NYHEDER

 • Spændende kamp mod Brabrand

  FC Sydvest 05 – Brabrand: 0 – 1 (0 – 0)

   

  Det blev en rigtig spændende herrefight, da FC Sydvest 05 tog imod nedrykkerne fra 1. division Brabrand lørdag eftermiddag.
  Kampen blev forsinket en halv times tid, idet gæsterne havde siddet fast i en motorvejskø ved Hedensted, der var sket et større trafikuheld, så motorvejen var lukket.

   

  Der var ikke nogen, som tog denne forsinkelser fortrydeligt op. Kampen blev fløjtet i gang og cheftræner Hans Henrik Andresen valgte at stille op med Kasper Tiedemann i målet, den bagerste kæde med Simon Ingemann Hansen, Mads Blom, Mathias Marquardsen og Marten van Ittersum. Midtbanen var med Lasse Clausen, Jeppe Hansen, Jonas Gejel Hansen og Niels Priisholm mens Jesper Riis og Christian Degn Clausen – (lidt uvant position for ham) huserede helt fremme.
  Det blev til nogle rigtig gode og meget nærgående forsøg fra begge hold i første halvleg – men begge holdt nullet til pausen. Kort før pausen havde gæsterne er regulær friløber, men Tide parerede i flot stil.

   

  Begge mandskaber kom uændrede tilbage efter pausen og den herlige fodbolddyst fortsatte. Efter godt et kvarter skiftede FC Sydvest ud – ud gik Christian Degn og ind kom Bayan Fenwick.
  Der skulle en dødbold situation til før der blev scoret. Det var Brabrand, der efter et hjørnespark kom på måltavlen – et meget flot indlæg blev mødt med et hovedstød – uden chance for keeper Tide.
  FC Sydvest foretog yderligere to udskiftninger inden kampen blev fløjtet af. Lasse Clausen blev erstattet af Frederik Lundbek og Niels Priisholm gik ud og Oliver Østergård kom på banen i de sidste minutter.
  Det blev også i anden halvleg til nogle rigtig gode forsøg fra begge holds side – men scoringerne udeblev.

   

  Nu har FC Sydvest så to udebanekampe inden det igen går løs på Bankparken. Først en tur til Vejgaard lørdag den 18. august – så en onsdag aftenkamp den 22. august mod Kolding og lørdag den 26. august kommer Kjellerup så på besøg hos FC Sydvest.


  Glæd dig til spændende divisionsfodbold med FC Sydvest. /hol.

 • Ærgerligt nederlag i Skive

  FC Sydvest sparkede i lørdags den nye sæson i gang, med en svær udebanekamp mod oprykningsfavoritterne fra Skive. FC drengene var ramt af et par ferie afbud men stillede alligevel med et slagkraftigt hold sprængfyldt med selvtillid efter lutter sejre i træningskampene.

   

  Det blev en lige første halvleg hvor FC Sydvest beviste at der var blevet trænet meget omkring holdets organisation på banen det blev derfor en meget chancefattig 1. halvleg, hvor Skive havde bolden men FC Sydvest havde kontrol over tingene. Det ændrede sig dog efter 40 minutter hvor Skive lidt ud af ingenting kommer foran 1-0.

   

  I anden halvleg tager FC Sydvest taktstokken og kommer lidt længere frem på banen, igen dog uden at skabe de store chancer, Skive blev heller aldrig farlige i den periode. Efter 75 min. Får FC så en dødbold i en fornuftig position og det benytter Simon ”Inge” Hansen til at lægge bolden ind i panden på Maarten som sikkert scorer til 1-1. Så kom der lidt mere liv i kampen og der var småchancer til begge mandskaber, men de fleste var ved at indstille sig på en pointdeling men i 87. min. Kommer Skive desværre på 2-1 efter en simpel stikning i dybden til en angriber der let scorer.

   

  Trænerteamet valgte herefter at smide Blom med frem i angrebet for at hente det ene point tilbage, det blev derfor i overtiden lidt alt eller intet. Det endte desværre med intet da Skive straffede FC ved at score til 3-1 i overtiden.

   

  En kamp hvor der bestemt var point i luften men de kom desværre ikke ind på kontoen, til gengæld var der mange rigtig gode momenter i spillet og især i holdets organisation på banen som spillere og trænere kunne tage med videre. Det tegner bestemt godt for de fremtidige kampe.

 • "Inge" er tilbage

  ”Inge” tilbage hos FC Sydvest 05 Tønder

   

  Fire helt unge spillere rykker ind i truppen sammen med den erfarne venstre back

   

  FODBOLD: Der var anerkendende ord og masser af begejstring, da Jørgen Kristensen fra FC Sydvest, bød velkommen til hele fem nye spillere i førsteholdstruppen. Med denne tilgang og med trænerfunktionen på plads, så ser det lyst ud for fodbolden i FC Sydvest.

