Hvad er op og ned i divisionsfodbold 2020/21?

Hvad er op og ned i divisionsfodbold 2020/21?

nov. 30, 2020


Turneringsafviklingen i dansk fodbold er en foranderlig størrelse, og man skal være meget klar i hovedet for at forstå, hvordan det ser ud, når den nuværende turnering slutter til sommer.

Lad mig forsøge at være lidt pædagogisk.

Som det er nu, har vi i alt 52 hold, der kan kalde sig for divisionshold, og de er fordelt med en 3F Superliga samt en NordicBet Liga, der hver har 12 hold. Hvis man ikke havde sponsorer inde over, ville disse to rækker normalt hedde 1. og 2. division.

Herefter, og her er FC Sydvest 05 Tønder med, er der to rækker, der hedder 2. division; en i øst og en i vest, og her er der 14 hold i hver. Egentlig skulle de begge hedde 3. division og måske også 4. division.

Det er for mange hold, siger DBU. Der skal kun være 48 hold, fordelt på en 1., 2., 3. og 4. division. De sidste 4 hold skal ned i Danmarksserien.

Hvis vi ser på FC Sydvest 05 Tønders nuværende situation, hvor efterårssæsonen er færdigspillet (men også kun næsten, da Jammerbugten FC og Thisted FC har været coronalukket), ville vi komme til at spille i landets 4. bedste række, som kommer til at hedde 2. division. Vi ville altså nå den målsætning, der hedder at ”bevare divisionsstatus”.

Men det kan gå begge veje. Hvis det flasker sig i foråret, kan vi jo avancere til at ligge mellem nummer 1 og 6, og så hedder det kvalifikationsspil til 1. Division. Modsat kan vi ryge i nedrykningsspil med de i alt 8 hold, der ”aspirerer” til nedrykningen til Danmarksserien.

Af Finn Hedegaard

 

 

 

 

 

 

 

Share