2017

     Generalforsamlingens dagsorden d. 20/11-2017

   

   

  Den ordinære generalforsamling skal mindst indeholde følgende dagsordenspunkter:

   

  1. Valg af dirigent.


  2. Bestyrelsens beretning.


  3. Kassereren aflægger det reviderede regnskab og fremlægger budget for   

      det kommende år.


  4. Behandling af forslag

            a. Fra bestyrelsen
            §6.11 Man kan ikke sidde i FcSydvest’s bestyrelse samt i bestyrelsen for TSF’s            venner/bankparken pga. interessekonflikt.


            b. Indkomne forslag
            Forslag fra Gunnar om vedtægtsændringer:
            Forslag 1.
            § 6 pkt. 9 ændres til § 6 pkt. 10 og følgende indsættes som § 6 pkt.9.
            Der udfærdiges skriftligt referat eller beslutningsreferat fra bestyrelsesmøder           og alle udvalgsmøder. Referaterne tilsendes formændene i moderklubbernes           fodboldafdeling.
            Forslag 2.
            Nuværende:
            §2. Formål.
            Foreningens formål er at drive herre fodbold for U17, U19 og herre elitehold,           og tilvejebringe tilstrækkelig kapital hertil.
            Anm.: Der henvises til samarbejdsaftalens bemærkninger om                     

            holdsamarbejde
            Ændres til:
            §2. Formål
            Foreningens formål er at drive herre elitehold, og tilvejebringe tilstrækkelig           

            kapital hertil.
            Konsekvens: Foreningen FC Sydvest 05 Tønder skal ikke længere bruge           

            kræfter m.m. på ungdomsarbejdet men udelukkende koncentrere sig om

            Senior Herre elitehold.


             Forslag fra Martin Quist:
            "Generalforsamlingen beslutter, at Knud Mylin med øjeblikkeligvirkning           

            udtræder af bestyrelsen for foreningen"
            Begrundelse:
            Knud Mylin er en hindring for et fornuftigt samarbejde med nuværende og

            kommende sponsorer og samarbejdspartnere med henblik på den fremtidige

            videreudvikling af klubben.

            Yderligere uddybning af årsagerne og fremlæggelse af alternativet;

            vores visionsplan, følger på mødet!


  5. Valg af bestyrelse og suppleanter.


  6. Valg af revisor for og revisorsuppleant. 

  7. Eventuelt.

 • Roost og Munch stopper

  Christian Roost stopper i FC Sydvest og Kim Munch takker af som cheftræner.

   

  Forsvarsfyrtårnet Christian Roost har af to omgange spillet i FC Sydvest. Efter dette efterår er det dog slut, da han har valgt, ikke at forlænge sin kontrakt. Dermed mister Fc Sydvest en super dygtig forvarsspiller og en vellidt holdkammerat. Vi ønsker Christian Roost god vind fremover, og takker for tiden i FC sydvest trøje nummer 5.

   

  Cheftræner Kim Munch stopper i rollen som cheftræner og går tilbage i rollen som målmandstræner og bliver dermed i klubben. Kim Munch selv sagde således til spillerne efter det seneste opgør:

   

  - "Da jeg blev spurgt om jeg ville hjælpe til i den situation som klubben stod i, var jeg ikke i tvivl om at jeg skulle sige ja. Jeg har dog været udfordret, da jeg står op klokken 3 om natten for at køre på arbejde og først er hjemme omkring 12 timer senere. Selv om hjertet siger at jeg skal fortsætte, så skal jeg også kunne få det hele til at hænge sammen, og det har kun kunnet lade sig gøre med stor velvilje fra mit firma".

   

  FC Sydvest starter nu en søgen efter en ny cheftræner.

 • Vindermentaliteten vandt i Løgumkloster

  FC Sydvest var det mest scorende, og Århus det mindst scorende hold i rækken, og kampen viste tydeligt hvorfor.

   

  Århus Fremad havde mere på spil end FC Sydvest, og det var ganske tydeligt at se fra kampens start. Århus lagde tryk på og der gik ikke lang tid før deres første chance kom. Alene med Kasper Thiedeman blev der afsluttet med en tåfiler og bolden strøg forbi mål. Århus fik endnu en lignende chance, men igen var tåen det foretrukne våben i afslutningen.