   

  Yngste ny mand i truppen er kun 17-årige Jannick Andersen fra Løgumkloster.
  Du er en særdeles spændende keeper, så jeg glæder mig meget til at følge din udvikling under målmandstræner Kim Munch, sagde Jørgen Kristensen blandt andet.
  To spillere er begge 18 år - det er Marc Poulsen fra Ballum, der bedst befinder sig på den offensive midtbane, samt Mikkel Ohlsen Hansen fra Øster Højst, der spiller en god højre kant.
  19-årige Lasse Clausen fra Tønder har været med i kampe nogle gange og har leveret gode indsatser på den centrale og offensive midtbane.
  Endelig er der tilbagevendte 27 årige Simon Ingemann Hansen, med rødder i Bylderup-Bov. ”Inge” har spillet over 100 kampe for FC Sydvest og er nu efter en pause i seriebold, tilbage i divisionstruppen. Hans foretrukne plads er venstre back.
  Jeg var slet ikke klar til at spille seriefodbold – jeg føler jeg har mere i mig, så derfor glæder jeg mig til at være med på holdet igen, fortæller Simon.

   

  Jørgen Kristensen opfordrede især de unge spillere til at komme med ind i truppen og tage ansvar for de opgaver de bliver tildelt til træning og i kampe. Han ved hvad han taler om fra sin egen aktive tid på øverste hylde i dansk fodbold.
  Der er træningsstart på Bredebro Stadion torsdag den 12. juli forud for den kommende sæson i 2. division.

 • FC Sydvest lander storfangst som træner

  Så er det lykkedes FC Sydvest 05 Tønder at hive en stor fangst i havn.

   

  Vi er meget glade og stolte over at kunne præsentere vores nye cheftræner Hans Henrik Andreasen. Hans Henrik har hjulpet klubben som assistenttræner et par måneder i foråret hvilket gik rigtig fint. Nu er det så lykkedes os i fælleskab med lokale samarbejdspartnere/virksomheder at lave en et årig aftale med HH hvor han bliver cheftræner og dermed kommer til at deltage til alle ugens træningspas og alle kampe, hvilket giver HH mulighed for at præge udviklingen med hans store erfaring..

   

  Det er et kæmpe scoop for vores klub at vi kan tilknytte en sådan kapacitet som træner for vores 2. divisions hold. Vi må også være ærlige at sige at det ikke kunne lade sig gøre uden en ekstra opbakning fra 4 lokale virksomheder. Derfor er vi meget taknemlige for at Jürgensen VVS fraTønder, Ejnar Christiansen fra Sølsted, Advodan fra Tønder og Pro Tech CNC fra Skærbæk har set positivt på projektet og muligheden for at tilknytte Hans Henrik Andreasen.

   

  Vi ser nu frem til en spændende sæson med et stærkt trænerteam bestående af Hans Henrik Andreasen, Peter Jepsen og målmandstræner Kim Munch.

   

  Derudover står vi med en væsentlig bredere trup end forrige sæson, så vi går virkelig en spændende tid i møde.

   

  De nye spillere der allerede er på plads vil blive præsenteret, tirsdag den 26. juni kl. 16.30 i Sparekassen Bredebro Loungen på Bankparken i Tønder.

 • FC Sydvest og moderklubberne vil have flere ungdomsspillere i gang...

  Pressemeddelelse

   

  FC Sydvest og moderklubberne vil have flere ungdomsspillere i gang...

   

  FC Sydvest 05 Tønder, samt de 4 moderklubber (Ballum, Bredebro, Løgum, Tønder) ønsker at så mange børn og unge som muligt spiller fodbold, derfor ændres der i samarbejdsaftalen omkring ungdomsholdene, så alle moderklubberne igen får mulighed for at oprette deres egne hold fra u16-u19.

   

  De sidste par år har vi, FC Sydvest og dermed moderklubberne, mistet en del ungdomsspillere i netop disse årgange da der umiddelbart har manglet et tilbud til dem der gerne vil spille lidt mere for sjovt. Det har vi nu taget konsekvensen af, og overgivet ansvaret for ungdomsfodbolden til moderklubberne for at kunne give ungdomsspillerne de bedste tilbud fremadrettet. Licensen til de nuværende u16-u19 hold videregives i henhold til samarbejdsaftalen til TSF fodbold. Det er derfor også meget glædeligt at netop Tønder SF intensiverer arbejdet med børne- og ungdomsfodbolden.

   

  Samarbejdet fortsætter

   

  Når det er sagt så er det vigtigt for os alle at sige at samarbejdet og viljen til samarbejde stadig er intakt. Nu foregår ungdomsarbejdet i moderklubbernes regi, og moderklubberne kan lave forskellige samarbejdsaftaler på tværs af klubber og årgange uden at være afhængige af FC Sydvest. Det vil bevirke at andre klubber end de 4 moderklubber også kan indgå i forskellige samarbejder, hvilket er særdeles positivt. Et eksempel på et samarbejde der allerede er etableret er u13 årgangen hvor der nu er et samarbejde mellem Bredebro/Højer/Tønder, et andet eksempel er kommunens første Golden League hold som er et samarbejde for årgang 2009 mellem Bredebro/Løgum/Skærbæk. Alt efter årgangens antal, styrke m.m. er samarbejdsmulighederne nu meget mere fleksible.

