NYHEDER

 • Troen skal vende tilbage

  Der er et stort arbejde for trænerteamet og spillerne at få vendt tingene til at tro på sig selv. Det har knebet lidt her i foråret, så det er blevet til lidt skuffende resultater i de hidtil spillede kampe.
  Mod Næstved var det imponerende, at holdet med et 0 – 3 på måltavlen, alligevel fik troen igen i anden halvleg – det er en indstilling, der kan og skal bygges videre på.

   

  Lørdag den 26. maj fejrer FC Sydvest 05 Tønder HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med en udekamp mod Marienlyst ved Odense. Marienlyst var ubeskedne nok til at vinde første opgør med 3 – 0 på kunstgræsset i Løgumkloster tilbage i marts måned – så det må være revanche til FC Sydvest denne gang.

   

  Næste hjemmekamp – og sidste hjemmekamp i denne sæson – bliver lørdag den 2. juni mod Skovshoved. Allersidste spillerunde – den 16. i rækken – afvikles lørdag den 9. juni og det er ude mod Middelfart.
  Holdet har nu nogle muligheder for at vise, at det er et hold der vil spille divisionsfodbold. Det bliver spændende at se puljeinddelingen, når turneringen går i gang efter sommerpausen. /hol.

 • 15 minutters ydmygelse kostede

  Cheftræner Kim Munch var ikke tilfreds med indstillingen.

   

  Før kampen fortalte assistentræner Hans Henrik Andreasen at han så Næstved som et godt hold, men mente samtid at der var gode chancer for et point eller tre. - "Vi spiller på en fin bane, stiller op i en 4-5-1 opstilling og vil forsøge at holde fast i bolden", sagde han blandt andet.

   

  Det var dog som om at spillerne ikke helt havde forstået budskabet. Næstved tog teten straks fra start, mod et Sydvest hold uden udståling, og allerede efter 4 minutter gik det galt. Et par hurtige afleveringer og en dyb stikning, og en Næstved spiller stod alene med Sydvest keeper Viktor Rasmussen, og så stod der 1-0. Efter 12 minutter fik Næstved et frispark fra ca.25 meter. Sydvest forsvaret snorksov da bolden blev sendt ind i feltets venstre side, og bolden blev sendt i mål fra spids vinkel. Det blev kun værre og efter 14 minutter begik forsvaret den 3.personlige fejl, og en Næstved spiller stod fri med bolden og kunne gøre det til 0-3. Der var knap spillet et kvarter.

   

  FC Sydvest var i total opløsning. Nedfaldsboldene havnede hos Sydsjællænderne og de vandt næsten alle dueller, og afleveringer lå langt fra en medspiller. Det lugtede af en ordentlig snitter, havde det ikke været for Mads Blom der flere gange måtte ryde op efter andres fejl. Efter 23 minutter får FC Sydvest et frispark i højre side, som Christian Degn sender ind i feltet, hvor Mads Blom header den i mål til 1-3. Herefter kommer troen lidt tilbage og kampen bliver mere lige. Vi har dog svært ved at skabe chancer, da Anders Thomsen ligger meget alene, fremme i 4-5-1 systemet.

   

  Det første kvarters tid efter pausen sker der ikke så meget. Efter 63 minutter skaber Næstved noget uro i Sydvest's straffesparksfelt, men forsvaret får afværget. Minuttet efter har Rene Hansen et godt forsøg, men hans skud bliver reddet til hjørnespark. Dette hjørnespark giver Jonas Hansen en chance, men hans skud går forbi. FC Sydvest får nu overtaget i spillet, måske fordi Næstved har sluppet gaspedalen lidt, men det er os der vinder de fleste dueller. Nils Prisholm og Mikkel O.Hansen der er kommet ind i pausen for Marco og Thawng spiller en fin 2.halvleg. Især Nillers samspil med Warming er værd at nævne.

   

  Efter 73 minutter er Anders Thomsen alene med målmanden, men hans skud sidder lige i handskerne, og kort efter tager Jeppe Hansen en god dribletur, men bliver sparket voldsomt ned, og et gult kort til Næstved spilleren var billigt sluppet i den forbindelse. Sydvest satsede voldsomt og det gav en friløber til en Næstved spiller, men stolpen sad i vejen for ham. To minutter senere header Niller et hjørnespark på stolpen i den anden ende, så der var skam chancer, men heldet manglede.

   

  Da Jeppe Hansen måtte udgå med en skade, da han blev sparket ned, blev han afløst af U19 spilleren Mirza Vatric, og han gjorde også et flot indhop. Han vandt masser af dueller, især i luften og var pågående. Efter 85 minutter nåede han højst på et hjørnespark, men headede over. FC Sydvest var virkelig nærgående til sidst og en Næstved Spiller brugte hånden til at afværge en farlig situation, men som de eneste, så dommertrion ikke straffesparket, og så sluttede det hele 1-3.

