Ardit Murati kom til FC Sydvest da ambitioner og uddannelse gik op i en højere enhed

Ardit Murati kom til FC Sydvest da ambitioner og uddannelse gik op i en højere enhed

okt. 12, 2019


FC Sydvest har gjort endnu et kup til deres i forvejen forstærkede trup. Den 19-årige Ardit valgte FC Sydvest i konkurrence med adskillige andre klubber. Ardit Murati der er dobbelt albansk/dansk statsborger valgte med både hjerte og hjerne da han endelig kunne præsenteres som FCS spiller.

 

Ardit Murati blev for nylig udtaget til det albanske ungdomslandshold og i 4 kampe scorede den lynhurtige angriber 3 mål for sit landshold. Han og hans familie er opvokset i Sønderborg og hans fodboldkarriere tager sig udgangspunkt der. Siden kom til Sønderjyske, hvor han har været indtil nu.

 

Hjertet kom i spil da fodboldklubben blev valgt. Ardit fortæller selv om, hvorfor det blev FC Sydvest: “Jeg har indtil nu spillet ungdomsfodbold og jeg følte at jeg havde brug for seniorfodbold. Jeg ville gerne mærke hvordan det er at spille på det niveau. Og jeg føler at jeg har en god chance for at komme til at spille i FC Sydvest. Og jeg håber tiden i FC Sydvest bliver et springbræt til noget endnu større.”

 

Han begrunder sig valg yderligere: “Det er en god klub at komme til. Alle har taget godt imod mig. Jeg var lidt genert i starten, men alle var bare så imødekommende og venlige. Og når man er glad udenfor banen, motiverer det også en på banen.”

 

Ardit Murati håber det bedste for FC Sydvest. “Vi skal helst i oprykningsspillet, hvis det er muligt. Jeg synes vi har et godt hold. Det er det vi kæmper for.”

 

Ardit valgte med hjernen (måske var det også lidt hjertet også) da han kom til Tønder Handelsskole og han går nu på 2G der. Samtidig bor han på kollegium i Tønder. Mange forestiller sig måske vores del af Danmark som en del af den misvisende betegnelse “udkantsdanmark.” Men vores område rummer både velanskrevne uddannelsesinstitutioner og dygtige undervisere. En af disse meget velrenommerede institutioner er Tønder handelsskole.

De har i forløbet med Ardit Murati været meget behjælpelige. Og det er meget vigtigt både for FC Sydvest og de forskellige skoler, institutioner og lignende at man arbejder sammen om at hjælpe evt. spillere.

Ardit Murati har allerede vist sin farlighed for FC Sydvest. Ham kommer vi helt sikkert til at se meget mere til.

Share