   

  Alt i alt tror vi på at denne fleksible løsning vil gavne både bredde og elite fodbold i Tønder kommune fremadrettet. Elite fordi det stadig er muligt at lave samarbejde/fællestræning for de bedste og bredde fordi det giver flere spillere mulighed for at blive længere tid i deres moderklub.

   

  Seniorer fortsætter samarbejdet

   

  På seniorsiden fortsætter samarbejdet uforandret. FC Sydvest er en selvstændig forening med stor opbakning fra de 4 moderklubber.

   

  Her er arbejdet med strukturændringer i fuld gang og fremtiden ser utrolig positiv ud. Det officielle mål er at alle interne ændringer er klar til sæsonafslutningen i oktober 2018. Det er et stort arbejde, men da der er rigtig mange gode kræfter i gang, ser tidsplanen mere end realistisk ud. Vi er bl.a. løbende ved at opgradere på forskellige poster i organisationen, så vi kan stå endnu stærkere både på og udenfor banen fremadrettet.

   

  Ballum IF

   

  Bredebro IF

   

  Løgum IF

   

  Tønder SF fodbold

   

  FC Sydvest 05 Tønder

 • Tørre tæsk i Middelfart

  Der var kamp mellem to hold, der begge havde haft et skuffende forår.

   

  Når Middelfarts topscorer, Casper Johansen lige rammer dagen, så kan de være sværre at have med at gøre, og i en kamp der tydeligt bar præg af, at det var sæsonens sidste, mellem to hold der ikke havde noget på spil, der gjorde han lige forskellen. 31 minutter skulle der gå inden Johansen kunne bringe fynboerne foran i en omstilling, og bare to minutter senere gjorde han det igen, efter et skud fra kanten af feltet, mod et modløst Sydvest forsvar.

   

  Resultatet holdt til pausen, men der var kun spillet 6 minutter af 2.halvleg, da Middelfart fik et frispark i højre side, lige uden for feltet. Bolden blev sendt skråt bagud til selvsamme Casper Johansen, der kunne fuldføre sit hattrick med et skud fra 15 meter. Begge hold havde efterfølgende sin chancer, men efter 83 minutter var det Middelfart der scorede til slutresultatet 4-0 efter et forsvarskiks i Sydvest feltet.

   

  Dermed er forårsturneringen slut, og et større arbejde må sættes i gang, med at få gjort holdet klar til efterårsturneringen.

 • Foråret slutter i Middelfart

  FC Sydvest kan slutte et skidt forår godt af, med en sejr over amitiøse Middelfart.

   

  Der skal ikke være nogen tvivl om at Middelfart vil i 1.division, men sådan er det slet ikke gået for dem. De fik lige slæbt sig med i oprykningsspillet, og selv om ambitionerne var store, så står de lige på en 6.plads og afstanden op til de to oprykkere er 24 og 18 point. Middelfart har dage hvor de spiller rigtigt godt, bl.a. i den seneste hjemmekamp, hvor de ødelagde Kjellerups oprykningsdrømme med en knusende 7-3 sejr. Siden har de tabt 4-0 i Næstved og 1-0 i Frem.

   

  FC Sydvest fik senest hul på bylden, da Skovshoved blev besejret 3-2 på Bankparken. I dag skal holdet forsøge at følge op på succeen i Middelfart, mod hvem vi altid spiller lige kampe. Vi måstadig undvære spillere som Thawng, Calvert og Karabeck, ligesom Marten Van Ittersum sidder halvskadet på bænken igen.

   

  Skal du ikke til Middelfart og se kampen, kan du streame den her.

 • Holdledere takker af

  Den sidste hjemmekamp i foråret, var også et farvel til nogle holdledere, der har været med i mange år.

   

  Kære Ferslevs og Fritz.

  Vi vil på vores egne og fc sydvests vegne sige tusinde tak for jeres store indsat for klubben i nu efterhånden mange år.
  Uden folk som jer kan en klub simpelthen ikke fungere. Vi har nydt de mange opture og få nedture med jer.
  Det er en fornøjelse når folk udviser den form for engagement og vi vil savne jer og jeres ildhu og omsorg omkring holdet. Vi er i fuld gang med at finde holdledere men det bliver jo aldrig som med jer ombord.

   

  Dertil har Kim List valgt at stoppe som sikkerhedsansvarlig for hjemmekampene. Vi siger tak for en kompetent og sikker afvikling af kampene på Bankparken.

   

  Også Karoline Ferslev, der i mange år har sørget for at kræse for spillerne, med frisk kaffe tøjvask og meget mere, har valgt at takke af for denne gang.

   

  Vi ønsker jer alt godt i fremtiden og regner med vi fortsat ser jer på stadion.
  Der er altid kaffe på kanden i halvlegs pausen.

   

  Mvh FC sydvest.

 • Bankparken bød på masser af mad

  Sparekassen Bredebro Loungen bød på spisning af flere omgang.