   

  Efter 15 minutter fik Morten Hansen pludselig masser af plads i høre side og et passivt Århus forsvar kunne se Morten smadre bolden op i lang hjørne fra 16-18 meter. Ikke Mortens flotteste mål på Løgumkloster stadion i år, men den kommer nok ind som nummer to. Århus var stadig det bedst spillende hold og fik sendt et skud på overliggeren, men Sydvest svarede igen og fik Anders Thomsen spillet fri, men inden han fik lagt bolden til rette blev han tacklet.

   

  Otte minutter før pausen fik Århus så udlignet og det var som sådan meget fortjent. FC Sydvest kunne gå til pause med 1-1. Det kunne såmænd have stået 2-0, men ingen kunne have indvendt noget, havde Århus ført med et enkelt mål. De var spillemæssigt klart bedst i 1.halvleg, men brugte også mange kræfter.

   

  Anden halbleg var mere lige fra starten. FC Sydvest fik mere og mere styr på spillet, og da Jonas Hansen sendte et tørt hug afsted efter 11 minutters spil, troede alle at målmanden havde reddet. Linievogteren dømte dog bolden inde, og ingen protesterede over den kendelse, fra en i øvrigt udemærket dommertrio. FC Sydvest overtog spillet mere og mere og Århus virkede trætte.

   

  Efter 74 minutter kom unge Mikkel Ohlsen Hansen på banen og han skulle vise sig at få afgørende indflydelse på kampen. Efter et par minutter på banen blev han sendt afted med en aflevering fra storebror Morten. En flot afslutning fra Mikkel endte dog i sidenettet. Endnu et par minutter gik og så var rollerne omvendt. Mikkel sendte en dyb stikning afsted mod Morten, der i stedet for at afslutte sendte bolden på tværs til Thawng (billedet), og han kunne score til 3-1.

   

  På nogenlunde samme tid havde Ringkøbing scoret to gange mod Odder og det så dermed sort ud for Århus, der ikke længere troede på det. Efter 90 minutter endte det så i ren frustation for Århus Fremads målscorer Khaled Paikar, da han stemlede Kasper Thidemann så hårdt at blodet flød fra den stærke keeper. Efterfølgende nægtede han at forlade banen og holdkammeraterne måtte nærmest skubbe ham ud.

   

  Kampen sluttede 3-1 og det sendte FC Sydvest op på 2.pladsen i tebellen, efter et flot forår, hvor cheftræner Kim Munch virkelig har fået ændret noget i spillernes mentalitet. 

   

  Efter kampen blev Johanne Clausen kaldt ind på banen, da spillerne gerne ville takke hende for den fantastiske mad hun laver til dem i forbindelse med både ude og hjemmekampene.

   

  Vi takker også Flemming Andersen for de mange flotte billeder han tager under hjemmekampene, det sætter vi virkelig pris på.

   

 • En kamp om to point

  I dag spilles sidste kamp i grundspillet, men også første kamp i slutspillet.

   

  Det er sjældent at der kun spilles om to point i fodboldkampe, men det er ikke desdo mindre scenariet for FC Sydvest i dagens kamp mod Århus Fremad. Forskellen på en sejr og et nederlag i dagen kamp vil være to, ja måske kun et point i oprykningsspillet, afhængig af resultatet i kampen mellem Ringkøbing og Odder. Vi skal klart gå efter sejren, for vinder vi får vi 7 eller 8 point med over, og det er da en godkendt start på foråret.

   

  I den lange pause der venter, skal holdet så forstærkes. Det er super vigtigt at vi ikke bare ser foråret som et halvt år, hvor vi kan spille for sjovt, uden reelt at have noget at spille for. Konsekvensen heraf vil være at publikum bliver væk og nuværende profiler søger nye udfordringer. Med andre ord: Hvis du ikke er under udvikling, er du under afvikling, og det kan ingen i FC sydvest være tjent med, så vi SKAL have sat et stærkt hold sammen til foråret, og selvfølgelig ikke glemme vore egne talenter.