   

  Efter kampen sagde en ikke voldsom imponeret cheftræner Kim Munch: - "1.halvleg var katastrofal. Kunne jeg have skiftet hele holdet, havde jeg gjort det. Vi har snakket om at indstillingen skal være i orden, og så kommer vi ud og ligner nogen der har tabt, inden kampen går i gang. Selv Næstved nævner det. Vi vil gerne spille bolden op gennem midten, men det formår vi ikke. Vi vinder ingen dueller, vi vinder ingen andenbolde, og vi kommer bagud 3-0, inden vi selv scorer. Så får de en rigtig god skideballe, hvor der bliver talt med store bogstaver i halvlegen, og vi lavede to udskiftninger. Det var to udskiftninger der lå i kortene på grund af Marcos skade. Jeg ved godt at Næstved måske lettede lidt på speederen, men jeg synes vi kom godt igen. Vi viser noget attitude og til dels noget godt spil og kommer til nogle chancer. Jeg bad spillerne i pausen om at gå ud og spille lige op med dem, og anden halvleg var godkendt, men ikke prangene".

 • Næstved gæster Bankparken

  Det er en gammel herre der gæster Bankparken, i morgen lørdag klokken 15:00. Næstved IF så dagens lys i 1939, og kan således fejre 80 års fødselsdag næste år. Gennem disse knap 80 år har Næstved, så langt hukomelsen rækker været en del af toppen af Dansk fodbold. Næstved IF har været en del af Superligaen, og den mest kendte profil i klubbens historie er nok Mark Strudal. I nyere tid har bunden af 1.division og toppen af 2.division dog primært været der, Næstved har opholdt sig.

   

  Og i denne sæson rækker sydsjællænderne ud efter den ene oprykningsplads. Hvidovre har sat sig på den ene plads, med otte point ned til Næstved, der til gengæld har fem point ned til stregen, hvor Kjellerup opholder sig lige under. Næstved har der for brug for en sejr på Bankparken, for at opretholde afstanden til netop Kjellerup. Efter fem sejre på stribe og en målscore på 11-1, måtte Næstved sidst nøjes med 1-1, netop mod Kjellerup, på Næstved stadion.

   

  Det er således et meget stærkt hold, som Kim Munch og drengene skal op imod lørdag eftermiddag. Vi spillede rent faktisk en fin kamp på Næstved stadion for nylig. Vi tabte 2-0 efter scoringer i 64. og 66.minut. Når resultaterne mangler, er det lidt typisk at et mål koster på selvtilliden og følges op med endnu et mål. Det så vi senest mod Frem, så en af opgaverne kunne være at spille videre som om det stod 0-0, selv om vi kommer bagud.

   

  Kim Munch har nu haft nogle flere dage med holdet, og det bliver spændende at se om han fået puttet noget mere kynisme ind i spillerne, for det er nok noget af det holdet har manglet. Målchancerne er der, så vi skal bare være kyniske og putte dem i kassen, så skal det nok blive en underholdende kamp. Så kig lige forbi på Bankparken, lørdag klokken 15:00 til topbold og pølser. Håber vi ses.

 • FC Sydvest tabte til Frem

  Processen med at få FC Sydvest på ret køl er i gang, men vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu.

  FC Sydvest valgte dagen før kampen mod Frem, at skifte ud på cheftrænerposten. Kim Munch der havde stor succes med holdet i efteråret blev igen overtalt til at tage en tørn som cheftræner, men alt ændrer sig jo ikke over natten fordi man skifter ud på trænerposten. Hvad Kim Munch havde nået på en dag, havde han følgende bud på:

   

  - "Vi går tilbage til 4-4-2, og så har vi vores krigszone hvor vi vil forsøge at generobre bolden. Og så gælder det ellers bare om at tro på tingene og finde glæden ved at spille fodbold".

   

  Allerede i første minut var en Frem forsvarer ved at spille Anders Thomsen fri, da hans hovedstød røg bagud. AT var dog marginaler fra at nå bolden og chancen udeblev. Man anede en masse energi fra spillerne, der kom med en fin indstilling og tro på tingene. Spillet var godt, men Frem var også super skarpe i omstillingerne. Et godt indlæg fra AT efter 22 minutter fik publikum til at kræve straffe, da Bayan Fenwick så ud til at være blevet revet omkuld. Det var dog svært at se hvad der skete og i stedet fik FC Sydvest et frispark i højre side af feltet.

   

  Dette frispark blev sendt ind i hovedet på Mads Blom, men bolden blev headet over mål. Fem minutter senere tabte Marten Van Ittersum en duel i venstre forsvarsside. Bolden blev fra baglinien sendt på tværs, hvor en fri fremspiller nemt kunne score mod en sagesløs Viktor Rasmussen. FC Sydvest havde kun lige givet bolden op, da bolden havnede hos Christian Degn der sendte et flot venstrebenshug afsted, men Frems målmand leverede en flot redning. Bare fire minutter efter målet fik Frem med 3 hurtige afleveringer i Sydvest feltet splittet forsvaret ad og så stod der 0-2 efter 31 minutter.