   

  Før kampen mod Skovshoved, der var forårets sidste hjemmekamp, var spillernes familie inviteret til spisning i Sparekassen Bredebro Lounge, på Bankparken. Øster Højst kro havde lavet lækre bøffer til lejligheden, som altid lækkert mad fra Helle og Co.

   

  Efter kampen var det så Bankparken der bød på mad, denne gang for de frivillige, der sørger for at alt forløber gnidningfrit under kampene. Bankparken havde søret for lækker mad fra Cafe Victoria, og endnu engang var maden top lækker.

   

  Vi runder sæsonen af med en udekamp i Middelfart på lørdag.

 • 200 gange Marten

  Anfører Marten Van Ittersum er desværre skadet for tiden, men tog i lørdags plads på bænken, og dermed nåede han op på imponerende 200 kampe for FC Sydvest 05 Tønder. Langt de fleste kampe har været divisionskampe, så Marten kan præstere et ganske fint cv, rent fodboldmæssigt.

   

  Marten Van Ittersum, der ud over at spille fodbold, fordriver tiden som landmand, har i en årrække været holdets anfører. Han er FC sydvest mand til fingerspidserne, og en vigtig figur, såvel på som uden for banen.

   

  Hermed skal lyde et stort tillykke til Mister FC Sydvest, Marten Van Ittersum.

 • Forløsende sejr på Bankparken

  Det har ligget i luften, at forårets første sejr skulle komme. Lørdag eftermiddag lykkedes det på en varm Bankparken.

   

  Bankparken var kampsponsor og havde sørget for at entreen var betalt, og der kunne vindes pølser, Øl/vand og Kaffe med muffins undervejs. Godt 160 tilskuere havde trodset hedebølgen og havde fundet vej til Bankparken, og det skulle de ikke fortryde. Fem mål, masser af spænding og en forløsende hjemmesejr, gav fuld valuta til tilskuerne.

   

  Åbningen af kampen var lidt forsigtig. Begge hold spillede med sikkerhed og havde svært ved at skabe noget. En enkelt chance blev det dog til, men Marco Hansen sendte bolden forbi. Efter 17 minutter får Marco sendt en bold dybt i feltet, hvor Nils Prisholm dukker op og får sendt bolden forbi keeperen til 1-0. Et teknisk utroligt flot mål af Niller. Bare 4 minutter senere, får FC Sydvest hjørnespark i venstre side. Den bliver spillet kort til AT, der spiller den tilbage til Christian Degn, der spiller den til højre, hvor Marco Hansen fra godt 20 meter rammer bolden helt fantastisk og sender den i mål til 2-0. Et fantastisk flot mål.

   

  I den anden ende af banen er Mads Blom helt fantastisk spillende. Han rydder fuldstændig op nede bagi, og Skovshoved kommer slet ikke til chancer. Han tager publikum med storm og fanklubben råber taktfast hans navn. Genpresset fungerer også rigtigt godt og modstanderne bliver aldrig farlige. Efter 42 minutter lykkedes det så alligevel at reducere. Niller bliver tacklet hård i ryggen i eget felt og angriberen sender bolden i mål. Ingen jubler rigtigt, da alle tror der er dømt frispark, men dommeren har en anden mening og dømmer mål. Marco når lige en sidste afslutning inden pausen, men bolden bliver sendt ud af stadion.

   

  Efter pausen bliver Sydvest presset lidt længere tilbage i banen. Efter tre minutter sender gæsterne et skud forbi, og efter 54 minutter er de lige ved at score efter hjørne, men Thiedeman redder flot ved den ene stolpefod. Efter en times spil må Blom trække ud til siden for at forhindre et indlæg. Der mangler han desværre inde i feltet, og en Skovshoved spiller kan heade den ind til 2-2.

   

  Super ærgerligt, men Sydvest lagde sig ikke ned og pressede straks på i den anden ende igen. Det gav først en kæmpe chance til gæsterne der får sendt et indlæg fladt ind foran mål, men afslutningen manglede kvalitet. Efter 67 minutter får FC Sydvest så hjørnespark i venstre side, og Bolden sendes mod Christian Roost, der ved nærmeste stolpe pander bolden ind i målets øverste hjørne. 3-2 til FC Sydvest, der derfra kunne kontrollere sejren hjem.

 • Sidste hjemmekamp

  FC Sydvest spiller lørdag sæsonens sidste hjemmekamp. Bankparken betaler entreen.

   

  FC Sydvest 05 Tønder spiller bedre og bedre, men mangler stadig den forløsende sejr. Lørdag klokken 14:00 er absolut sidste chance, hvis det skal ske hjemme på Bankparken i Tønder. Bankparken er kampsponsor og inviterer til gratis bold, og på den kupon der udleveres ved indgangen, kan der vindes lidt godt fra kiosken.

   

  Mens FC Sydvest hænger fast i bunden, har Skovshoved spillet et fint forår og indtager 7.pladsen af de 12 hold. Efter tre sejre i træk, bl.a. 4-0 i Marienlyst, måtte Skovshoved indkassere et 1-0 nederlag i Jammerbugt i den seneste kamp. Det er dermed et formstærkt hold der gæster Bankparken.

