FC Sydvest leverer konge comeback

FC Sydvest leverer konge comeback

aug. 23, 2023


Det var på alle måder en mandfolkepræstation af holdet.

FC Sydvest 05 Tønder skulle en tur til Herning, til en meget svær udekamp, mod et rigtigt godt Herning Fremad. Denne gang gik turen i bus, og det skulle vise sig at være en god ide, skal vi gøre status efter kampen. At køre sammen betyder en masse på det sociale og med mange nye spillere på holdet, var det en rigtig god ide, med en udebanetur i bus, fra Agerskov Turistfart.

Fra kampens første minut satte Herning sig tungt på kampen. De pressede FCS helt i bund, og vi havde rigeligt at gøre med at få bolden ud af vores forsvarszone. Vi så usikre ud, løb ikke nok for hinanden, skød bolde ud over sidelinien og vort forsvar fik aldrig ro. Efter 20 minutter rammer Herning overliggeren, bolden bliver sendt ud af feltet, men med et langskud, får de sendt bolden i mål til 1-0.

Det fik FC Sydvest 05 Tønder længere frem på banen, men allerede 7 minutter efter scoringen, fik Herning sendt to mand afsted i en omstilling og så stod der 2-0. FC Sydvest blev bedre som halvlegen skred frem, men Herning var stadig lidt bedre til det hele og selv om Mikkel Neesen fik sendt en flot afslutning afsted to minutter før pausen, som lige strøg få centimeter forbi den ene opstander, så var 2-0 føringen ved pausen fuldt fortjent.

Så skulle der selvfølgelig snakkes med store bogstaver i pausen og Cheftræner Kasper Sørensen fik proppet en hel anden indstilling ind i sine spillere, det kunne straks ses, fra 2.halvlegs første sekund. I aller første angreb fik vi set et FCS der løb for hinanden, spillede hurtigt og straks gav det et flot indlæg, som Huseyin Øzcan headede tæt over målet. Og sådan fortsatte spillet. Det var nu FCS der trykkede på og Herning, der måtte forsvare sig. I det 52.minut får vi frispark og dette bliver sendt ind i feltet, hvor Villads Møller elegant header bolden i mål til 2-1.

Så var vi sultne og fortsatte med at trykke på. i det 63.minut havde Herning deres største chance efter pausen, da deres midtbanespiller Jacob Henriksen efter en dribletur sendte bolden tæt forbi mål. FC Sydvest 05 Tønder pressede videre for udligningen og i 67. minut gav det hjørnespark til FC Sydvest. Hjørnesparket lå perfekt for Mikkel Neesen, der kunne heade bolden i mål til 2-2. men her stoppede det slet ikke, for bare to minutter senere kunne tilskuerne se et af de flotteste mål, længe set. Huseyin Øzcan havde bolden i højre side, så målmanden var langt ude af sit mål. Han driblede ind mod midten og med venstrepoten, sendte han bolden over keeperen og den dykkede lige nok til at den endte i det ret tomme mål. Perfekt afslutning.

Der var dog stadig 23 minutter tilbage, så meget kunne stadig ske. FC Sydvest spillerne sloges som vilde, mod et Herning hold, der så rådvilde ud og ikke havde løsningerne. Vi løste deres spil og var vel egentlig tættere på 2-4 end de var på udligning. Herning spillede hårdere som kampen skred frem og flere gange måtte spillet stoppes, så vi kunne få en spiller i behandling. Vi kastede os også ind i alle nærkampe og vandt de fleste og som tiden skred frem, skød Herning på alt og vi kastede os ind i alle afslutninger og dueller. Det var en rigtig herrefight.

Vi nåede helskindet ind i overtiden og alle 14 spillere ydede en formidabel indsats for holdet. I overtiden måtte Mikkel Neessen til behandling efter at være blevet ramt i hovedet, men dagen bedste spiller rejste sig og kæmpede videre. Det endte med 9 minutters overtid, med en mand i undertal, hvor Herning lagde indlæg efter indlæg ind i vores felt og det aller sidste var nær endt med en udligning. Vi slap med skrækken og dommeren kunne fløjte af, til stor jubel for holdet og de medrejsende der holdt med FC Sydvest 05 Tønder.

Bedømt på stemningen i omklædningsrummet, kan vi vist godt forestille os hvordan stemningen har været i bussen. Det var en sand mandfolkepræstation, holdets sejr, de viste hvad de kan når de rykker sammen i bussen og på banen.

Share