   

  Så kunne man tro at FC Sydvest var groggy som en bokser der netop havde modtaget to slag i leveren, men spillerne kæmpede videre og bare to minutter efter målet sendte Marco Hansen et skud på indersiden af stolpen, men når man er bundhold går disse bolde bare ikke ind, således også denne gang. Efter 35 minutter gik Marco, der er på vej tilbage fra en lang skade ud og ind kom Thawng. Fire minutter før pausen modtog Bayan Fenwick bolden med ryggen mod mål og en forsvarsspiller bag sig. Smart fik han drejet rundt og sat modstanderen, men afslutningen blev svag, og holdene kunne gå til pause.

   

  Anden halvleg var ikke lige så underholdende og vi måtte vente 10 minutter på den første chance. Jonas Hansen modtog en svær bold, og ramte den desværre ikke ordentlig. Efter 61 minutter havde Frem en gigantchance der blev sendt langt over mål, og stille og roligt begyndte københavnerne at se trætte ud. FC Sydvest overtog styringen af kampen og pressede på. Det var tydeligt at kunne vi bare få bolden i kassen, så ville Frem blive rystet og muligheden for point ville opstå.

   

  Efter 71 minutter sendte Rene Hansen et flot skud afsted, som fik Frem målmanden til at hive en flot redning frem, og to minutter senere måtte samme målmand ud af målet for at stoppe Thawng. Det lignede et klart straffespark, men dommeren vinkede afværgende. Efter 76 minutter sendte Bayan en tværaflevering ind i feltet, men Jonas Hansen kunne lige netop ikke nå frem til den, så marginalerne gik bestem ikke vores vej. Marinus Siewe blev sendt frem i angrebet, men de høje bolde ind i feltet kom aldrig. Frem kæmpede forbilledligt og efter 83 minutter havde de en dobbeltchance, hvor riposten blev brændt på det skammeligste. Mere skete der ikke og et flot kæmpende Sydvest måtte erkende at det ikke blev mod Frem at den første sejr kom i hus.

   

  - "Planen var jo at vinde kampen., jeg ville gerne have fortsat hvor vi slap i efteråret. Når det så er sagt, så har jeg sagt i mit oplæg at jeg vil se noget energi, noget tro på det, og at man kæmper for hinanden. Og ingen på stadion kan laste os for at vi bare lod os tabe", sagde Kim Munch efter kampen og fortsatte: - "Vi troede på det hele vejen igennem, og de kæmper en vis del ud af bukserne i dag. Der mangler lige den sidste aflevering, den sidste skarphed. Vi har nogle stolpeskud og nogle farlige dødbolde, og alt i alt er jeg 80% tilfreds - Jeg vil jo gerne vinde".

   

  Allerede på lørdag er der kamp på Bankparken igen, når oprykningskandidaterne fra Næstved kommer forbi.

 • Ny træner i FC Sydvest 05 Tønder

  FC Sydvest har valgt at stoppe samarbejdet med Jacob Stolberg som cheftræner pr. dags dato.

   

  Dette sker med baggrund i manglende sportslige resultater samt at bestyrelsen mener der mangler ny energi til truppen. Dette er et helt udramatisk brud, og klubben vil stadig gøre brug af ”Stolle” udenfor banen hvilket både klubben og Stolle er glade for.

   

  Stolle har igennem en længere periode gjort en stor indsats for FC Sydvest både som spiller, assistenttræner og senest som træner, og det skylder klubben ham en stor tak for. Derfor var det også en svær beslutning at træffe, men en samlet bestyrelse mener at det er det rigtige med ny energi til truppen her og nu, for at skabe fornyet tro på tingene i truppen frem mod sommerferien.

   

  Ny cheftræner bliver Kim Munch som tidligere har trænet spillerne i FC Sydvest med stor succes. Aftalen med Kim varer i første omgang indtil sommerferien. Kim kommer til at lede truppen i tæt samarbejde med Peter Jepsen og Hans Henrik Andreasen. Det nye trænerteam vil allerede være på sidelinjen til morgendagens hjemmekamp på Bankparken mod Frem.

   

  FC Sydvest ser nu frem til en spændende afslutning på forårssæsonen

 • Her er det Niels Priisholm, der bliver tjekket for nogle spændinger i nakke/skulder-regionen.

  FC Sydvest 05 Tønder kæmper lidt med skader i spillertruppen, men nu er der kommet lidt hjælp til ”lazarettet”. Det er 29-årige Lasse Petersen, som efter ni års fravær nu er tilbage i Tønder og startet job hos FysioDanmark og Mette Gläser.


  Lasse har selv spillet meget fodbold på ungdomsplan, men en korsbåndsskade som ny-oprykket senior gjorde ende på hans karriere – men vakte samtidig også hans interesse for netop fodboldens sportsskader.

   

  Studiet på tre et halvt år foregik i Århus og han har så arbejdet på de kanter blandt andet med fodboldklubben Århus Fremad og Superligaspillerne fra Hobro. Hans uddannelse og erfaring kommer nu spillerne i FC Sydvest 05 Tønder til gode: Lasse er at træffe hver mandag forud for træning og også når træningen er afsluttet. Det er ofte ankelskader, knæskader og lyskeskader, der er bøvl med – men andre dele af bevægelsesapparatet kan naturligvis også blive skadet.