   

  FC Sydvest, der nærmest konstant har haft 3-4 spillere ude med skader i dette forår, kan håbe at de snart kan prøve at stille i stærkeste opstilling, bare en gang. Det bliver dog ikke denne gang, da Marten, Thawng, Enes og Bayan stadig er skadet. , Men på et velbesøgt Bankparken kan alt jo ske, selvom vi kun har æren at spille for. Men kig forbi på lørdag klokken 14:00, til gratis bold på Bankparken.

 • På besøg i SønderjyskE

  Jørgen Kristensen og Flemming Jordt var tirsdag på besøg hos SønderjyskE i Haderslev hvor de fik en god snak med cheftræner for SønderjyskE´s U19 mandskab Karsten Andersen og Hans Jørgen Haysen, sportschef i Sønderjyske.

   

  Efter en god seriøs snak fandt vi frem til at der bestemt er ting vi kan hjælpe hinanden med fremadrettet og det vil vi nu hver især arbejde henimod. Vi er enige om at bevare kontakten og holde 2 faste årlige møder hvor vi igen vil drøfte løst og fast og se om FC Sydvest og SønderjyskE kan gøre gavn for hinanden.

 • Nedturen fortsatte på Fyn

  Der var gode chancer for at forårets første sejr ville komme lørdag eftermiddag, men skuden blev ikke vendt.

   

  Chancerne for at score var der nok af, især den første halve time, men heldet er ikke med FC Sydvest i dette forår. Der var blot spillet 5 minutter, da en flad aflevering fra højre gav Anders Thomsen en stor mulighed. Fra kanten af feltet, sendte han dog bolden over mål. Tre minutter senere får Jonas Hansen driblet sig fri i venstre side og finder Nils Prisholm foran mål. Niller rammer dog ikke bolden rigtig og skudet går forbi.

   

  Herefter skete der ikke det store mellem to hold, der ikke turde satse alt for voldsomt. Efter 24 minutter får Jeppe Hansen dog en kæmpe chance efter noget flot 1-2 spil, og bolden ryger desværre tæt forbi mål. Efter 27 minutter sendet Anders Thomsen et frispark over mål, og bare minuttet efter får Marienlyst frispark i den anden ende. Dette frispark rammer indersiden af stolpen og ryger ud igen. der var Sydvest heldige, men en fynsk føring ville nu også have været dybt ufortjent.

   

  Efter 41 så Rene Hansen at keeperen var langt ude af sit mål og sendte en høj bold afsted fra lang afstand. Fynboerne slap med skrækken og kunne være mest tilfredse med at gå til pause med 0-0. Efter pausen var det i første omgang så som så med chancerne. FC Sydvest forsøgte, men der kom hele tiden en fynsk fod i vejen for den sidst aflevering, bl.a. efter 60 minutter da AT var tæt på at blive spillet fri. I stedet gav det en Marienlyst chance i den anden ende, som blev sendt forbi mål.

   

  To minutter senere blev bolden spillet hurtigt rundt i det fynske felt og Lasse Clausen kom til en stor chance, der dog gik forbi og fire minutter måtte Kasper Thiedemann redde et frispark. Efter 72 minutter blev en bold sendt ud i venstre side af vores felt og bolden blev sendt i mål i lang hjørne til fynsk scoring. To minutter senere taber Jeppe Hansen en duel på midterlinien, og en dyb stikning ind i vores felt sender Marienlyst på 2-0. Typisk for dette forår at vi lukker to mål ind på kort tid.

   

  FC Sydvest satser nu alt og Christian Roost bliver sent frem. Der bliver sendt høje bolde op til ham, som han header videre, og efter 82 minutter kommer Anders Thomsen fri med keeperen. Han afdribler ham og scorer sikkert til 2-1. Vi fortsætter med at sende høje bolde op til Roost og er flere gange rigtig farlige. I overtiden ser det ud som om at Anders Thomsen bliver skubbet omkuld i feltet. Det er svært at vurdere om der var straffe, og dommeren der befinder sig ved midterlinien vinker afværgende og funboerne ridder stormen af.

   

  Næste chance er på lørdag mod Skovshoved, hvor der er fri entre på Bankparken. Mere om den kamp, de kommende dage.

 • Chance for sejr på lørdag

  FC Sydvest drager i morgen til Odense, for at jagte den forløsende sejr.

   

  Det har ikke været en dans på roser, for FC Sydvest i dette forår. Holdet kom helt skævt i gang, og selv om holdet ofte spiller glimrende, så mangler der lige den sidste tro når man kommer bagud. Det har betydet at det kun er blevet til tre point, efter tre uafgjorte kampe. Den rette indstilling efterlyses, og kunne holdet bare vinde en kamp, så ville alt pludselig se anderledes ud, og udekampen mod Marienlyst kunne sagtens blive vendepunktet.

