FC Sydvest vendte kampen, da Kolding slukkede lyset

FC Sydvest vendte kampen, da Kolding slukkede lyset

apr. 12, 2023


FC Sydvest 05 Tønder var tirsdag aften i Kolding for at møde KIF Koldings divisionsreserver. Vi vidste at det ville blive en svær opgave og det skulle det også vise sig at blive, ikke mindst før pausen.

1.halvleg var med FC Sydvest mest på bolden, men det var Kolding der scorede målene. Efter bare 16 minutter kunne Rasmus Jæger således sparke hjemmeholdet foran 1-0. Tre minutter senere var der 10 minutters straf til Rasmus Hoeg og det udnyttede KIF til at bringe sig foran med 2-0, ved Mads Kath efter 29 minutter. Cheftræner Kasper Sørensen fortæller om 1.halvleg:

– “Første halvleg er ikke en side til historiebøgerne. Alt for mange personlige fejl satte sit præg i stort set hele første halvleg, selvom vi var mest på bolden. Dét krydret med manglende energi, fight og løbevillighed for hinanden, resulterede i to simple mål fra Koldings side, hvor vi ikke får fulgt med vores mand. Det skal så også siges, at begge mål blev godt sparket ind. Selvom vi også havde et par løse chancer, var det der dog fyldte mest, vores mangel på at afholde de aftaler vi havde og alt for mange dårlige beslutninger”.

Bagud 2-0 var det tiltrængt med en pause, så vi kunne få snakket tingene igennem og få lavet en plan for anden halvleg. Der blev lavet to taktiske indskiftninger i forsøget på at ændre kampbilledet. En uheldig medarbejder valgte at slukke for dele af lyset og det gav 5-10 minutters ekstra pause. Om det var til vores held skal være usagt, men det gav lidt ekstra tid til spillere og trænere til lige at få det hele tænkt igennem en ekstra gang og det skulle vise sig at være brugbart, for det var i hvert fald et forandret hold der kom i gang efter pausen, hvor kvalitet i presset, duelspillet og afleveringer sad skarpere.

Dette udmyntede sig i en forholdvis hurtig scoring efter pausen, efter en god bolderobning på midtbanen.  En ripost fra Morten Beck blev sparket i mål af vores topscorer Villads Møller i 49.minut. Efterfølgende fortsatte vi presset på Kolding, som havde det svært med bolden, andet end at sende dybe bolde afsted efter deres angriber, som vores forsvar og keeper, ubesværet havde styr på. Efter både et hovedstød på overliggeren og et afrettet skud på ydersiden af stolpen, fik vi så et hjørnespark. Efter en særdeles veludført og indøvet hjørnesparkskombination, endte bolden for fødderne af Schlage, som resolut bankede bolden op i nettaget via undersiden af overliggeren til 2-2. Her var der spillet 68 minutter.Herefter var der lidt forskellige løse chancer, primært til Sydvest, som så mest friske og farlige ud. En udvisning til Danny Janeczek kunne dog have endt galt, da der i undertalsperioden, blev headet på stolpen fra Kolding IF. Danny kom tilbage på banen efter udstået straf og det skulle vise sig at være vigtigt. Da klokken slog 94 minutter, valgte vores nytilkomne angriber, nemlig at drible forbi 3 modstandere  i høj fart, inden han groft blev fældet, og dermed fik han frispark og  Koldings højre back fik gult kort. Det skulle vise sig at heldet og dygtigheden i gårsdagen kamp tilsmilede os, da Alen Merusic valgte at hamre frisparket direkte i kassen fra 25-30 meter, til slutresultat 3-2.Dommeren nåede kun lige at fløjte op inden han igen fløjtede kampen endeligt af, til stor jubel blandt spillere, trænere og medrejsende FC tilskuere. Dermed har FC Sydvest hentet 7 point i de første tre kampe og har pt. indtaget 2.pladsen i rækken.

Share