   

  Hvis nogle unge fodboldspillere vil lytte til gode råd og undgå svære skader – så må rådet først og fremmes være: Lyt til din krop. Kroppen reagerer på ting, der ikke er som de skal være, og når kroppen reagerer, så skal der sikkert en form for behandling til.


  Opvarmningen er også en vigtig forudsætning for at undgå skader, og så vil Lasse Petersen meget gerne på sigt være med til at forebygge skader – dels ved snak med spillerne og trænerteamet – og måske også ved at tilrettelægge træningen på en hensigtsmæssig måde.

   

 • Aftenkamp på Bank Parken onsdag

  Det er et meget komprimeret program fodboldspillerne i 2. division har i dette forår. Tre kampe på en uge – efterfulgt af to kampe på en uge – det er noget der tapper energi ud af spillerne.
  Men sådan er turneringen altså skruet sammen – og så må man forholde sig til det.

   

  Weekendens udekamp var mod Kolding IF – og da fik Kolding revance for det uafgjorte resultat tidligere på sæsonen i Bank Parken. Det seneste opgør vandt Kolding IF nemlig med 2 – 0 efter 0 – 0 ved pausen.


  Det er lidt underligt at FC Sydvest 05 Tønder faktisk spiller rigtig godt fodbold – men når det sidste skarphed skal findes frem – så svigter skarpheden og heldet. Det gjorde det også i Kolding, for med en lille smule held i sprøjten, så var det blevet til point her.


  Sådan er fodbold og spillerne er i fuld gang med at fokusere på de næste opgør.

   

  Onsdag aften den 16. maj kl. 19.00 fløjtes der igen op til divisionsfodbold på Bank Parken i Tønder. Da er det københavnske Frem, der er på langtur til grænselandet.
  Frem har i weekenden spillet lige op med Avarta – det blev 1 – 1.


  FC Sydvest 05 Tønder har mødt Frem før og spillet en god kamp mod dem – det håber vi naturligvis også at holdet gør onsdag aften – for der må gerne komme lidt point på tavlen og megen selvtillid i spillerne.

   

  Allerede søndag den 19. maj er der fodbold igen på Bank Parken. Denne gang er det topholdet Næstved, der kommer på besøg. Næstved har masser af selvtillid. De ligger i toppen af puljen og har senest i weekenden været i Jammerbugt og snuppede alle tre point her for resultatet 0 – 2.

  Kig selv med – spillerne og fodbolden fortjener at der kommer mange flere tilskuere på Bank parken. /hol.

 • Udligning i sidste spilleminut

  Der var dramatik og højspænding i alle 90 spilleminutter, da Avarta fra den københavnske vesteregn var på besøg i Bank Parken i Tønder.
  Hjemmeholdet stillede op med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Mikkel Ohlsen Hansen, Christian Degn, Marinus Siewe og Frederik Warming, midtbanen med Jeppe Hansen, Rene Hansen, Lasse Clausen og Van Tha Thawng Ni Dum og allerforrest var det Anders Thomsen og Bayan Fenwick.

   

  FC Sydvest 05 Tønder lagde godt ud med nogle nærgående forsøg og allerede efter seks minutter kunne Bayan Fenwick afslutte et flot angreb med scoring til 1 – 0.
  Stor jubel.


  Avarta kunne dog svare igen efter 21 minutter hvor et godt hjørnespark fik et hovedstød – helt uden chance for Kasper Tiedemann.  Keeperen følte sig i høj grad generet i sit arbejde af en modstander – men ikke nok til at dommeren ville fløjte for det.

   

  Anden halvleg var blot 10 minutter gammel, da Avarta kom foran på et brag af et langskud – igen uden nogen form for chance for keeperen.
  Gemytterne var i kog – både på bænken og på grønsværen – og det gjaldt begge hold. Så meget at cheftræner Jacob Stolberg fik marchordre af kampens dommer for højlydte protester.

   

  FC Sydvest skiftede ud i anden halvleg. Van Tha Thawng Ni Dum gik ud og Enes Karabek kom ind. Senere fulgte en dobbelt udskiftning hvor Rene Hansen og Bayan Fenwick gik ud og ind kom Marco Hansen og Niels Priisholm kom ind.


  De seneste minutter var et langt pres mod Avartas mål og få sekunder før det sidste fløjt, så hamrede Anders Thomsen bolden i nettet til stor jubel for hele holdet.

   

  Nu skal holdet så en tur til Kolding på søndag kl. 13.00 og næste hjemmekamp er en aftenkamp onsdag den 16. maj kl. 19.00 hvor Frem kommer på besøg i Bank Parken. /hol.

 • Manglende selvtillid hos FC Sydvest?

  Hvis det er tilfældet, så kan man som tilskuer faktisk godt forstå lidt af det. Det må være ret frustrerende at løbe rundt på en lækker fodboldbane og spille godt fodbold – men ingen gider komme og se på det og måske heppe lidt på holdet.


