Marco Hansen: Det er godt at se klubben vokse

Marco Hansen: Det er godt at se klubben vokse

apr. 12, 2019


Der er en grund til at en spiller når 100 kampe for sit hold. Det er ganske simpelt fordi man lide at være hvor man er. Marco kan virkelig godt lide at være i FC Sydvest.

”Der er ikke nogen anden 2. divisionsklub jeg kunne tænke mig at være i,” fortæller Marco. Når han siger det på den måde er det fordi han afprøvet sine evner på højere niveau i sin fodboldkarriere.

Men hvorfor blev det lige en fodboldkarriere? ”Både min far og min bror spillede fodbold, så jeg begyndte selvfølgelig også som 4-5 årig.”

Marco er lokal. Han fortæller: ”Jeg spillede i Tønder indtil jeg var 16. Så fortsatte jeg i Esbjerg hvor jeg spillede U19. Jeg nåede også at spille senior mens jeg var i Esbjerg, dog kun et halvt år. Endelig i 2013 kom jeg til Fredericia som lå i 1. Division og her spillede jeg i 3 år. Så i 2016 vendte jeg tilbage til FC Sydvest.”

Hvordan kan det være at den lynhurtige offensive Marco ikke fortsatte karrieren på allerøverste hylde? ”Der har været alt for mange skader, stort set i al den tid, jeg har spillet. Særligt lyskenskader har plaget mig, også da jeg var i Fredericia. Det har betydet at jeg var måttet tilpasse min træning i forhold til at jeg skulle undgå skader. Bliver træningen for intensiv, risikerer jeg skader på ny.”

Betyder det så at Marco helt har afskrevet sine drømme og ambitioner? ”Nej bestemt ikke,” siger Marco Hansen, ”jeg er stadig seriøs med min træning og vil vinde kampe for min klub. Jeg er bestemt ambitiøs med min sport stadigvæk.”

Intervieweren spørger Marco om hans ambitioner er smeltet sammen med holdets ambitioner. ”Ja, det er måske noget i den retning. Jeg har stadig ambitioner selv, men f.eks. synes jeg det er godt at se mange af de unge talenter herfra vokse og spille sig ind på holdet. Se bare på Lasse Clausen, hvordan han nærmest er fast mand på holdet. Det er en fornøjelse at se hvor fornuftigt han slipper boldene. Også ”Niller” (Niels Priisholm) har spillet sig på holdet og gør det godt. Det er spændende at være med til, så min ambition er også at se klubben vokse og være med, så længe det er sjovt.”

Bagefter sidder man et tydeligt indtryk af en meget dygtig fodboldspiller, men Marco er meget mere end det. Hans glæde over sine medspilleres succes viser en spiller der er rollemodel for sine unge medspillere. Sammen med Christian Degn Clausen og de øvrige erfarne spillere er han stærkt medvirkende til et miljø som er positivt og imødekommende. Nye spillere bliver hurtigt integrerede. Han er med til at gøre FC Sydvest til noget særligt.

Vi vil blot slutte med at sige tak for og tillykke med de 100 kampe for FC Sydvest.

Share