NYHEDER

 • Tre træningskampe på otte dage

  FC Sydvest 05 Tønder spiller tre træningskampe op til sæsonstart.

   

  Sæsonstarten nærmer sig, og formen skal pudses af. Det sker med tre træningskampe mod VSK Århus, Varde og Kolding B.

   

  Allerede på lørdag spilles den første kamp, mod VSK Århus som vi også møder i første runde. Kampen spilles på lørdag klokken 13:00 i Århus.

   

  På tirsdag klokken 19:00 er det så på Bredebro stadion at Kolding Boldklub kommer på besøg og Lørdag den 29.juni klokken 12 er det igen i Bredebro at FC Sydvest møder Varde.

   

  Den 5.august spilles den første kamp om point, hjemme på Bankparken mod VSK Århus.

 • Pressemeddelelse

  Pressemeddelelse.

   

  FC Sydvest 05 Tønder omstrukturerer.

  FC Sydvest 05 Tønders formand Henrik Hansen trækker sig fra bestyrelses arbejdet i fodbold klubben for at bruge kræfterne i sine virksomheder Volkswagen Tønder og Volkswagen Haderslev.

   

  Henrik har siddet i FC Sydvest 05 Tønders bestyrelse i tre et halvt år, siden april 2016 som formand.

   

  Henrik udtaler; Jeg har været glad for min tid som bestyrelses medlem i klubben. FC Sydvest har formået at etablere sig som en fast del af divisionsfodbolden i Danmark gennem de sidste 4 år og for at klubben kan udvikle sig fremadrettet skal der nye kræfter til og da jeg samtidigt ønsker at bruge mere tid på min familie og mine virksomheder, vurderer jeg at tidspunktet nu er det rette.

   

  Også Thorkild Andersen slipper tøjlerne i FC Sydvest 05 Tønder. Efter næsten 12 års medlemskab i bestyrelsen, hvor han har bestridt posten som sportschef og sponsorchef. Thorkild har været med fra starten i 2005 hvor FC Sydvest 05 Tønder opstod som en samarbejds klub for Tønder SF, Bredebro IF, Løgum iF og Ballum IF.

   

  Thorkild udtaler; jeg har været med næsten lige fra starten af. Det har været en til tider lang rejse – men det har været hele arbejdet værd, når man kan se hvor langt FC Sydvest er nået i dag. Jeg er stolt over at ha´ været en del af klubben, følge udviklingen og se de opnåede resultater. Så jeg vil forsat følge klubben tæt og se så mange kampe, som muligt . Klubben FC Sydvest skal have held og lykke med fremtiden, tak til spillere, træner og selvfølgelig alle sponsorer, som er jer, der i sidste ende bestemmer, om vi har fodbold på højt niveau i Tønder kommune, det skal være mine sidste ord for denne gang.

   

  Vi har taget deres opsigelse til efterretning, og takker for deres indsat for FC Sydvest gennem mange år.

   

  Ind i bestyrelsen er trådt Per Lassen , Bredebro og Peter G. Andersen, Løgumkloster. Bestyrelsen fordeler de forskellige poster ved et senere bestyrelsesmøde.

   

  Skulle der være evt. spørgsmål kan der rettes henvendelse til Anders Lund eller Knud Mylin.

   

  FC Sydvest 05 Tønder starter sæsonen i 2. division op den 5 august hjemme mod VSK Århus.

 • Calle rundede 200 kampe for Sydvest

  Kasper "Calle" Sørensen er synonym med FC Sydvest 05 Tønder.

   

  Bortset fra en afstikker til Brønshøj, har Kasper Sørensen trukket Sydvest trøjen over hovedet gennem det meste af senior karrieren. I løbet af foråret rundede Kasper Sørensen som den første i klubbens relativ korte historie, 200 kampe for holdet. Kasper Sørensen fortæller om tiden i FC Sydvest:

   

  "Der er ingen tvivl om at jeg er utrolig beæret og stolt over denne bedrift samt rekord for klubben. Jeg har været så heldig "kun" at have haft 4 cheftrænere i min lange periode i klubben, hvilket har givet en masse tryghed og ro, til at kunne koncentrere sig om det det handler om, krigen på banerne rundt omkring i lille Danmark. Samtidig har det været én lang succes, i hvert fald for mit vedkommende, da jeg kun har oplevet at rykke op - det må gerne ske minimum én gang mere".