  Det er utroligt, at der ikke kan samles flere tilskuere på Bank Parken i Tønder end det man ser ved hjemmekampene. Forleden ved hjemmekampen mod Hvidovre, så var der flere, der nævnte, at udeholdet havde faktisk flere tilskuere end hjemmeholdet….. Hvabehar!

  Det må der kunne laves om på.


  Der trænes intenst i ugens løb frem mod turneringskampene – og den næste er allerede på torsdag den 10. maj kl. 15.00 – Kristi Himmelfartsdag – og da kommer det københavnske vesteregnshold Avarta fra Rødovre til Tønder for at spille turnering.


  Avarta spillede i weekenden hjemme mod Næstved og blev besejret med 0 – 3. Det placerer Avarta på puljens 8. plads mens FC Sydvest 05 Tønder beklageligvis indtager 12 og sidste pladsen.

   

  Tag en nabo og/eller en kollega med til fodbold på Bank Parken i Tønder Kristi Himmelfartsdag.
  Rigtig god fornøjelse. /hol.

 • Manglende selvtillid hos FC Sydvest?

  Manglende selvtillid hos FC Sydvest?

  Hvis det er tilfældet, så kan man som tilskuer faktisk godt forstå lidt af det. Det må være ret frustrerende at løbe rundt på en lækker fodboldbane og spille godt fodbold – men ingen gider komme og se på det og måske heppe lidt på holdet.
  Det er utroligt, at der ikke kan samles flere tilskuere på Bank Parken i Tønder end det man ser ved hjemmekampene. Forleden ved hjemmekampen mod Hvidovre, så var der flere, der nævnte, at udeholdet havde faktisk flere tilskuere end hjemmeholdet….. Hvabehar!

  Det må der kunne laves om på.
  Der trænes intenst i ugens løb frem mod turneringskampene – og den næste er allerede på torsdag den 10. maj kl. 15.00 – Kristi Himmelfartsdag – og da kommer det københavnske vesteregnshold Avarta fra Rødovre til Tønder for at spille turnering.
  Avarta spillede i weekenden hjemme mod Næstved og blev besejret med 0 – 3. Det placerer Avarta på puljens 8. plads mens FC Sydvest 05 Tønder beklageligvis indtager 12 og sidste pladsen.

  Tag en nabo og/eller en kollega med til fodbold på Bank Parken i Tønder Kristi Himmelfartsdag.
  Rigtig god fornøjelse. /hol.

 • Der er trængsel foran målet

  FC Sydvest 05 Tønder – Hvidovre 0 - 4

   

  De hvidblusede fra FC Sydvest 05 Tønder er nu blevet slået på hjemmebanen Bank Parken i Tønder. Det var oprykningskandidaterne fra Hvidovre, der satte en tyk streg under forskellen på top og bund i oprykningspuljen.

   

  Cheftræner Jacob Stolberg stillede op til kemp med Viktor Rasmussen i målet, bagerste kæde med Marten van Ittersum, Christian Degn Clausen, Christian Roost og Marinus Siewe, midtbanen var med Van Tha Thawng Ni Dum, Jonas Gejel Hansen, Jeppe Hansen og Rene Hansen mens Bayan Fenwick og Anders Thomsen var frontløberne.
  Gæsterne kom foran efter kun 6 minutters spilletid. Et uheldigt snubel i forsvaret kostede at Hvidovre lige pludselig var to mod en foran Viktor Rasmussens mål – og hvis ikke der var blevet scoret der, så var de medrejsende fans fra Hvidovre helt sikkert faldet på halen.

   

  Stillingen 0 – 1 holdt til pausen og begge hold havde haft nogle gode og nærgående forsøg. Viktor Rasmussen i målet måtte flere gange diske op med pragtredninger – han gjorde en rigtig god figur kampen igennem.
  Efter et kvarter i anden halvleg kom Hvidovre yderligere foran 2 – 0 og kort tid efter 3 – 0 – begge på gode og konstruktive angreb.
  Det blev 0 - 4 efter 36 minutters spil i anden halvleg – og så var der ligesom ikke mere at gøre i kampen. Ros til FC Sydvest spillerne, som fortsatte med at kæmpe, selv om kampen reelt var afgjort.

   

  Der blev skiftet lidt ud i anden halvleg. Efter 19 minutter gik Anders Thomsen ud og Niels Prisholm kom ind, senere gik Van Tha Thawng Ni Dum ud og erstattet med Enes Karabek og endelig gik Rene Hansen ud og ind kom Mikkel Hansen.

   

  På torsdag den 10. maj – Kristi Himmelfartsdag – kommer Avarta på besøg i Bank Parken. Her fløjtes kampen op kl. 15.00. Kom selv og oplev spændende fodboldspil på Bank Parken i Tønder. /hol.

