Jeppe Schultz får stortalentet til at blomstre hos FC Sydvest

Jeppe Schultz får stortalentet til at blomstre hos FC Sydvest

jul. 29, 2019


Jeppe Schultz får stortalentet til at blomstre hos FC Sydvest

Gennem foråret har den 20-årige Jeppe Schultz spillet i centerforsvaret hos FC Sydvest. Her har han spillet med en ro og autoritet som man ellers tiltrækker meget erfarne spillere. Samtidig har han vist stor målfarlighed, når han enkelte gange trækker med op i angrebet.

Men her snyder den unge alder også. Jeppe er en fodboldspiller af allerhøjeste klasse. Han har haft sin betydelige andel i at FC Sydvest reddede livet i 2. division. Han har kontrakt med Esbjerg, men er udlejet til FC Sydvest.

Men hvem er det unge stortalent? Jeppe kommer fra en fodboldfamilie, så det var naturligt. Han startede i Næsbjerg. Han fortæller om starten: “I starten var det ligeså meget for at være sammen med vennerne. Efterhånden som man vandt blev det sjovere og sjovere.”

I Esbjerg så man at her var et ekstraordinært talent og Jeppe blev hentet til Esbjerg som U14 spiller. Her fik Jeppe hurtigt succes, det blev mere og mere seriøst for ham i Esbjerg. Både at klubben var mere seriøs, men også at han selv blev mere og mere seriøs. Fra DBU’s side blev der også lagt mærke til den unge Esbjerg spiller. Han optrådte på flere ungdomslandshold både som U16, U17 og U18. På spørgsmålet om hvor mange ungdomslandskampe han har spillet svarer han: “Det ved jeg faktisk ikke, men det er en 15-20 stykker.” På det tidspunkt var navnet Jeppe Schultz uden tvivl hot.

Også udlandet hørte de om Jeppe Schultz. Han var blandt andet til prøvetræning i Wolfsburg og Mainz. og han blev fuldtidsprofessionel hos Esbjerg. Og selvom vi i FC Sydvest betragter os som en seriøs fodboldklub i 2. division, så kan man godt spørge: Hvordan endte et så stort talent hos FC Sydvest, ganske vist som udlejet spiller? Jeppe Schultz kommer selv med svaret: “Det var simpelthen skader. Knæskader, hovedskader, skader i baglår og lignende. Jeg tror faktisk jeg er nødt til at sige at det endte med en serie af skader. Og når man ikke spiller, så er man ikke så interessant mere.”

Det er lige præcis det skrøbelige øjeblik, hvor man overgår fra ungdomsspiller til seniorrækkerne at det hele kan ende i stor succes eller skader enten forsinker eller ødelægger en sportskarriere. og når man snakker med en så behagelig, venlig og også seriøs sportsmand som Jeppe Schultz, så bliver man berørt af det.

Ikke desto mindre har Jeppe Schultz haft en skadesfri periode i FC Sydvest og her han blomstret op igen. Hans elegante omgang med bolden og overblik over forsvaret, var med til i foråret at gøre FCS forsvaret til et af de stærkeste i 2. division.

Lige nu har Jeppe Schultz en aftale med FCS for det næste halve år og hvad skal han så? Jeppe fortæller selv: “Drømmen er at fortsætte som fuldtidsprofessionel i Superligaen. Det er selvfølgelig en professionel karriere der er målet.”

Hvordan har Jeppe det så i FC Sydvest? Han må have det godt, for han har forlænget sin aftale med FC Sydvest. Han siger også selv: “2. division er selvfølgelig noget andet end Superligaen. Det skal det jo være. Træningsmængder, teknisk niveau er anderledes. Men jeg er rigtig glad for at være her. Jeg er blevet taget godt imod, og alle snakkede til en og jeg er faldet utrolig godt til i truppen.”

Så den gode ånd der er i truppen sammen med ønsket om at spille igen har åbenbart fået Jeppe Schultz til at tage endnu en tørn for FC Sydvest. Man har en delt følelse omkring alt det. I FC Sydvest er man lykkelige over at have Jeppe Schultz, men hvor ville man også gerne have at denne sympatiske unge fodboldspiller får alle sine fodbolddrømme opfyldt. Lige nu må vi bare nyde det næste halve år når den elegante forsvarsspiller slår sine folder på Bankparken Tønder.

 

 

Share