   

  Kom til Løgumkloster, i dag klokken 14:00 og hjælp drengene med at afslutte et succesfyldt forår. Hjælp os med at klappe dem på banen, det har de fortjent. Og husk! Vi vinder altid i Løgumkloster :-)

 • Indkaldelse til ordinær generalforsamling

  FC Sydvest 05 Tønder afholder ordinær generalforsamling Mandag den 20. november kl.19.00 i Ballum Multihus

   

   

  Dagsorden:

  • 1. Valg af dirigent
  • 2. Bestyrelsens beretning for 2017
  • 3. Kassereren aflægger det reviderede regnskab og fremlægger budget for det kommende år
  • 4. Behandling af indkomne forslag.
  • 5. Valg af bestyrelse og suppleanter.
  • 6. Valg af revisor for og revisorsuppleant
  • 7. Eventuelt

   


  På bestyrelsens vegne
  Knud Mylin

 • Så mange point har de andre med

  Det står nu fast at FC Sydvest får 6-8 point med over i oprykningsspillet, men hvordan placerer vi os så i forhold til konkurrenterne. Der er stadig mange kampe, hvor der spilles om point, og det er derfor lidt

  svært at danne sig et reelt overblik, før på lørdag klokken 16:00 når alle resultater er tikket ind. Vi prøver nu alligevel, naturligvis med forbehold for at en lille regnefejl kan have sneget sig ind.

   

  Hvidovre: 18 point

  Kjellerup: 13 point

  Marienlyst: 9-12 point

  Middelfart: 9-12 point

  Jammerbugt: 7-10 point

  FC Sydvest: 6-8 point

  Avarta: 7-8 point

  Frem: 7 point

  Næstved: 6 point

  Skovshoved: 4 point

   

  For de hold der kæmper om de sidste 2 pladser:

  HIK: 7-10 point

  Kolding IF: 5-8 point

  Århus Fremad: 5-8 point

  Ringkøbing: 7 point

   

  Der står således meget på spil for mange, i sidste runde på lørdag klokken 14:00

  (forbehold for regnefejl).

 • To vigtige kampe på lørdag

  Kampene i Ringkøbing og Løgumkloster bliver afgørende for foråret.

   

  Kampene mellem Kjellerup og VSK århus, samt Jammerbugt - IF Lyseng er fuldstændig ligegyldige, da hjemmeholdene er sikre på at slutte i toppen og udeholdene i bunden. Deres indbyrdes point føres dermed ikke med over til turneringerne i foråret. Helt anderledes ser det dog ud med kampene Jammerbugt-Odder og FC Sydvest-Århus Fremad.

   

  Sagen, ganske kort er at Ringkøbing er et mål dårligere end Århus Fremad i stillingen og sejrenes størelser i de to kampe kan blive afgørende. Odder er bedre indbyrdese mod Århus Fremad og kan stå med et point mere i nedrykningsspillet, hvis de sørger for at tabe stort nok i Ringkøbing. Odder der startede med minus 6 point i denne sæson er dog næppe interreseret i at få flere negative historier hængt på sig for et enkelt point, så mon ikke de går ud og spiller for at vinde.

   

  For FC Sydvest's vedkommende skal vi ud og spille for at få flest mulige point med over i oprykningsspillet, og skal derfor gå efter sejren mod Århus Fremad. Nedenfor beskriver vi scenarierne for FC Sydvest, der har 4 point med over for kampene mod Jammerbugt, men ingen point med over fra kampene mod Kjellerup. 

   

  1: FC Sydvest vinder over Århus og Ringkøbing vinder med samme eller færre antal mål, spiller uafgjort eller taber: FC Sydvest får 8 point med over.

   

  2:  FC Sydvest vinder over Århus og Ringkøbing vinder større over Odder: FC Sydvest får 7 point med over.

   

  3: Begge kampe ender uafgjort: FC Sydvest får 6 point med over.

   

  4: FC Sydvest taber, men Odder taber større: FC Sydvest får 7 point med over.

   

  5: FC Sydvest taber og Ringkøbing taber med samme eller flere antal mål: FC Sydvest får 5 point med over.

   

  Der er flere scenarier, men det korte af det lange er at vi kommer til at stå med fem til otte point i forårets oprykningsspil. Vi får absolut mest ud af at vinde kampen, det samme gør Århus Fremad. Alle kampe spilles på lørdag klokken 14:00.

   

  Vi ses på Løgumkloster Stadion.

 • Kampflytning. Vi spiller i Løgumkloster.

  Bankparkens tilstand er ikke god nok til at vi kan spille sæsonens sidste og især for Århus, vigtige kamp. Vi har derfor set os nødsaget til at spille kampen på græsbanen, på Løgumkloster Stadion.

