FC Sydvest tilbage på vindersporet

FC Sydvest tilbage på vindersporet

maj. 20, 2023


FC Sydvest 05 Tønder tog imod Kolding IF lørdag eftermiddag i Bankparken Tønder. Fra kampens start var det især venstrekant, Alen Merusic, der scorede et drømmemål i den omvendte kamp, der viste storspil, med snævre driblinger. Og allerede efter 8 minutter lykkedes han at vinde to nærkampe i feltet, kom til baglinien, men i stedet for at lave den klassiske aflevering skråt bagud, valgte han at lægge bolden rundt om keeperen og ind ved fjerneste stolpe. 1-0 til FC Sydvest 05 Tønder, et klasse mål.

Mens Alen storspillede på kanten, gjorde Mathias Maibøll Andersen det samme på den centrale midtbane, hvorfra han styrede spillet på fremragende vis. FCS forsvaret der har lidt lidt i de seneste kampe blev ikke udfordret synderligt og Emil Schmidt måtte kun for alvor gribe ind, da Kolding havde et godt skud fra venstre side, som han flot boksede over mål.

Efter pausen var det et FCS hold i kontrol, der holdt Kolding i kort snor. Der skete som sådan ikke det vilde i den første del af 2.halvleg. Efter små 70 minutter begyndte Kolding at satse lidt mere for udligningen, med til tider kun to mand i bagerste geled. Det gav kampen mere fart og Kolding havde nogle gode indlæg, som Emil Schmidt og hans forsvar dog havde god kontrol over. Det gav også plads til FCS i Koldings forsvar og da Danny Kun Janeczek blev spillet helt fri ved stolpen og bare skulle sætte indersiden på, skulle han nok have gjort det til 2-0.

Godt 15 minutter før tid bliver David Zongwe stukket i dybden, og han spiller bolden retur til Mathias Maibøll, der banker bolden på overliggeren. Mens tilskuerne ærgrer sig får Marius Møller, der havde startet kampen på bænken dog headet riposten ind, og så stod der 2-0 til FCS. Derfra fusede kampen lidt ud. Et frispark efter 87 minutter blev sendt ind i feltet, hvor Villads Møller får foden på og sender den direkte i kassen. Linievogteren vinkede dog offside og så sluttede det hele 2-0 og det var fuldstændig fortjent.

Næste kamp er ude mod velspillende Horsens. Den kamp spilles pinsemandag, den 29.maj klokken 13.00 Inden da mødes Horsens og Kolding i en udsat kamp, så det kan være det absolutte tophold vi er oppe imod.

Share