   

  "Derudover har jeg haft en hulens masse gode holdkammerater og venner. Man udarbejder noget helt igennem unikt i sådan en tilværelse, hvor man virkelig viser sit sande jeg".

   

  "Selvom jeg i et par år var væk fra klubben, har jeg aldrig været i tvivl om at jeg ville vende tilbage og hjælpe klubben. Der er et rigtigt stort potentiale i klubben og det skal vi hjælpe hinanden med at indfri. Tilskuerne, sponsorerne og de frivillige, som var der før jeg tog afsted til København er der stadig og er en del af projektet. Det vidner om sammenhold og viljen til at oprette noget sammen". 
   
  "Jeg føler stadig at jeg har en masse at bidrage med, både på og uden for banen, så mon ikke jeg tager 100 kampe mere. Smiler". 
   
  "Jeg glæder mig desuden til at se hvad fremtiden bringer. Vi har pt. en vanvittig god trup med en masse unge spillere, som skal indse at det kræver hårdt arbejde og tålmodighed. Det lokale trænerteam fungere også rigtig godt sammen, hvilket gør mig rolig med tanke på fremtiden". 
   
  "Jeg kunne skrive en bog på 1000 sider omkring min tid i sydvest indtil nu, men jeg ønsker at se fremad. Hvis der skulle være spørgsmål, ved i hvor i kan finde mig". 
   
  "Til sidst et kæmpe stort tak og skulderklap til alle de mennesker der har været involveret på rejsen hidtil. Tak til sponsorer, tilskuere og frivillige for at tro på projektet og lad os da fortsætte endnu, og se hvor langt vi kan bringe det - SAMMEN". 
   
   
  Med stolthed i stemmen, af hjertet tak!

   

 • Sydvest må sejle til pokalkamp.

  FC Sydvest skal til Ærø og spille mod Marstal/Rise i første runde af pokalturneringen.

   

  En lodtrækning med blandede følelser, da Marstal/Rise kom op af hatten. Sportsligt set en fin lodtrækning, da holdet fra Ærø ligger to rækker under FC Sydvest, men selv om Ærø ikke ligger langt fra Sønderjylland, så er det en lang og dyr tur dertil, da man skal køre til Svendborg og sejle over. Derfor var der bestemt andre hold, vi havde foretrukket. Nu kan vi så vælge at bruge turen, rent socialt og det er da også hyggeligt at komme ud og sejle.

   

  Marstal/Rise mødte vi to gange, da vi i forrige sæson var en tur i Danmarkserien. Her vandt vi 5-2 hjemme og 3-0 på Ærø. Da sæsonen var slut lå vi på 1.pladsen med 62 point og Marstal/Rise lå sidst med 20 point. Vi er dermed rykket op og de er rykket ned og vi må tage favoritværdigheden på Ærø.

   

  Kampen skal spilles mellem tirsdag den 8.august og torsdag den 10 august.

 • FC Sydvest spiller i den midt-nordjydske pulje i efteråret.

  FC Sydvest skal ikke være utilfredse med at skulle nordpå i efteråret.

   

  Puljen af nord og midtjyske hold bestod af 7 hold, efter at op og nedrukkere var fundet, til og fra 1.division og Danmarksserien. Det betød at et hold fra vores region skulle med der og to hold fra Sjælland skulle så over i puljen fra region Syddanmark. Nogle spillere fra FC Sydvest vurderede at sidstnævnte pulje med lidt lodtrækningsuheld kunne blive rigtig hård, og den undgik vi heldigvis.

   

  FC Sydvest skal dermed op mod nogle kendte hold, da vi skal op mod Odder, VSK Århus og Jammerbugt, som vi alle har mødt i foråret. Desuden skal vi møde Århus Fremad og Kjellerup fra oprykningsspillet, hvor de sluttede som nummer ni og seks. De to sidste modstandere er oprykkerne fra Danmarksserien, Ringkøbing og IF Lyseng.

   

  Puljen ser dermed ud som følger:

  Kjellerup

  Århus Fremad

  FC Sydvest 05

  VSK Århus

  Odder

  Jammerbugt

  Ringkøbing

  IF Lyseng

 • Sydvest var næstbedst i foråret

  Efter 16 kampe i foråret, var kun Middelfart bedre end FC Sydvest.