   

  Kampen spilles på Lørdag, den 4.november klokken 14:00.

 • Generalforsamling udsat

  Mandag Aftens generalforsamling i FC Sydvest kunne ikke gennemføres, da der manglede en dagsorden i indkaldelsen, der ellers var sendt rettidigt ud.

   

  Det beklager vi dybt, og en ny indkaldelse med en ny dato vil snarest blive sendt ud.

   

  Bestyrelsen.

 • FC Sydvest er klar til oprykningsspillet

  FC Sydvest vandt i Odder, fik hjælp udefra, og er klar til oprykningsspillet.

   

  Der gik kun et par minutter, inden FC Sydvest kunne bringe sig på kurs mod oprykningsspillet, da Rene Hansen bragte FC Sydvest foran 1-0. Den stilling holdt til pause og de første 20 minutter af anden halvleg, men så gik det også stærkt. Efter 65 minutter bragte Jonas Hansen Sydvest foran med 2-0, men bare fem minutter senere reducerede Odder til 1-2. Der gik kun to minutter yderligere, inden Rene Hansen kunne score til 3-1, og så gjorde det knap så meget at Odder igen reducerede i overtiden. Da Århus Fremad samtidig tabte og Ringkøbing spillede uafgjort, kan ingen af de to hold længere indhente FC Sydvest.

   

  Efter seks runder så det ellers ikke alt for godt ud. 6 point var hentet og FC sydvest lå i bunden. Kim Munch overtog tropperne og har i syv kampe hentet 16 point. Godt gået af træneren og hans hold der udviser stor spilleglæde for tiden. Nu håber vi bare at vi kan få lavet en ny aftale med træneren efter generalforsamlingen på mandag. Det er nødvendigt hvis vi skal fortsætte holdets succes i forårets oprykningsspil.

   

 • Vi skal slå formstærkt bundhold

  Det er et helt andet Odder hold der venter FC Sydvest på lørdag.

   

  Odder Fodbold var i strid modvind fra sæsonstart. Ikke alene skulle de starte sæsonen med minus seks point, men flere profiler sad ude med karantæne.  Det kunne ses på deres resultater og de første fire kampe blev tabt. Fire point i de næste to kampe lignede vendepunktet og de kom til Løgumkloster, for første gang i stærkeste opstilling. Den dag havde Kim Munch debut som cheftræner for Sydvest og Odder blev fejet af banen med 6-1.

   

  Siden har Odder dog fundet melodien. Godt nok tabte de ugen efter til Kjellerup, men så fulgte tre sejre, inden de forrige weekend tabte 3-2 ude til rækkens tophold fra Jammerbugt. Det er dermed et helt andet og yderst formstærkt hold fra Odder, vi møder på lørdag.

   

  FC Sydvest spillede en god kamp, eller i hvert fald en god anden halvleg mod et heroisk kæmpende IF Lyseng, hjemme på Bankparken i lørdags. Den indstilling vi kom med efter pausen, skal vi tage med til Odder, og så skal vi score på vore chancer. Det er bidende nødvendigt, hvis vi skal have alle tre point med hjem. Det flotte resultat i den omvendte kamp kan vi ikke bruge til noget. Tabellen lyver aldrig, siger man, men det gør den i dette tilfælde. Odder er ikke noget bundhold, og det bliver en rigtig svær kamp for FC Sydvest 05 Tønder.

 • FC Sydvest måtte nøjes

  FC Sydvest vadede i chancer, men måtte nøjes med 1-1.

   

  I aller første minut kom Lyseng farende mod Sydvest's mål og Kasper Thiedemann måtte redde til hjørnespark. FC Sydvest fik dog kontol over kampen og efter 13 minutter kom Rene Hansen ind foran Lysengs bagerste forsvarsspiller, der nedlagde Rene Hansen lige udenfor feltet. Dommeren tøvede ikke. Klokkeklart rødt kort. På det efterfølgende frispark sparkede Anders Thomsen bolden op i hjørnet. 1-0 til FC Sydvest.

   

  Med en mand i undertal overtog Lyseng komandoen og der gik ikke længe inden Kasper Thidemann igen måtte redde en stor chance. Efter 28 minutter fik Lyseng et frispark uden for feltet. Den bold blev sat ind ved nærmeste stolpe i bunden af målet til 1-1. Den burde muren nok have dækket. Resten af første halvleg blev der ikke rigtigt skabt noget.