 • Hvidovre vil have revanche på lørdag

  Det går rigtig godt for klubben på den københavnske Vesteregn Hvidovre. Klubben er inde i en stime og sætter mange point ind på kontoen. Så mange, at holdet er suverænt i spidsen af puljen med 13 point ned til nærmeste forfølger Næstved.


  Der er vist ikke ret mange, der tvivler på at oprykkeren til 1. division efter denne sæson kommer til at hedde Hvidovre. I seneste runde – 8. runde – havde holdet besøg af Ringkøbing, der blev sendt hjem med 3 – 1 efter en velspillet kamp fra begge mandskaber.

   

  Men på lørdag den 5. maj kl. 15.00 løber holdet så på banen mod FC Sydvest 05 Tønder på Bank Parken i Tønder. Her har FC Sydvest ikke tabt i dette forår, så det bliver spændende at se om oprykningsfavoritterne kan gøre noget ved den kendsgerning.
  Det bliver også interessant at følge gæsternes indstilling. De var ikke helt tilfredse med, at det ”kun” blev til uafgjort 1 – 1 tilbage den 29. marts, da FC Sydvest var på besøg i Hvidovre.

   

  FC Sydvest 05 Tønder kæmper fortsat med nogle skader, men indstillingen på holdet er super fin. Der bliver kæmpet på alle pladser og som bekendt er bolden rund. Alt kan ske i fodbold, det har man hørt og set før. Kom med ind på Bank Parken på lørdag den 5. maj og oplev intens fodbold på divisionsplan. /hol.

 • Ingen sejr i Næstved

  Cheftræner Jacob Stolberg var ganske godt tilfreds med hovedparten af spillet på udebane søndag mod topholdet Næstved. En lige første halvleg gav mange gode chancer til begge mandskaber – uden at bolden dog endte i netmaskerne.
  En god snak i pausen gav indtryk af at det her godt kunne lade sig gøre – MEN – så kom der lige en afgørende periode – hvor Næstved med tre minutters mellemrum fik bolden ind bag en sagesløs Kasper Tiedemann til føring 2 – 0.

  Det blev lidt af en mavepumper for de hvidblusede, der ikke magtede at få spillet op i samme gear igen som før de to hjemmeholds scoringer. 


  Med resultatet er FC Sydvest fortsat på 12. pladsen i puljen – men i løbet af ugen frem mod kampen mod topholdet Hvidovre, vil holdet og trænerteamet arbejde benhårdt for at få alle spillets facetter gjort endnu bedre.
  Hvidovre vil helt sikkert komme til Bank Parken på lørdag med et stort ønske om sejr. Den første kamp endte som bekendt 2 – 2 i Hvidovre – og det resultat kan de hvidblusede forhåbentlig bruge til noget i hjemmekampen. /hol

 • Heller ingen point mod Frem

  Det ser ud som om at FC Sydvest 05 Tønder har lidt svært ved de lange køreture til udekampene. I de hidtil spillede 7 runder er det kun blevet til skuffende to point – som følge af to uafgjorte hjemmekampe. Først mod Middelfart 2 – 2 og så mod Kolding IF 1 – 1.


  Holdet fra Frem viste ikke ligefrem prangende spil, men det var nok til at score et mål i hver halvleg, da FC Sydvest var på besøg i Valby Idrætspark.
  Dermed blev alle tre point i Valby og Frem kunne lægge afstand til sidstepladsen, som FC Sydvest er den ”lykkelige” indehaver af.
  Men FC Sydvest-spillerne fik lov til at spille for et væsentligt større publikum end holdet kan samle på hjemmebanen. Næsten 700 tilskuere var på lægterne i Valby – imponerende opbakning af fansene i Frem.

   

  Men FC Sydvest 05 Tønder skal op på hesten igen. Søndag den 29. april er der igen langfart i udsigt. De hvid-blusede skal møde topholdet Næstved. Næstved har netop slået Middelfart med 2 – 1 i Middelfart og er avanceret til 2. pladsen i puljen med 23. point for 13. kampe. Førerholdet er stadig Hvidovre, der kandiderer kraftigt til en oprykning til 1. division.
  Forhåbentligt overvinder truppen snart den kedelige trend med at spille mindre godt fodbold end de hold der har hjemmebane./hol.

 • 7. runde foregår i Valby Idrætspark

  Modstanderen hedder Frem, når FC Sydvest 05 Tønder lørdag den 21. april kl. 15.00 løber ind på grønsværen for at spille 7. runde i forårets turnering.


  Det bliver helt sikkert en gyser, for det er puljens nummer 11 – Frem og nummer 12 – FC Sydvest, der tørner sammen.
  Cheftræner Jacob Stolberg må tænke lidt alternativt i forsvaret til denne kamp, for Marinus Sicwc er ude med en karantænedag for det gul-røde kort han pådrog sig i hjemmekampen mod Kolding IF.
  Også cheftræneren for Frem må vist ryste posen lidt – hele tre af hans spillere er at finde på karantænelisten den 21. april.
  De var alle med i Frem’s hjemmekamp mod Avarta i weekenden, som Frem kunne slå med 2 – 1 og dermed elegant forlade sidstepladsen og overlade den til FC Sydvest 05 Tønder.