   

  Mange kampe skulle afvikles i foråret, hele 16 styk faktisk. Med 29 point var FC Sydvest det hold det hentede næstflest af alle. Forårsstillingen ser demed ud som følger:

   

  Middelfart: 40 Point

  Sydvest: 29 Point

  Næsby: 26 Point

  Holbæk: 24 Point

  Jammerbugt: 24 Point

  VSK Århus: 24 Point

  Odder: 23 Point

  HIK: 20 Point

  Frem: 20 Point

  Svendborg: 16 Point

  Vejgård: 12 Point

  Fredensborg: 8 Point

   

  Eller hvis man deler det op i de 3 puljer fra efteråret, var den sydjydske/fynske pulje også den klart stærkeste.

   

  Sydjylland Fyn: 111 Point

  Midt/Nordjylland: 83 Point

  Sjælland: 72 Point

 • Sydvest vandt efter flot 1.halvleg

  Anders Hostrup spillede sin bedste kamp i Sydvest trøjen til dato.

   

  FC Sydvest viste god moral og var klar fra start, i dagens kamp mod Jammerbugt FC. Martin Madsen viste stor kampgejst i de første minutter og vandt en række dueller, og pressede nordjyderne tilbage i banen. Der gik ikke længe før Anders Hostrup havde et godt skud mod mål, der sneg sig tæt forbi stolpen. Samme Anders Hostrup blev stukket dybt efter et kvarter, og fra kanten af straffesparksfeltet vristede han sig fri af sin oppasser, og scorede til 1-0.

   

  FC Sydvest fortsatte presset og efter en lille halv times spil løb Anders Hostrup sig fri i venstre side af feltet, og med en aflevering på tværs fandt han Anders Thomsen, der sikkert scorede til 2-0. Jammerbugt var farligst på dødbolde, mest fordi vi ikke var gode nok til at sparke boldene ud af feltet, men efter målet til 2-0 virkede de frustrerede og lavede en række frispark. Et minut før pausen fik vi igen ikke clearet da en Sydvest spiller stod i vejen for Kasper Thiedemann og Jammerbugt fik reduceret til 2-1. Minuttet efter havde Jammerbugt udligningen på fødderne men Thiede reddede flot.

   

  Efter pausen fusede det flotte spil lidt ud. FC Sydvest, og især Christian Roost stod flot bagude, og modstanderne havde ikke rigtigt mere at komme med, Anders Hostrup kæmpede flot fremme på banen, hvor han løb solen sort og vandt masser af dueller. FC Sydvest havde nogle chancer for at lukke kampen, men uden held. Jammerbugt satsede lidt til sidst og inskiftede Nils Prisholm viste stort overblik i 94.minut, da han spillede bolden på tværs til Anders Thomsen, der viste målnæse og scorede til 3-1 på kampens sidste spark.

   

  Dermed slutter FC Sydvest 05 Tønder på en flot 4.plads i et absolut godkendt forår, der startede på 9.pladsen.

 • Sæsonen slutter på Bankparken i dag.

  Jammerbugt er det eneste hold, vi ikke har taget point fra i foråret.

   

  Med en flot slutspurt, og to hjemmesejre i de seneste to runder har Jammerbugt sikret sig overlevelse i 2.division. Seneste kamp var mod formsvage Frem, der blev besejret 3-0 i nordjylland, et virkeligt flot resultat. Det er altså et hold med selvtillid, men også et hold der ikke har det store at spille for, der gæster Bankparken i dag.

   

  Siden FC Sydvest vandt 2-0 i Odder, for seks runder siden, har vi reelt været ude af nedrykningsfare. Det har man kunnet se på resultaterne, hvor holdet lige har manglet det sidste, det der i sidste ende giver sejre. Efter kampen i aften er der afslutningsfest, og det er alt andet sjovere at feste når man lige har vundet. Desuden kan FC Sydvest med en sejr være sikre på at slutte nummer 3-5, hvilket er stærkt gået, da vi startede foråret under stregen.

   

  Den sidste kamp spilles på Bankparken i dag klokken 15:00. Kom ned og bak op, og giv holdet den støtte de fortjener, for at have sikret sig endnu en sæson i 2.division.