   

  FC Sydvest kom ind til anden halvleg som forvandlet og lagde et stort press på Lysengs mål. Lyseng kæmpede som løver og kastede sig ind i alle afslutninger og indlæg. FC Sydvest vadede i muligheder. Den største havde Anders Thomsen, der blev spillet fri foran et tomt mål. I stedet for at sætte indersiden på, ville han tage en dribbling, men bolden ramte hans ben og røg ud til målspark.

   

  Lyseng forsøgte at trække tiden, mens FC Sydvest skovlede bolde ind i feltet, hvor måde Marten og Roost stod klar, men ind ville bolden ikke og Sydvest måtte nøjes med 1-1. Vi har nu lagt press på os selv, før de to afgørende kampe i Odder og hjemme mod Århus Fremad.

 • Koncentreret indsats kræves mod Lyseng

  Bankparken er igen hjemmebane når FC Sydvest kan tage et stort skridt mod oprykningsspillet.

   

  Lyseng er oprykker og en lidt mærkelig størelse, forstået på den måde at de har fået deres point mod topholdene. De er det eneste hold der har vundet i Kjellerup, har fået 4 point mod Ringkøbing og vundet ude mod VSK Aarhus. De risikerer at skulle starte nedrykningsspillet med tre point, med mindre Ringkøbing ryger med ned, så har de syv point. Lyseng skal i de tre sidste kampe møde top tre holdene og er det hold der har scoret færrest mål af alle (13) og lukket næstflest ind (21).

   

  Alligevel kræves en koncentreret og disciplineret indsats af FC Sydvest. Lysengs resultater taler deres eget sprog. Undervurderer man dem, slår de til. Senest spillede de hjemme mod Ringkøbing, en kamp der blev spilet på kunststof. Det bekom åbenbart Lyseng godt, da de vandt hele 3-0, så det er et hold med en god portion selvtillid der gæster Bankparken på lørdag.

   

  FC Sydvest blev i deres seneste kamp udspillet på Kjellerups kunstbane, og vi forventer en trodsreaktion på græsbanen i Tønder. Spillerne skal selv komme til kampen med vished om at der er brug for 100% Koncentration, kampgejst og parathed. Kun sådan slår man et hold som Lyseng, og en sejr på lørdag vil være et stort skridt i retning mod oprykningsspillet.

   

  Kom ned på Bankparken og hjælp holdet på Lørdag klokken 15:00.

  Vi har virkelig brug for stor og højlydt opbakning. Sammen kan vi gøre det.

 • Indkaldelse til generalforsamling

  Hermed indkaldes til generalforsamling den 30.oktober 2017.

   

  I henhold til vedtægerne afholdes ordinær generalforsamling mandag den 30.oktober klokken 19:00 i Sparekassen Lounge på Bankparken.

   

  Indkommende forslag skal være formanden i hænde, senest 8 dage før generalforsamlingen,

  knud.mylin@fcsydvest.dk

   

  Bestyrelsen

   

   

   

 • Sydvest tabte stort på kollektiv offday

  På en dag hvor absolut intet fungerede for FC Sydvest, var det helt fortjent at Kjellerup vandt.

   

  Kjellerup satte sig på kampen fra start og lagde pres på FC Sydvest. I det 20.minut gik det så galt, da en Kjellerupspiller inde i feltet fangede Kasper Thiedemann på den forkerte fod og scorede til 1-0. FC Sydvest kom bedre med i kampen og der var da også opløb til chancerne. Efter 33 minutter blev et langskud så sendt i mål til 2-0 og så var det for alvor op af bakke.

   

  Hos FC Sydvest var der ikke meget der fungerede. Afleveringerne sad dårligt og driblinger fungerede ikke. Dermed var det gode spilsom vi har set på det seneste ikke taget med til Kjellerup. Efter 54 minutter blev endnu et skud sendt i mål til stillingen 3-0 og så var den kamp afgjort. Efter 83 minutter blev det endda 4-0, og vi må bare erkende at kollektivet ikke fungerede, og så må vi op på hesten igen.

 • Sæsonens sværeste opgave

  Kjellerup er et fremragende hjemmehold og der venter FC Sydvest en meget vanskelig opgave.