   

  Marienlyst startede sæsonen som lyn og torden, med en 3-0 sejr mod Sydvest, på Løgumkloster kunststofbane. Den sejr blev fulgt op med en hjemmesejr på 3-2 over Frem. Siden er fynboerne dog faldet helt fra hinanden. De næste tre kampe blev tabt og fulgt op med en uafgjort mod Næstved, hvorefter holdet tabte seks kampe i træk. Sidst spillede de 1-1 i udekampen mod Frem og har således ikke vundet de seneste 11 kampe. Dermed bliver det en kamp hvor begge hold søger oprejsning, forsøger at få skuden vendt.

   

  FC Sydvest har heller ikke været heldige med skader etc. Sidst manglede Thiedemann, Roost, Marten og Bayan. Det lysner dog lidt nu, og kun Bayan mangler i Marienlyst. Nils Priisholm gjorde en flot figur, da han kom på banen i det seneste opgør, og han er blevet belønnet for indsatsen med en plads i startopstillingen, i Marienlyst. Det er dejligt at se at tålmodighed lønner sig.

   

  Vi tror på at holdet kan vinde den her kamp, hvis de får noget opbakning på lægterne, så tag lige en tur til fyn og bak drengene op, Lørdag klokken 14:00. Sidst vi spillede i Marienlyst vandt vi en flot 4-0 sejr på deres kunstbane, i silende regnvejr. Denne gang tør vi godt garantere bedre vejr.

 • Troen skal vende tilbage

  Der er et stort arbejde for trænerteamet og spillerne at få vendt tingene til at tro på sig selv. Det har knebet lidt her i foråret, så det er blevet til lidt skuffende resultater i de hidtil spillede kampe.
  Mod Næstved var det imponerende, at holdet med et 0 – 3 på måltavlen, alligevel fik troen igen i anden halvleg – det er en indstilling, der kan og skal bygges videre på.

   

  Lørdag den 26. maj fejrer FC Sydvest 05 Tønder HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med en udekamp mod Marienlyst ved Odense. Marienlyst var ubeskedne nok til at vinde første opgør med 3 – 0 på kunstgræsset i Løgumkloster tilbage i marts måned – så det må være revanche til FC Sydvest denne gang.

   

  Næste hjemmekamp – og sidste hjemmekamp i denne sæson – bliver lørdag den 2. juni mod Skovshoved. Allersidste spillerunde – den 16. i rækken – afvikles lørdag den 9. juni og det er ude mod Middelfart.
  Holdet har nu nogle muligheder for at vise, at det er et hold der vil spille divisionsfodbold. Det bliver spændende at se puljeinddelingen, når turneringen går i gang efter sommerpausen. /hol.

 • 15 minutters ydmygelse kostede

  Cheftræner Kim Munch var ikke tilfreds med indstillingen.

   

  Før kampen fortalte assistentræner Hans Henrik Andreasen at han så Næstved som et godt hold, men mente samtid at der var gode chancer for et point eller tre. - "Vi spiller på en fin bane, stiller op i en 4-5-1 opstilling og vil forsøge at holde fast i bolden", sagde han blandt andet.

   

  Det var dog som om at spillerne ikke helt havde forstået budskabet. Næstved tog teten straks fra start, mod et Sydvest hold uden udståling, og allerede efter 4 minutter gik det galt. Et par hurtige afleveringer og en dyb stikning, og en Næstved spiller stod alene med Sydvest keeper Viktor Rasmussen, og så stod der 1-0. Efter 12 minutter fik Næstved et frispark fra ca.25 meter. Sydvest forsvaret snorksov da bolden blev sendt ind i feltets venstre side, og bolden blev sendt i mål fra spids vinkel. Det blev kun værre og efter 14 minutter begik forsvaret den 3.personlige fejl, og en Næstved spiller stod fri med bolden og kunne gøre det til 0-3. Der var knap spillet et kvarter.

   

  FC Sydvest var i total opløsning. Nedfaldsboldene havnede hos Sydsjællænderne og de vandt næsten alle dueller, og afleveringer lå langt fra en medspiller. Det lugtede af en ordentlig snitter, havde det ikke været for Mads Blom der flere gange måtte ryde op efter andres fejl. Efter 23 minutter får FC Sydvest et frispark i højre side, som Christian Degn sender ind i feltet, hvor Mads Blom header den i mål til 1-3. Herefter kommer troen lidt tilbage og kampen bliver mere lige. Vi har dog svært ved at skabe chancer, da Anders Thomsen ligger meget alene, fremme i 4-5-1 systemet.

   

  Det første kvarters tid efter pausen sker der ikke så meget. Efter 63 minutter skaber Næstved noget uro i Sydvest's straffesparksfelt, men forsvaret får afværget. Minuttet efter har Rene Hansen et godt forsøg, men hans skud bliver reddet til hjørnespark. Dette hjørnespark giver Jonas Hansen en chance, men hans skud går forbi. FC Sydvest får nu overtaget i spillet, måske fordi Næstved har sluppet gaspedalen lidt, men det er os der vinder de fleste dueller. Nils Prisholm og Mikkel O.Hansen der er kommet ind i pausen for Marco og Thawng spiller en fin 2.halvleg. Især Nillers samspil med Warming er værd at nævne.