 • FC Sydvest 05 Tønder ansætter ny sponsoransvarlig

  Vi er glade for at kunne offentliggøre, at vi har lavet en aftale med Kim Hvass. Kim bliver en del af sponsorudvalget i FC Sydvest 05 Tønder, hvor han skal være med til at forbedre setuppet, bl.a. med markedsføringen af vores sponsorer, anskaffelse og vedligeholdelse af nuværende og kommende sponsorer, sponsorarrangementer mv. 

   

  Kim kommer til at arbejde tæt sammen med Thorkild Andersen, som allerede har opbygget et stort sponsornetværk samt Kasper Sørensen. Sidstnævnte vil fremadrettet primært beskæftige sig med større og mindre events for klubben, hvorfor mange af sponsorerne vil møde vores nye ansigt Kim Hvass. 

   

  Om Kim kan der fortælles, at han er bosiddende i Tønder sammen med hans kone og børn. Kim har bl.a. trænet FC Sydvest's 2. Hold og senest Tønders talentfulde U14 flok. Derudover arbejder han til hverdag som sælger. 

   

  Vi håber i vil tage godt imod Kim og byde ham velkommen ved lejlighed. 

     Teamet hedder således og kan kontaktes på nedenstående emails og telefonnumre: 

  Thorkild Andersen: Thorkild.Andersen@fcsydvest.dk - 51 88 25 33 

  Kim Hvass:                Kim.Hvass@fcsydvest.dk - 50 49 13 09 

  Kasper Sørensen:   KasperSoerensen@fcsydvest.dk - 21 20 25 20 


   

 • Sydvest smed føring to gange

  FC Sydvest spillede uden kvalitet og energi i Fredensborg.

   

  FC Sydvest kunne have spillet sig tilbage på 3.pladsen, med chance for at tage 2.pladsen fra Frem, der lå 11 point foran os, da forårssæsonen startede. Modstanderen var allerede nedrykkede Fredensborg, men man vinder ingen fodboldkampe, hvis indstillingen ikke er der. Så er det kun en ringe undskyldning at holdet måtte undvære Marco, Jonas og Degn.

   

  FC Sydvest spillede uden energi og uden kvalitet i spillet, og selv om Anders Thomsen bragte holdet på vinderkurs med et mål efter 16 minutter, blev det ikke bedre. 0-1 ved pausen, men det blev ikke bedre efter pausen. Efter 52 minutter kom udligningen, men da Morten Hansen igen bragte Sydvest foran med 15 minutter igen, så det ud til at der alligevel skulle komme en sejr ud af det. Det holdt dog kun et minut, inden der igen blev udlignet og kampen sluttede 2-2.

   

  En skuffet Carsten Jørgensen beretter om noget af det dårligste han har set fra FC Sydvest, og om en fire timer lang bustur hjem, hvor der var meget stille i bussen.

   

 • Centralvaskeriet sørger for rene håndklæder

  Centralvaskeriet leverer håndklæderne til 2.divisionspillerne i FC Sydvest.

   

  Efter en hård kamp er der brug for et bad og efter et badet er der brug for håndklæder. Centralvaskeriet har i årevis været en god sponsor for FC Sydvest 05 Tønder og nu har de også valgt at levere hånklæder til truppen. Det er en fantastisk aftale som spillerne sætter stor pris på.

   

  Centralvaskeriet i Løgumkloster har mere end 60 års erfaring i industrivask.

  Læs mere om Centralvaskeriet her.

 • På langfart til betydningsløs kamp

  FC Sydvest skal til Fredensborg på lørdag, til en kamp der er ligegyldig for begge hold.

   

  I lørdags var Fredensborg tæt på at forlænge håbet om overlevelse, men efter to sene mål af Jammerbugt måtte nordsjællænderne erkende at det bliver til nedrykning. Blot to gange i dette forår har Fredensborg tabt med mere end et mål, men det er altså kun blevet til en sejr og fire uafgjorte i dette forår. Da Fredensborg var i Tønder stod de meget defensivt og det er måske forklaringen på de mange uafgjorte kampe og etmålsnederlagene.

   

  FC Sydvest 05 Tønder sikrede sig overlevelse i lørdags, og en lang tur til Fredensborg er måske ikke lige det allerfedeste, når kampen reelt er uden betydning. Dog er det forårets sidste udekamp og rent socialt kan det sagtens blive en fremragende tur. Ser vi på stillingen, er der også en tredieplads at kæmpe for, og det er klart at foretrække, frem for at slutte syv eller otte. Så alt i alt er der gode grunde til at tage til Fredensborg for at vinde.