   

  Fire sejre og bare et enkelt nederlag, er status for Kjellerup, hjemme på eget stadion, og sejrene har været rigtig flotte. Blandt andet er Jammerbugt, Ringkøbing og Århus Fremad blevet sendt hjem med nederlag, uden at kunne score mod det stærke hjemmehold. Nederlaget kom til gengæld mod Lyseng fra den tunge ende af tabellen, som vandt 1-2 i Kjellerup. Det resultat viser kun at man skal være 100% klar hver gang i denne række.

   

  Og 100% klar, det skal de to hold nok være, for der er i den grad dømt topopgør. Vinderen kan tage et stort skridt mod oprykningsspillet, mens taberen må kigge lidt efter holdene ved stregen. FC Sydvest må spille uden Simon Hansen og Jeppe Vinum, der begge er skadet, og stiller således op i samme opstilling som mod Ringkøbing, eller har i hvert fald muligheden for det.

   

  FC Sydvest er i den grad i medvind for tiden og rækker ud efter den 6.sejr i træk, når de lørdag klokken 13:30 stiller op på kunstbanen i Kjellerup, mens hjemmeholdet sidste weekend løb ind i sæsonens største nederlag, da de tabte 3-0 i Jammerbugt. Kampen er i 11.time time flyttet fra stadion til kunstbanen. Ingen bad feelings herfra, vi spiller selvfølgelig på den bane, som hjemmeholdet ber os spille på.

   

  Forudsat at de fire hold der ligger over stregen, pt.slutter i top 4, vil en sejr have det ekstra kryderi at FC Sydvest kan starte oprykningsspillet med 10 point. Først og fremmest gælder det dog om, overhovedet at nå oprykningsspillet, og det gøres bedst ved at tage en kamp af gangen.

   

  Al opbakning i det midtjyske vil være særdeles velkommen.

 • På Øster Højst Kro igen igen

  Når vi vinder i weekenden, inviterer Helle til fællesspisning på Øster Højst Kro.

   

  Er der en aftale som spillerne sætter pris på, er det aftalen med Helle og Øster Højst Kro. Holdet har nu vundet fem kampe i træk, så besøgende på Øster Højst Kro er ved at være en ugentlig tradition. Efter sejren over Ringkøbing var holdet således igen igen en tur i Øster Højst og nyde Helles fantastiske mad. Har du endnu dit første besøg på "Højst" tilgode, så kan vi varmt anbefale stedet.

   

  Cheftræner Kim Munch, der siden sin tiltræden har vadet i succes med fire sejre i fire kampe har sendt disse billeder fra besøget i Øster Højst:

      

   

 • Publikum: Thawng var bedst

  Knap 100 har stemt på kampens spiller efter kampen mod Ringkøbing.

   

  Først og fremmest var der stemmer til alle spillere i afstemningen, og det er også et godt billede billede af at kampen blev vundet efter en flot holdpræstation. Alligevel er der altid nogen der skiller sig ud, og afstemningen bar også hurtigt præg af det vi så på Løgumkloster stadion.

   

  Christian Roost, der sammen med Christian Degn havde helt styr på Ringkøbing, og så scorede han det afgørende mål til 2-1. Thawng, der virkelig har taget os med storm, og tilmed er rigtig målfarlig. Jeppe Hansen, der konstant er på boldhøjde, løber oog løber, kæmper og vinder dueller. Det var dem der skilte sig ud.

   

  Efter et tæt race blev det venstrekanten Thawng, der vandt.

  Af de 97 stemmer fik han 24. 

   

  Top 3 ser dermed således ud:

  Thawng: 24 stemmer - 25%

  Jeppe: 22 stemmer - 23%

  Roost: 14 stemmer - 14%

   

  Vi starter en ny afstemning efter næste hjemmekamp, som er mod Lyseng,

  den 21.oktober klokken 15:00

   

 • FC Sydvest nærmer sig toppen

  FC Sydvest vandt en arbejdsejr over Ringkøbing, på en vanskelig bane.

   

  Banen i Løgumkloster var ikke pæn, men jævn efter en ungdomslandskamp, og efter at den var blevet tromlet var den brugbar, omend ikke pæn at se på. Banen indbød på hårdt arbejde, mere end poleret fodbold. og når det gælder om at tage arbejdshandskerne på, er FC Sydvest rigtig gode.

