Hvornår ruller bolden igen i Bankparken ?

Hvornår ruller bolden igen i Bankparken ?

apr. 20, 2020


Fodbold Danmark er i en uvis situation.

Coronakrisen overskyller alle i disse tider, og hele samfundslivet er voldsomt præget af hele denne situation. Det gælder også i sportens verden, hvor Fodbolddanmark er sendt til tælling, men dog endnu ikke i knockout, som det for eksempel gælder i håndboldens verden, hvor den nuværende stilling i Ligaen og 1. Division er ophøjet til slutstilling.

Sådan er det også i breddefodbold i Danmark, hvor tingene er sat i stå, mens Liga, 1. og 2. Division stadig eksisterer som spillemuligheder.

Men hvordan?

Med hensyn til FC Sydvest 05 Tønder er situationen, at holdet skulle spille endnu 5 kampe, inden det blev afgjort, om det er oprykningsspil eller det modsatte, der skal spilles om. Altså var situationen 16 kampe, inden det bliver sommer og slut.

Men det er ikke længere realistisk, og Divisionsforeningen har meddelt klubberne, og det gælder også FC Sydvest 05 Tønder, at dette program ikke er muligt at gennemføre, men at man endnu ikke  ved, hvad det konkrete ender med.

Der arbejdes med flere scenarier, og hvordan er de så?

  • Vi ved ikke noget præcist om det i øjeblikket. Der er en stor grad af fortrolighed omkring de muligheder, der eksisterer, om end man har kunnet læse en del i dagspressen de seneste uger, siger formand for FC Sydvest 05 Tønder, Thorsten Simonsen.
  • I mine øjne er det afgørende dog, om Sundhedsstyrelsen vil tillade kontaktsport og derved fodbold.
  • Personligt tror jeg på, at vi får en model, hvor grundspillet spilles færdigt, og så kommer der en eller anden form for slutspil. Vi er i FC Sydvest 05 Tønder modstandere af en playoff-løsning, da vi synes, det kan blive for tilfældig en afslutning på sæsonen.
  • Fakta er dog, at vi uanset, hvordan sæsonen skal færdigspilles, skal spille mere end 1 kamp om ugen, og det vil være at mærke i en klub som vores

Hvad betyder det økonomisk og organisatorisk?

Først og fremmest er vi jo dybt afhængige af en stærk opbakning fra det lokale erhvervsliv, og der er nogle af vores sponsorer, som er i brancher, der er hårdt presset af Corona-krisen. Derfor må vi forvente, at vi ikke kan opretholde det samme indtægtsniveau til den kommende sæson. Vi er dog taknemmelige for, at der indtil videre har vist sig en stærk opbakning, og flere sponsorer har valgt at forpligte sig for længere perioder, så vi har et godt økonomisk fundament. Det er super stærkt.

Organisatorisk betyder det nok ikke det store for os i første omgang, da hele klubben jo i høj grad bygger på frivillig arbejdskraft. Måske kunne vi endda være så heldige, at flere får lyst til at være en del af et sjovt og spændende fællesskab omkring fodbolden på den anden side af Corona-krisen.

Vi har jo netop også været ude at søge støtte/medlemmer via Facebook, da vi ikke får nogle entréindtægter resten af sæsonen. Der har da været en flot opbakning og høj grad af samfundssind. Der er dog stadig plads til flere medlemmer af FC Sydvest 05 Tønder.

Uanset hvad glæder vi os til, at vi igen kan begynde at spille fodbold og ikke mindst til, at vi kan begynde at få tilskuere igen i de flotte rammer, BankParken tilbyder, slutter formanden for FC Sydvest 05 Tønder, Thorsten Simonsen.

Af Finn Hedegaard

Share