   

  Ingen af holdene har spillere i karantæne, så på den baggrund kan der stilles op i stækeste opstilling.

 • FC Sydvest sikrede sig eksistensen med pointdeling

  FC Sydvest havde langt hen af vejen kontrol over opgøret, men kunne alligevel prise sig lykkelig over et point.

   

  Indledningsvis havde begge hold svært ved at skabe chancer. De to holds defensiv stod godt og alt blev afværget. Der skulle gå 35 minutter inden den første store chance og den tilfaldt FC Sydvest. Marco Hansen driblede sig igennem i højre side og fik slået bolden skråt bagud til Anders Thomsen. Målmanden halvklarede og Anders Thomsen sendte riposten på tværs til Anders Hostrup, der tippede bolden tæt forbi mål. Ummidelbart før pausen tager Martin Hugger Madsen en flot tur og spiller bolden udad til Anders Hostrup, der vipper bolden forbi keeperen, men også forbi mål. 

   

  0-0 ved pausen, kunne VSK være mest tilfredse med, og der skulle heller ikke gå lang tid før retfærdigheden skulle ske fyldest. To minutter efter pausen fik FC Sydvest hjørnespark, og her dukkede Marten Van Ittersum op og hedede bolden i mål til 1-0. FC Sydvest havde helt styr på begivenhederne og skabte chance efter chance, og det var kun et spørgsmål om tid før målet til 2-0 faldt.

   

  Efter 62 minutter fik Anders Hostrup afdriblet målmanden, men en forsvarsspiller fik blokeret skuddet. Efter 70 minutter var et frispark fra Anders Thomsen tæt på at overliste keeperen, men røg forbi fjerneste stolpe. 12 minutter før tid tog Mads Isaksen en dribletur og afsluttede i toppen af målet, men keeperen redede flot.

   

  Nu vendte kampen pludselig om. FC Sydvest trak sig tilbage og VSK Århus dominerede. Kasper Thiedemann måtte flere gange vise stort format og redde holdet. Fem minutter før tid faldt udligningen så. Et skud fra kanten af straffesparksfeltet, som gik ind til trods for at Thidemann havde hænderne på bolden. VSK fortsatte presset og fik også bolden i mål, men var lykkeligvis offside i det tilfælde.

   

  Kampen sluttede 1-1 og i samme øjeblik bragte Svendborg sig foran 2-1 mod Holbæk. Disse to resultater betyder at både FC Sydvest og VSK Århus ikke længere kan rykke ned.

 • Omstillingsparate Århusianere

  VSK Århus havde senest succes med omstillingsspillet, og FC Sydvest's angribere er brandvarme.

   

  Efter syv kampe uden sejr vandt VSK Århus mod rækkens hidtil bedste hjemmehold i forrige runde. Holbæk, der nu må nøjes med at være rækkens næstbedste hjemmehold sad fuldstændig på spillet, men på dagen havde VSK århus heldet og dygtigheden til at score tre gange. Omstillingsspillet var det stærke våben for VSK, og det er noget vi skal være opmærksomme på.

   

  Det første VSK mål blev scoret på et langt indkast, som også er et af deres våben, og det er klart at får de indkast i vores forsvarszone, skal vi være klar nede bag i, som var det et hjørnespark. I det hele taget skal vi være opmærksomme ved dødbolde, og altså være opmærksomme på omstillingsspillet. Det gælder om at undgå at lave dumme fejl på midten af banen og være klar på at tage nogle returløb.

   

  Til gengæld var FC Sydvest's angribere brandvarme i den seneste udekamp i torsdags. To mål af Anders Thomsen og et af Mads Isaksen taler deres eget sprog. Forhåbntlig kommer de til dagens kamp, fuld af selvtillid og flere mål i støvlerne.

   

  FC Sydvest kan sikre sig matematisk, hvis holdet får samme antal point som Holbæk i dag, eller sagt med andre ord, ved at vinde over VSK Århus. Det kan du læse mere om her. Hvordan vi sikrer os på andre måder end en sejr, er ikke noget der fylder ret meget i Carsten Jørgensens hovede:

   

  - "Jeg er ikke matematisk uddannet, så jeg ved ikke hvorvidt vi teoretisk er sikret eller hvordan. Men jeg ved, at vi har fokus på dagens kamp og ikke alt muligt andet", siger han, til Jyskevestkysten.