   

  Efter 73 minutter er Anders Thomsen alene med målmanden, men hans skud sidder lige i handskerne, og kort efter tager Jeppe Hansen en god dribletur, men bliver sparket voldsomt ned, og et gult kort til Næstved spilleren var billigt sluppet i den forbindelse. Sydvest satsede voldsomt og det gav en friløber til en Næstved spiller, men stolpen sad i vejen for ham. To minutter senere header Niller et hjørnespark på stolpen i den anden ende, så der var skam chancer, men heldet manglede.

   

  Da Jeppe Hansen måtte udgå med en skade, da han blev sparket ned, blev han afløst af U19 spilleren Mirza Vatric, og han gjorde også et flot indhop. Han vandt masser af dueller, især i luften og var pågående. Efter 85 minutter nåede han højst på et hjørnespark, men headede over. FC Sydvest var virkelig nærgående til sidst og en Næstved Spiller brugte hånden til at afværge en farlig situation, men som de eneste, så dommertrion ikke straffesparket, og så sluttede det hele 1-3.

   

  Efter kampen sagde en ikke voldsom imponeret cheftræner Kim Munch: - "1.halvleg var katastrofal. Kunne jeg have skiftet hele holdet, havde jeg gjort det. Vi har snakket om at indstillingen skal være i orden, og så kommer vi ud og ligner nogen der har tabt, inden kampen går i gang. Selv Næstved nævner det. Vi vil gerne spille bolden op gennem midten, men det formår vi ikke. Vi vinder ingen dueller, vi vinder ingen andenbolde, og vi kommer bagud 3-0, inden vi selv scorer. Så får de en rigtig god skideballe, hvor der bliver talt med store bogstaver i halvlegen, og vi lavede to udskiftninger. Det var to udskiftninger der lå i kortene på grund af Marcos skade. Jeg ved godt at Næstved måske lettede lidt på speederen, men jeg synes vi kom godt igen. Vi viser noget attitude og til dels noget godt spil og kommer til nogle chancer. Jeg bad spillerne i pausen om at gå ud og spille lige op med dem, og anden halvleg var godkendt, men ikke prangene".

 • Næstved gæster Bankparken

  Det er en gammel herre der gæster Bankparken, i morgen lørdag klokken 15:00. Næstved IF så dagens lys i 1939, og kan således fejre 80 års fødselsdag næste år. Gennem disse knap 80 år har Næstved, så langt hukomelsen rækker været en del af toppen af Dansk fodbold. Næstved IF har været en del af Superligaen, og den mest kendte profil i klubbens historie er nok Mark Strudal. I nyere tid har bunden af 1.division og toppen af 2.division dog primært været der, Næstved har opholdt sig.

   

  Og i denne sæson rækker sydsjællænderne ud efter den ene oprykningsplads. Hvidovre har sat sig på den ene plads, med otte point ned til Næstved, der til gengæld har fem point ned til stregen, hvor Kjellerup opholder sig lige under. Næstved har der for brug for en sejr på Bankparken, for at opretholde afstanden til netop Kjellerup. Efter fem sejre på stribe og en målscore på 11-1, måtte Næstved sidst nøjes med 1-1, netop mod Kjellerup, på Næstved stadion.

   

  Det er således et meget stærkt hold, som Kim Munch og drengene skal op imod lørdag eftermiddag. Vi spillede rent faktisk en fin kamp på Næstved stadion for nylig. Vi tabte 2-0 efter scoringer i 64. og 66.minut. Når resultaterne mangler, er det lidt typisk at et mål koster på selvtilliden og følges op med endnu et mål. Det så vi senest mod Frem, så en af opgaverne kunne være at spille videre som om det stod 0-0, selv om vi kommer bagud.

   

  Kim Munch har nu haft nogle flere dage med holdet, og det bliver spændende at se om han fået puttet noget mere kynisme ind i spillerne, for det er nok noget af det holdet har manglet. Målchancerne er der, så vi skal bare være kyniske og putte dem i kassen, så skal det nok blive en underholdende kamp. Så kig lige forbi på Bankparken, lørdag klokken 15:00 til topbold og pølser. Håber vi ses.

 • FC Sydvest tabte til Frem

  Processen med at få FC Sydvest på ret køl er i gang, men vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

  FC Sydvest valgte dagen før kampen mod Frem, at skifte ud på cheftrænerposten. Kim Munch der havde stor succes med holdet i efteråret blev igen overtalt til at tage en tørn som cheftræner, men alt ændrer sig jo ikke over natten fordi man skifter ud på trænerposten. Hvad Kim Munch havde nået på en dag, havde han følgende bud på:

   

  - "Vi går tilbage til 4-4-2, og så har vi vores krigszone hvor vi vil forsøge at generobre bolden. Og så gælder det ellers bare om at tro på tingene og finde glæden ved at spille fodbold".

   

  Allerede i første minut var en Frem forsvarer ved at spille Anders Thomsen fri, da hans hovedstød røg bagud. AT var dog marginaler fra at nå bolden og chancen udeblev. Man anede en masse energi fra spillerne, der kom med en fin indstilling og tro på tingene. Spillet var godt, men Frem var også super skarpe i omstillingerne. Et godt indlæg fra AT efter 22 minutter fik publikum til at kræve straffe, da Bayan Fenwick så ud til at være blevet revet omkuld. Det var dog svært at se hvad der skete og i stedet fik FC Sydvest et frispark i højre side af feltet.