   

  FC Sydvest dominerede fra start og tilspillede sig rigtig fine chancer. Det var dog på en omstilling at de scorede det første mål. Et Ringkøbing hjørnespark blev til en Sydvest omstilling, hvor Marco Hansen spiller Thawng dybt i venstre side. Thawng lagde flot bolden fladt forbi Mads Petersen i Ringkøbings mål til 1-0. FC Sydvest fortsatte med at have overtaget og med lidt mere skarphed var det også blevet til 2-0. Blandt andet havde Christian Degn et flot hovedstød, som Mads Petersen flot redede.

   

  De sidste 10 minutter af 1.halvleg var Ringkøbing meget på bolden, men fik ikke rigtig skabt noget. Efter pausen fortsatte Ringkøbing med at have bolden meget, mens Sydvest havde fine omstillinger. Det var alligevel Sydvest der skabte de bedste chancer. Rene Hansen fik en friløber, men igen redede Mads Petersen. Bedste Ringkøbing chance var et hovedstød på overliggeren, og det var faktisk en clearing fra Christian Degn, der ramte overliggeren og røg over.

   

  Efter 79 minutter får Ringkøbing alligevel udlignet, da vi ikke får tacklet i højre forsvarsside og bolden bliver sendt ind i hovedet på Ringkøbings Christian Nissen, uden chance for Kasper Tiedemann. FC Sydvest var dog ikke tilfredse med et point og fik lagt mere pres på Ringkøbing. Et hjørnespark efter 85 minutter skabte klumpspil i feltet og da bolden havnede hos banens bedste spiller i dag, Christian Roost, der stod ved fjerneste stolpe, fik han prikket bolden ind til 2-1.

   

  Bare to minutter senere kom FC Sydvest afsted i en perfekt omstilling og Thawng fik afsluttet. Mads Petersen halvklarede og riposten havnede hos Thawng, der igen afluttede. Bolden ramte et par modstandere og gik ind. Kampen var dermed afgjort. Vurderet på boldbesiddelse en lidt heldig sejr, men vurderet på målchancer fuldt fortjent

   

  FC Sydvest er dermed placeret på trediepladsen, bare et point efter Kjellerup og Jammerbugt, men også kun med tre point til stregen. En sejr i næste kamp i Kjellerup vil dog gøre det svært at bevare pessimimen.

 • Kim Munch: Gode muligheder

  To forskellige spilsystemer mødes i dag og Kim Munch ser både problemer og muligheder i det.

   

  Ringkøbing spiller 3-5-2 mens FC Sydvest spiller 4-4-2, og det siger sig selv at vi dermed er en mand i undertal på midtbanen. Det er naturligvis et emne i omklædningsrummet før kampen, hvordan holdet løser dette problem. Omvendt er der også muligeder i at Ringkøbing kun spiller med tre mand nede i forsvaret, og her ser Kim Munch nogle muligheder.

   

  - Hvis vi kan spille dybt i banen og komme rundt om dem på kanten af deres backs, vil der være fine muligheder, siger cheftræneren, uden at afsløre for meget. Kim Munch forventer i øvrigt en kamp mellem to hold der har stor respekt for hinanden, så man må forvente at der ikke bliver taget alt for store chancer, og at kampen først bliver afgjort sent i 2.halvleg.

   

  Alle kampe i rækken spilles lørdag klokken 15:00 og mens rækkens nummer fire møder rækkens nummer tre i Løgumkloster, mødes nummer to og nummer et i Jammerbugt. Det kan dermed blive særdeles tæt i toppen, hvor vi heller ikke må afskrive et hold som Århus Fremad endnu. - Ja, det er jo et vaskeægte topopgør, siger Kim Munch og fortsætter: - Vi spiller jo heldigvis hvor det er sjovt nu.

   

  Fakta:

  Efter kun 3 mål i de første 4 kampe har FC sydvest fået gang i målscoren. 20 mål i ni kampe gør holdet til det mest scorende. Ringkøbing er nummer to med 17 mål.

   

  En målforskel på plus 6 gør FC Sydvest til bedste hold i rækken på målscore. Kjellerup har samme målforskel, mens Jammerbugt og Ringkøbing har henholdsvis 5 og 4 mål på pluskontoen. 

   

  Anders Thomsen (FC Sydvest) og Jacob Andersen (Ringkøbing) er med hver 6 mål, de mest scorende i rækken. Thawng har scoret 4 gange og Morten Hansen 3.