   

  Vær med til at hjælpe FC Sydvest til sejr i dag klokken 15:00 på Bankparken i Tønder.

   

  FC Sydvest 05 Tønder - Sammen om det lokale

 • Sydvest kan sikre eksistensen på Bankparken

  FC Sydvest møder VSK Århus på Bankparken på mandag. Med en sejr vil eksistensen være sikret.

   

  VSK Århus og FC Sydvest 05 Tønder har et helt specielt venskab. Det betyder at vi spiller en række venskabskampe op til sæsonen, men når vi spiller om point, lægges venskabet naturligvis på hylden for en stund, også selvom begge hold kan få fordel af at spille uafgjort. Disse tanker er der dog ingen der gør, da begge hold skal vinde, for at være helt sikre.

   

  VSK Århus startede foråret rigtigt fint, og tabte ikke i de første fem runder. Siden fulgte en række på syv kampe uden sejr, og kun tre point i alt. I torsdags kom vendepunktet så, da de vandt 3-2 i Holbæk, der ellers havde vundet alle deres hjemmekampe i dette forår. Dermed har VSK Århus 28 point, blot et mindre end FC Sydvest.

   

  FC Sydvest vandt også 3-2 ude i torsdags, efter en kontrolleret indsats i Vejgaard og det er således to hold der kommer med selvtillid. FC Sydvest har ingen i karantæne til denne kamp, mens VSK mangler Peter Møller, og kan således stille op i stærkeste opstilling. Med en god stemning på Bankparken, vil det derfor være muligt at vinde kampen og sikre eksistensen i 2.division med 2 kampe tilbage, hvilket vil være en ubetinget succes.

   

  Får FC Sydvest samme antal point som Holbæk, der spiller i Svendborg, eller et point mere end Jammerbugt der møder Fredensborg, vil eksistensen være sikret. Så mød op på Bankparken, Mandag klokken 15:00. Forhåntlig bliver der noget at fejre, efter kampen. Lad os nu slå den stadionrekord.

 • Carsten Jørgensen: Der blev virkelig arbejdet for sagen

  FC Sydvest vandt 3-2 i Ålborg, over Vejgaard og satte sig selv i en god position.

   

  Trediepladsen blev bevaret, og med tre runder igen skal meget gå galt, hvis FC Sydvest ikke skal spille 2.division igen i næste sæson. En enkelt sejr mere vil sikre holdet definitivt, efter en fin præstation i udekampen mod Vejgaard, der blev mere spændende end nødvendigt. Carsten Jørgensen fortæller om gårsdagens kamp:

   

   

  Vi vidste på forhånd, at vi ville komme meget på bolden. Derfor var vi indstillet på, at vi skulle have meget bevægelse og fart i spillet. Vi skulle også angribe på store områder. Det lykkedes vi fint med i første halvleg, hvor vi også kommer fortjent foran på et straffespark ved Anders Thomsen. Perioden efter scoringen burde vi ha scoret et enkelt mål mere. Vi får desværre ikke udnyttet denne gode periode.

   

  - Starten af 2. Halvleg er Vejgaard bedre med i kampen, de har længere perioder på bolden uden de egentlig kommer til åbne scoringsmuligheder. Så kommer de desværre på 1-1 på et spark fra kanten af feltet. Herefter overtager vi spillet igen, og komme frem til lidt løse muligheder. Det er på en løs mulighed Anders Thomsen header bolden i kassen til 2-1. Herefter satser Vejgaard naturligvis mere offensivt. Satsningen gør, at der gives større områder at angribe I. Det udnytter Mads Isaksen til at sprinte fra 2 spillere, hvor han efterfølgende sikkert sparker den i kassen.

   

  - Vi burde egentlig ha' lukket og slukket med den 4. Scoring, men istedet reducerede de til 2-3. De sidste 10 min handlede egentlig bare om at forsvare, både med og uden bold. Der skal herfra lyde stor ros til alle spillere. Der blev virkelig arbejdet for sagen.

   

  På mandag er der igen kamp på Bankparken, når FC Sydvest tager imod venskabsklubben, VSK Aarhus. I den kamp kan eksistensen sikres endegyldigt.

 • FC Sydvest til torsdagskamp i Vejgaard

  FC Sydvest 05 Tønder kan tage et stort skridt mod overlevelse i Vejgaard.

