Nogle gange sejrer David over Goliat

Nogle gange sejrer David over Goliat

sep. 1, 2020


FC Sydvest 05 Tønder kæmpede sig til den lille sensation

Pokalfodbold har sin egen finurlige historie. Størst i historiebøgerne står nok Skagens sejr over Brøndby for år tilbage.

Mindre sensationer er siden sket, og så skete det såmænd i Bank Parken tirsdag aften: FC Sydvest fra 2. division sendte 1. divisions topholdet fra FC Fredericia ud af Sydbank Pokalen med 2-0 efter 1-0 ved pausen.

Og hvordan kunne det så gå til? Fodbold drejer sig ikke kun om, hvem der har bolden mest, har det bedste hold og de bedste spillere. Og her ville en statistik sige, at her var gæsterne et hestehoved foran vore helte.

Men da FC Sydvest efter en fin start med gode muligheder og en sikker struktur pludselig ud af det blå gennem en klassescoring fra distancen fra David Easters fod bragte sig efter 25 minutter, var der lagt op til ekstra spænding.

Og da minutterne sneglede sig af sted, og gæsterne overtog banen og snoede sig rundt i det sønderjyske landskab med flotte detaljer og mangel på skarphed voksede troen på en overraskelse sig, grænsende til sensation.

Så ved pausen kunne vi sætte os tilbage i sædet og nyde grillpølsen og fadøllen i sikker forvisning om, at eventyrsstemningen nok ikke holdt.

Fra første fløjt efter pausen blev det power-play fra gæsternes side og skyttegravskrig fra FC Sydvest side, som faktisk kæmpede med alle våben. Uden at overmagten fra Fredericia kom tæt på, og når det skete var Mads V. Pedersensen en høj og sikker skanse.

Og sensationen lurede? Og da der pludselig blev plads til modangreb greb FC Sydvest chancen. Lynhurtige Egelund løb fra forsvaret og scorede sikkert 2-0 og glæden var stor.

Hurtige Martin Hedager Jensen, en virkelig nyskabelse i den hvide bluse, var lige ved at bringe os på 3-0, men ramte ved siden af.

Minutter og sekunder sneglede sig af sted, FC Fredericia forsøgte og forsøgte, men det blev ikke til noget, og pludselig var de 90 minutter plus 3 gået. Sensationen var komplet, FC Sydvest er videre efter en heroisk indsats, som giver løfte om mere. Måske venter Løjt eller EFB i næste runde.

Indianertaktik er ikke Jes Bekkes livret, men når det er midler for at nå målet, må det være sådan.

Finn Hedegaard, direkte fra BankParken ved siden af Claus Beck og Benny Elvis plus datter.

 

 

Share