   

  Hvis man oplevede den gnist, der var på holdet i hjemmekampen mod Kolding, så tror man også på at der er mange flere gode fodboldkampe i truppen. Fighterviljen var helt klart til stede og så er opgaven vel nærmest at fortælle spillerne, at selv om de ikke fik det optimale ud af deres anstrengelser og ud af deres gode tilspillede chancer – så skal de altså bare klø på. Fodbolden er som bekendt rund – og med en lille smule mere held, der ville gå FC Sydvest-vejen, så var det også blevet til mere i kampen mod Kolding IF.
  Rigtig god tur til Valby Idrætspark. /hol.

 • Endnu en uafgjort på Bankparken

  Da Kolding IF var på besøg i Bank Parken endte de 90 spilleminutter med et mål til hver.


  FC Sydvest 05 Tønder startede med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Marten van Ittersum, Christian Degn, Mads Blom og Marinus Siewe, Thong, Jeppe Hansen, Lasse Clausen og Jonas Gejel Hansen styrede midtbanen og så lå Anders Thomsen og Bayan Fenwick helt fremme.
  Midt i første halvleg havde Kolding et flot opløb i deres venstre side og angrebet blev afsluttet med et hårdt fladt skud som Kasper Tiedemann lige netop fik fingerspidserne på – men ikke nok til at forhindre bolden i at ryge i målet. 0 – 1. Øv.

   

  I pausen blev Bayan Fenwick erstattet med Nils Prisholm. 20 minutter senere skiftede Rene Hansen ind i stedet for Lasse Clausen og kampen bølgede fortsat frem og tilbage.
  Med et kvarter tilbage tog Anders Thomsen et godt rush til baglinjen i højre side og sendte bolden ind foran mål. Her var Thong klar til at udligne til 1 – 1.

   

  Dommeren var flittig med at uddele gule kort – desværre for Marinus Siewe blev det til to af slagsen, så efter 80 minutter var FC Sydvest reduceret til 10 spillere, da Marinus blev udvist.
  Et enkelt point blev det til – men da Frem kunne slå Avarta og snuppe tre point, så overlod Frem den kedelige plads som bundprop til FC Sydvest.

   

  På lørdag den 21. april kl. 15.00 kommer der så et meget interessant opgør. FC Sydvest skal en tur til Frem og det er puljens 11 mod puljens 12 der tørner sammen.

 • Lørdag går det løs i lokalopgør

  En fodboldkamp mod Kolding IF er vel det nærmeste spillerne fra FC Sydvest 05 Tønder kommer på et lokalopgør. Det kommer der så til at være på Bank Parken i Tønder lørdag den 14. april kl. 15.00.

   

  Den seneste hjemmekamp var mod Middelfart. Den endte 2 – 2, men var lidt dyr på skadesfronten. Heldigvis ikke så dyr som først frygtet. Ved torsdagens træning kunne Christian Roost, Enes Karabek, Marten van Ittersum samt den lidt længerevarende skadesramte Marco Hansen træne med – den der havde det værst af de tre førstnævnte var vist Christian Roost som fik et ordentligt drøn over anklen mod Middelfart.

   

  Vi har gennem tiderne spillet mange gode kampe mod Kolding IF, lyder det fra træner-teamet, som også håber på at lørdagens udgave bliver en god fodboldkamp. Spillerne og trænerne er opsatte på at vaske den lidt trælse kamp mod Avarta af sig – det gik ikke så godt for de fleste spillere.

   

  Når man er 11 mand på banen og kun nogle få stykker lever op til vanlig standard, så er det svært at få en ordentlig præstation ud af det, lyder det fra spillerne. De er alle opsatte på at gøre en bedre figur kollektivt på lørdag – så det håber vi naturligvis på sker.


  Kig selv på Bank Parken på lørdag eftermiddag – det bliver sikkert en underholdende divisionskamp. /hol.

 • Avarta – FC Sydvest 05 Tønder – 3 - 0

  Det var et afbudsramt mandskab, der tog turen til Rødovre for at spille mod Avarta søndag. Tre stamspillere var skadet – Christian Roost, Marten van Ittersum og Enes Karabek – og så var Thong ude med karantæne.
  Det gav plads i startopstillingen til en række af de helt unge spillere – og det viste sig hurtigt, at holdet savnede den naturlige tryghed, der er ved at have de faste spillere på banen.
  Men Avarta var bedre. Ingen tvivl om det, lyder det fra cheftræner Jacob Stolberg efter kampen.
  Da Avarta forholdsvis hurtigt kom foran og kort ind i anden halvleg score for tredje gang – og dermed lukker kampen – så gik hjemmeholdet også lidt ned i cadence.
  Det gav mere plads til de unge FC Sydvestere – som efter pausen spillede en fornuftig kamp og der var masser af positive ting at tage med hjem fra kampen.
  Der var store roser til flere spillere. Mads Blom trak et stort læs i forsvaret og Jeppe Hansen sled og slæbte på midtbanen.