   

  I den omvendte kamp så man et FC Sydvest hold, der dominerede fuldstændigt og pressede Vejgaard langt tilbage. Kun målet manglede, men det kom dog til sidst, på et omdiskuteret straffespark. Dommeren var dog ikke i tvivl om straffesparkets korrekthed og Anders Thomsen scorede det afgørende mål, så FC Sydvest kunne vinde 1-0.

   

  Aalborg klubben Vejgaard har ryggen mod muren og skal bruge fire sejre i de sidste fire kampe, hvis de skal gøre sig håb om overlevelse. I forrige runde vandt de 2-0 i bundopgøret i Svendborg og man må forvente et mere offensivt Vejgaard hold, end da de gæstede Bankparken i Tønder.

   

  FC Sydvest skal efter arbejdstids ophør og en lang bustur i benene forsøge at gå topmotiveret på banen. Vi skal glemme alt om at vi møder et bundhold, for taber vi, er vi selv en del af bunden. Omvendt vil en sejr få vital betydning. En sejr vil sende holdet på 29 point og det vil formentligt være 6 point flere end holdene omkring stregen, med tre kampe tilbage.

 • FC Sydvest taber hjemme til HIK

  FC Sydvest havde bolden mest, men skabte for lidt, og tabte på en omstilling.

  Der var ikke spillet mange minutter før Mads Isaksen pillede bolden fra HIK bagerste forsvarsspiller. Mads blev straks slagtet og tilskuerne forventede at det røde kort blev trukket. Det skete ikke, da dommeren gik på kompromis og valgte det gule kort.

  FC Sydvest styrede fuldstændig kampen og alle HIK spillerer på nær en enkelt var presset helt tilbage. FC Sydvest havde svært ved at komme frem til de store chancer, og deres keeper havde det nemt ved de afslutninger der kom fra kanten af straffesparksfeltet. Efter godt en halv times spil fik HIK en omstilling og bragte sig fuldstændig ufortjent foran 0-1. Det gav HIK lidt medvind og de kom længere frem på banen, mens Sydvest virkede lidt rystede.

   

  I starten af 2.halvleg var Sydvest tæt på at score efter et hjørnespark. FC Sydvest havde igen teten, men kunne ikke skabe chancer. Enten blev vi bremset på kanten af straffesparksfeltet, eller inlæggende ramte ikke en medspiller. Det offensive spil fungerede ikke godt nok. Christian Roost blev smidt hel frem, men heller ikke det gav noget resultat. Til slut burde HIK endog have bragt sig på 2-0 i en omstilling.

   

  De 200 tilskuere på Bankparken var vidne til det andet Sydvest nederlag i træk, og der er nu kun 4 point ned til stregen, og kun en ringe trøst at 3.pladsen blev bevaret.

   

   

 • Velspillende københavnere besøger Bankparken

  I den omvendte kamp på kunstbanen i Gentofte vandt FC Sydvest over  et stærkt spillende HIK, på fysikken.

   

  Netop kunstbanen, har været vigtig for HIK, der har vundet de tre seneste hjemmekampe mod så stærke hold som VSK Århus, Middelfart og Odder. Den seneste hjemmekamp mod Odder blev vundet hele 6-1, men til trods for den klare sejr, fik HIK tilranet sig nogle gule kort. Hele tre spillere, Kristoffer Wichmann, Mathias Larsen og Lasse Pedersen har derfor karantæne på lørdag.

   

  Har HIK været stærke hjemme på kustgræsset, så har det straks set anderledes ud på udebane. En enkelt sejr er det blevet til i Svendborg, mens resten af udekampene er blevet tabt i dette forår. Den statistik skal vi så sørge for, fortsætter lidt endnu.

   

  FC Sydvest har ikke vist klassen i de seneste to udekampe i Odder og Holbæk. I Odder gav det en sejr på to flotte mål, mens det slet ikke lykkedes holdet at spille sig frem til store chancer i Holbæk. Takterne fra den seneste hjemmekamp mod Frem skal findes frem igen. Carsten Jørgensen kan dog endelig igen vælge og vrage mellem sine spillere, da der stort set ikke er nogle skader og ingen er spærret.