   

  Dette frispark blev sendt ind i hovedet på Mads Blom, men bolden blev headet over mål. Fem minutter senere tabte Marten Van Ittersum en duel i venstre forsvarsside. Bolden blev fra baglinien sendt på tværs, hvor en fri fremspiller nemt kunne score mod en sagesløs Viktor Rasmussen. FC Sydvest havde kun lige givet bolden op, da bolden havnede hos Christian Degn der sendte et flot venstrebenshug afsted, men Frems målmand leverede en flot redning. Bare fire minutter efter målet fik Frem med 3 hurtige afleveringer i Sydvest feltet splittet forsvaret ad og så stod der 0-2 efter 31 minutter.

   

  Så kunne man tro at FC Sydvest var groggy som en bokser der netop havde modtaget to slag i leveren, men spillerne kæmpede videre og bare to minutter efter målet sendte Marco Hansen et skud på indersiden af stolpen, men når man er bundhold går disse bolde bare ikke ind, således også denne gang. Efter 35 minutter gik Marco, der er på vej tilbage fra en lang skade ud og ind kom Thawng. Fire minutter før pausen modtog Bayan Fenwick bolden med ryggen mod mål og en forsvarsspiller bag sig. Smart fik han drejet rundt og sat modstanderen, men afslutningen blev svag, og holdene kunne gå til pause.

   

  Anden halvleg var ikke lige så underholdende og vi måtte vente 10 minutter på den første chance. Jonas Hansen modtog en svær bold, og ramte den desværre ikke ordentlig. Efter 61 minutter havde Frem en gigantchance der blev sendt langt over mål, og stille og roligt begyndte københavnerne at se trætte ud. FC Sydvest overtog styringen af kampen og pressede på. Det var tydeligt at kunne vi bare få bolden i kassen, så ville Frem blive rystet og muligheden for point ville opstå.

   

  Efter 71 minutter sendte Rene Hansen et flot skud afsted, som fik Frem målmanden til at hive en flot redning frem, og to minutter senere måtte samme målmand ud af målet for at stoppe Thawng. Det lignede et klart straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Efter 76 minutter sendte Bayan en tværaflevering ind i feltet, men Jonas Hansen kunne lige netop ikke nå frem til den, så marginalerne gik bestem ikke vores vej. Marinus Siewe blev sendt frem i angrebet, men de høje bolde ind i feltet kom aldrig. Frem kæmpede forbilledligt og efter 83 minutter havde de en dobbeltchance, hvor riposten blev brændt på det skammeligste. Mere skete der ikke og et flot kæmpende Sydvest måtte erkende at det ikke blev mod Frem at den første sejr kom i hus.

   

  - "Planen var jo at vinde kampen., jeg ville gerne have fortsat hvor vi slap i efteråret. Når det så er sagt, så har jeg sagt i mit oplæg at jeg vil se noget energi, noget tro på det, og at man kæmper for hinanden. Og ingen på stadion kan laste os for at vi bare lod os tabe", sagde Kim Munch efter kampen og fortsatte: - "Vi troede på det hele vejen igennem, og de kæmper en vis del ud af bukserne i dag. Der mangler lige den sidste aflevering, den sidste skarphed. Vi har nogle stolpeskud og nogle farlige dødbolde, og alt i alt er jeg 80% tilfreds - Jeg vil jo gerne vinde".

   

  Allerede på lørdag er der kamp på Bankparken igen, når oprykningskandidaterne fra Næstved kommer forbi.

 • Ny træner i FC Sydvest 05 Tønder

  FC Sydvest har valgt at stoppe samarbejdet med Jacob Stolberg som cheftræner pr. dags dato.

   

  Dette sker med baggrund i manglende sportslige resultater samt at bestyrelsen mener der mangler ny energi til truppen. Dette er et helt udramatisk brud, og klubben vil stadig gøre brug af ”Stolle” udenfor banen hvilket både klubben og Stolle er glade for.

   

  Stolle har igennem en længere periode gjort en stor indsats for FC Sydvest både som spiller, assistenttræner og senest som træner, og det skylder klubben ham en stor tak for. Derfor var det også en svær beslutning at træffe, men en samlet bestyrelse mener at det er det rigtige med ny energi til truppen her og nu, for at skabe fornyet tro på tingene i truppen frem mod sommerferien.

   

  Ny cheftræner bliver Kim Munch som tidligere har trænet spillerne i FC Sydvest med stor succes. Aftalen med Kim varer i første omgang indtil sommerferien. Kim kommer til at lede truppen i tæt samarbejde med Peter Jepsen og Hans Henrik Andreasen. Det nye trænerteam vil allerede være på sidelinjen til morgendagens hjemmekamp på Bankparken mod Frem.

   

  FC Sydvest ser nu frem til en spændende afslutning på forårssæsonen