Christian Degn Clausen – den vigtige del af forsvarsmuren

Christian Degn Clausen – den vigtige del af forsvarsmuren

apr. 5, 2019


I Kampen mod Dalum den 16/3 spillede Christian Degn Clausen sin kamp nr. 200. Jubilaren er en del af “muren” i FC Sydvest’s forsvar. Og Christian er en meget vigtig del, ellers optræder man ikke 200 gange for holdet.

Den meget venlige og ydmyge spiller begyndte allerede at spille spille fodbold da han var 3-4 år.

“Alle mine søskende spillede, så det kom jeg også til. Jeg startede i Visby. Der spillede jeg i en tid og fortsatte op gennem junior årene i Bredebro, men så stoppede jeg i perioden mellem 10. klasse og 1G. Jeg kom i gang igen,  jeg mødte en god kammerat der spillede U19 andethold i Haderslev. Der kom jeg så med og endte med at spille U19 på førsteholdet.”

Hvordan endte Christian så I FC Sydvest? “Det var en dag jeg var nede i byen i Tønder. Der mødte jeg endnu en kammerat og han foreslog FC Sydvest. Det syntes jeg var spændende. Jeg startede så der i foråret 2012 og har været på førsteholdet lige siden. Jeg er rigtig glad for at spille for holdet. Der er et godt sammenhold og det får mig til at gøre mit.”

Foråret 2019 har foreløbig vist et forsvar som er nærmest uigennembrydeligt. Målmand Kasper Tiedemann, Marten van Ittersum, Jeppe Schultz, Mads Blom og Christian Degn Clausen er de spillere der udgør “muren.”

Hvad gør dem så gode lige nu? “Vi er en god blanding af unge og gamle. Vi har en god forståelse for hinanden, hvor vi står henne osv. Det er ligesom om vi har spillet sammen i mange år.”

Hvordan mon sådan et forsvar kommer til at fungere så godt? “Vi har en meget dygtig målmand i Kasper Tiedemann. Hvis man skal sige der er nogen der dirigerer forsvaret, så er det ham og det gør han jo godt.”

Tror Christian på at FCS bliver i 2. division? “Ja det er jeg sikker på. Det er jeg ikke så urolig omkring. Vores chancer for at blive er rigtig gode.”

Den 26-årige forsvarsspiller, der til daglig er landmand og har køer, forklarer med sin rolige og behagelige facon om sin fodboldkarriere og sin kærlighed til fodbold. Men man skal  dog ikke tage fejl af ham. Når kampene fløjtes i gang, så bliver gløden i øjnene tændt, ambitionerne bliver tydeliggjort for alle og modstanderne skal virkelig oppe sig for at komme forbi hans del af “muren.”

Share