   

  FC Sydvest havde i sidste uge chancen for at øge afstanden til stregen til 11 point. Det lykkedes ikke og afstanden er nu kun 6 point. Det skal der gøres noget ved på lørdag. Taber vi til HIK bliver vi igen inddraget i bundstriden, mens en sejr vil betyde at stregen er 7-9 point væk, med 4 kampe igen. Kampen er altså særdeles vigtig, så kom ned på bankparken og bak op, på lørdag klokken 15:00

   

 • FC Sydvest indgår samarbejde med Verisure

  Hvem passer på dit hjem når du er til fodbold, på arbejde, ude og rejse eller måske noget helt tredje?

   

  FC Sydvest 05 Tønder og Verisure Alarm indgår et samarbejde, hvor du kan forlade din husstand - helt uden bekymringer! Samtidig med dette støtter du også det lokale fodboldflagskib FC Sydvest, uden øvrige omkostninger. Læs mere her:

   

  Samarbejdet er kommet i stand igennem Kim Hvass, der udover at være træner for Tønder SF’s U14 hold, altså også arbejder hos Verisure. Kim udtaler følgende:

   

  ”Tilbage i 2015 var der 212 indbrud i Tønder kommune. Det svarer til 4 om ugen. 9 tyve blev sigtet og 4,2% af alle indbruddene blev opklaret. I hele Europa ligger Danmark på 2. pladsen over flest indbrud, kun overgået af Grækenland i forhold til antal husstande. Det er skræmmende tal!!!

   

  Tyve er der ikke blevet færre af, tværtimod. De har ingen begrænsninger og den seneste ’trend’ for tyvene er, at de nu også i stigende grad opsøger private husstande.

   

  I Danmark er det kun 10% der har en privatalarm, mens der er 60% der overvejer det. Mange gange får man først alarmen, når der har været ubudne gæster og skaden er sket. Det er ikke sjovt at komme hjem til et gennemrodet hus, hvor ting er ødelagte og alt af værdi er fjernet. En del af jer kender tankegangen; "Det sker kun hos naboen". Lad os forbygge i stedet. Alene det at få Verisure's internationale skilt i vinduet, sænker chancen for indbrud med over 60%. Tyvene kender Verisure skiltet, uanset hvor de kommer fra i hele Europa. De ved, at hvis de går ind, så bliver der taget billeder af dem. De ved alarmen går, de ved du får besked, de ved vores vagter fra Securitas kommer hurtigt og de ved vores døgnbemandet kontrolcentral ringer til politiet, som rigtig gerne vil fange tyvene på fersk gerning!”

   

  Aftalen er kommet i hus igennem et samarbejde imellem førnævnte Kim Hvass og Kasper Sørensen. Kasper udtaler således:

   

  ”For det første handler det jo om at være tryg i sin hverdag, både for en selv, men også for ens familie og det man holder af. Om det så er i erhvervet, i privaten eller noget man har arvet, så giver det en masse ro, i og med at det er en masse bekymringer færre.

   

  Derudover er det alletiders mulighed for at støtte på en helt anderledes måde, i forhold til at det er noget man alligevel gerne vil investere i, og uden at det koster en øre ekstra.

   

  Det er glædeligt at der allerede har været en del henvendelser, selvom vi ikke engang har offentliggjort noget endnu. Det er gået fra mund-til-mund, hvilket egentligt bare bekræfter, at man ønsker at vogte over sin familie, nabo eller en god ven.

   

  Desuden er det bevist at det er den mest sikre alarm på markedet.”

   

  Hvad skal JEG så gøre, hvis jeg også ønsker en sikker investering, samtidig med at jeg støtter de lokale fodboldgutter, spørger du sikkert?  

   

  I alle får nu mulighed for at bestille et ganske uforpligtende og GRATIS sikkerhedstjek af Kim Hvass fra Verisure, igennem FC Sydvest.

   

  Såfremt i efterfølgende vælger at tage i mod et evt. tilbud på en alarminstallation enten privat eller i jeres virksomhed, udbetaler Verisure 1000,00 kr eks. moms. til FC Sydvest. pr. installation.

   

  Du kan enten skrive på kaspersoerensen@fcsydvest.dk eller ringe til Kasper Sørensen på 21202520.

   

  Du kan også tage direkte kontakt til Kim på 23733217 eller på kim.hvass@dansikring-direct.dk og høre nærmere.

   

  HUSK AT SIGE AT DET ER IGENNEM FC SYDVEST AT DU HAR SET TILBUDDET