Fantastisk dag for FC Sydvest i Århus

sep. 21, 2019

Der er tre grunde til at lykønske spillerne fra FCS, når de kommer hjem. Første grund 1-0 til FCS. Anden grund er 2-0 til FCS. Tredje grund er helt overraskende at det blev 3-0 til FCS. At det blev så overbevisende er nok rundens foreløbig største overraskelse.

I første halvleg gik begge hold frisk til sagen. Det var dog FC Sydvest der åbnede for de største chancer. Først blev Silas Songani flot spillet i dybden og han var meget tæt på at score men VSK’ målmand klarede flot. Kort efter havde FCS en bold der bare lige skulle skovles ind. Det lykkedes dog ikke. Så var VSK’s tur. I to omgange var de meget tæt på med to flotte frispilninger. Det ene forsøg endte med et skud på ydersiden af højre stolpe. Men det var dog FC Sydvest der sluttede halvlegen af med nogle nærgående forsøg.

FCS startede anden halvleg som de sluttede første. Angrebene rullede mod århusianernes mål og i det 53. minut lykkedes det. Fiton Durguti fulgte energisk et flot indlæg og fik headet bolden i mål. Det var ligesom om al forkrampethed, al nervøsitet, al usikkerhed og tvivl på egne evner blev afløst af en sprudlende spillelyst. Og det skulle hurtigt vise sig at det blev en hård medfart VSK fik.

Allerede i det 62. minut var FCS i et farligt angreb. VSK måtte gribe til et meget klodset straffespark. Her scorede Silas Songani sikkert. Og i det 72. minut var FCS igen på spil. Ardit Murati blev spillet fri. Han bragte sig selv på skudhold og scorede et flot mål.

Man kunne fremhæve mange gode ting fra den kamp. En af de ting der er af meget stor betydning er at angriberne i FCS for alvor fik hul på hylden. Det var tre angribere der scorede målene i dag. Samtidig hang spillet godt sammen. Der var fart i angrebsspillet og en glød i spillet som var meget seværdig.

Når man ser sådan en kamp, kan man ikke lade være at tænke på at tingene er altså bare meget nemmere, når man vinder. Usikkerhed bliver afløst af tro. Skældsord bliver afløst af jubel. Alle tanker om man er god nok bliver afløst af selvtillid. Jo, denne dejlige dag i Århus kan få stor betydning for resten af sæsonen.

Næste opgave bliver Vejgaard i egen hule på Bankparken Tønder kl. 14.00 lørdag den 28/9. Kom og se om ikke skuden er vendt. Drengene har i hvert fald givet os lyst til at vise om ikke der er endnu mere guf til publikum.