Her er det Niels Priisholm, der bliver tjekket for nogle spændinger i nakke/skulder-regionen.


FC Sydvest 05 Tønder kæmper lidt med skader i spillertruppen, men nu er der kommet lidt hjælp til ”lazarettet”. Det er 29-årige Lasse Petersen, som efter ni års fravær nu er tilbage i Tønder og startet job hos FysioDanmark og Mette Gläser.


Lasse har selv spillet meget fodbold på ungdomsplan, men en korsbåndsskade som ny-oprykket senior gjorde ende på hans karriere – men vakte samtidig også hans interesse for netop fodboldens sportsskader.

 

Studiet på tre et halvt år foregik i Århus og han har så arbejdet på de kanter blandt andet med fodboldklubben Århus Fremad og Superligaspillerne fra Hobro. Hans uddannelse og erfaring kommer nu spillerne i FC Sydvest 05 Tønder til gode: Lasse er at træffe hver mandag forud for træning og også når træningen er afsluttet. Det er ofte ankelskader, knæskader og lyskeskader, der er bøvl med – men andre dele af bevægelsesapparatet kan naturligvis også blive skadet.

 

Hvis nogle unge fodboldspillere vil lytte til gode råd og undgå svære skader – så må rådet først og fremmes være: Lyt til din krop. Kroppen reagerer på ting, der ikke er som de skal være, og når kroppen reagerer, så skal der sikkert en form for behandling til.


Opvarmningen er også en vigtig forudsætning for at undgå skader, og så vil Lasse Petersen meget gerne på sigt være med til at forebygge skader – dels ved snak med spillerne og trænerteamet – og måske også ved at tilrettelægge træningen på en hensigtsmæssig måde.