   


  Nu gælder det så på lørdag den 14. april kl. 15.00 på Bankparken i Tønder. Da afvikles 6. spillerunde og modstanderen er da Kolding IF. Kolding kunne i weekenden slå bundholdet Frem med 2 – 1 – så det bliver forhåbentlig en lige kamp på lørdag.
  Ind til lørdag kæmper hele holdet med at få de skadede spillere på højkant igen. Der er ingen garanti for at det lykkes.

 • Der blev fightet på alle pladser i hjemmekampen mod Middelfart – vi håber at indstillingen er med i tasken i kampen mod Avarta

  Fodboldspillerne i FC Sydvest 05 Tønder skal på søndag den 8. april ud på endnu en længere køretur. Cirka 300 km er der fra Klosterhallerne til Espelundens Idrætsanlæg i Rødovre vest for København.
  Kampen fløjtes op kl. 14.00 og hjemmeholdet er en lidt ukendt størrelse. Holdet har i dette oprykningsspil vundet over Kjellerup 1 – 0, tabt i Næstved med 0 – 2, spillet 3 – 3 ude mod Ringkøbing, og senest blev det til 3 – 2 hjemme over Skovshoved.
  Ind til mødet med FC Sydvest har Avarta skrabet 15 point sammen i de 10 kampe – det giver en plads som nummer 6 i tabellen.

   

  FC Sydvest 05 Tønder spillede i Påsken 2 – 2 mod Middelfart, i en kamp, der viste fight og kampvilje på holdet. Forsvaret sled og slæbte – midtbanen var med i det meste og foran løb angriberne mange gode chancer ind. Det tyder på en god kamp ude mod Avarta.
  Der er desværre lidt malurt i bægeret.
  Kantløberen Van Tha Thawng Ni Dum er ude med en karantænedag til Avarta-kampen. Så er der spørgsmålet om skader opstået mod Middelfart. Umiddelbart ser det ikke godt ud med Enes Karabek og Christian Roost – hvordan de er kommet sig til søndagen tør vi ikke forudsige.
  Marinus Sicwc og Marten van Ittersum fik også skrammer i kampen – men kunne spille færdig mod Middelfart.


  I tabellen har FC Sydvest skrabet 9 point sammen og ligger som nummer 11 i puljen med 12 hold. Det er en meget lige pulje, hvor alle hold kan slå alle på dagen. Rigtig god tur og god kamp. /hol.

 • Anders Thomsen scorer på 2 straffespark

  Åbningskampen på Bank Parken i Tønder mod Middelfart endte uafgjort 2 – 2.

   

  Cheftræner Jacob Stolberg valgte at starte kampen med Kasper Tiedemann i målet, bagerste kæde med Christian Degn, Mads Blom, Christian Roost og Marten van Ittersum, midtbanen med Thong, Jonas Gejel Hansen, René Hansen og Jeppe Hansen mens Bayan Fenwick og Anders Thomsen huserede helt fremme.
  FC Sydvest kom rigtig godt fra start og efter to store muligheder til først Anders Thomsen og senere Thong, så fik FC Sydvest banket bolden i mål efter 23 minutter. Desværre kunne målet ikke anderkendes – off side.
  Kort efter var Middelfart meget nærgående uden dog at score.
  34 minutter var spillet da Thong blev nedlagt i det kriminelle felt – straffe – som Anders Thomsen sikkert omsatte til 1 – 0.
  Middelfart svarede hurtigt igen med et angreb i deres venstre side – et flot indlæg og en pandebrask på bolden – ind i nettet uden chancer for Kasper Tiedemann.
  1 – 1 ved pausen.

   

  Få minutter efter pausen var det Jeppe Hansen der blev stoppet på ulovlig vis i straffefeltet – nyt straffespark som Anders Thomsen usvigeligt sikkert omsatte til ny føring 2 – 1.
  Så gik der små 10 minutter, så var der et rodet opspil fra Middelfart som blev omsat til 2 – 2.

   

  Så begyndte udskiftningerne at komme. Bayan Fenwick blev erstattet af Enes Karabek. Enes fik kun 5 minutter på banen – så røg han ind i en voldsom fodskade og måtte hjælpes fra banen. Han kunne ikke fortsætte og blev erstattet af Frederik Warming.
  Lidt senere havde FC Sydvest heldet med sig. Et meget nærgående forsøg fra Middelfart endte stolpe-ud.

   

  Med et kvarter tilbage blev Christian Roost ramt af en skade og måtte også hjælpes fra banen. Han blev erstattet af Marius Sicwc. Der gik heller ikke lang tid før Marius måtte ud til behandling. Han kunne dog spille kampen færdig med en bandage om kraniet. Endelig måtte Marten van Ittersum også en tur på lazarettet – men kunne efter kort behandling spille kampen færdig.
  I de sidste 10 minutter måtte Kasper Tiedemann flere gange ud i hele sin længde for at afværge forsøg fra gæsterne.
  En fin kamp mellem to jævnbyrdige modstandere – så uafgjort var meget retvisende. /hol.