Sidste hjemmekamp i år FC Sydvest mod Dalum

Sidste hjemmekamp i år FC Sydvest mod Dalum

nov. 9, 2019


Når portene lukkes op til den sidste hjemmekamp mod Dalum IF på Bankparken Tønder kl. 14.00, så er der virkelig meget på spil for begge hold.

Hvis vi starter med FC Sydvest, så har vi indkasseret 5 nederlag på stribe, senest i Ringkøbing. Her spillede FC Sydvest virkelig fornuftigt og samtidig med vilje og alligevel tabte FCS. Det var på to overtidsmål. Et i første halvleg og et i anden halvleg. Ugen før havde man spillet en flot anden halvleg mod topholdet, Århus Fremad. Her måtte århusianerne nedlægge en mand i fri position og se et skud reddet på stregen. Det har virkelig været stolpe ud i de seneste kampe.

Men vi kan være sikre på at cheftræner Kim Munch og assistenttræner Peter Randbo Jepsen vil minde spillerne om at de har gang i noget af det rigtige. Det bliver fight og vilje der findes frem endnu en gang.

For det er netop fight og vilje der bliver nødvendigt for at vinde over Dalum. Dalum er virkelig vokset i denne sæson. Og de spiller en god gang fodbold. De har i de senere år været kendt for at spille flot teknisk fodbold, dog har de af og til været skrøbelige bagude. Men de har så sandelig forbedret sig i forsvaret og beholdt det flydende spil og farligheden oppe foran.

I den seneste kamp viste Dalum at de også er mentalt stærke. I hjemmekampen mod Vejgaard spillede de en fejende flot første halvleg, hvor de mere eller mindre spillede Vejgaard ud af banen. Anden halvleg var helt anderledes. Vejgaard der altid er fysisk og konditionsmæssigt i form reducerede. Og her holdt Dalum hovedet koldt mod Vejgaard som virkelig er svære, når først de lugter at der er noget at hente. I stedet for uafgjort eller nederlag lukkede Dalum af og fik endda scoret til 3-1. En virkelig god demonstration af hvordan Dalum har forbedret sig.

Så det er absolut et stærkt mandskab FC Sydvest står overfor. Dalum ligger nr. 5, hvor FC Sydvest ligger nr. 10. Så det er virkelig os der trænger mest til points. Det kan godt virke som en floskel at sige, at kun en sejr tæller. Men det er sådan det er. Hvis ikke der kommer points på kontoen i dag, så kommer vi til at ligge blandt de fem hold der skal rykke ned i næste sæson. Selvom der er mange kampe hvor det kan ændres, så er det psykologisk dårligt at gå ind til vinterpausen og ligge blandt de fem hold.

Ser vi lidt på efterårssæsonen er der i vores pulje et hold der har markeret sig specielt. Århus Fremad har det meste af sæsonen haft den gule førertrøje på. Deres angreb har været godt, dog uden at være meget bedre end de andre hold. Men deres forsvar har været eminent her i efteråret. Selvom Århus Fremad har gjort det godt, er der kun en oprykker fra 2. divisions to puljer. Og i den del af 2. division der ikke spiller på det europæiske fastland, har Helsingør skilt sig klart ud. De har skabt afstand til alle andre hold og de scorer mål på samlebånd. De er lige nu favoritter til at vende tilbage til 1. division.

Men tilbage til vores kamp i dag, kom og støt drengene der efter en dårlig periode er ved at finde rytmen igen. Vi håber det lykkes i dag, trods en stærk modstander.

Husk det er sidste gang I kan nyde Kasper Tiedemanns flotte målmandsspil. Tak til Kasper og tak for alle de gode oplevelser vi har fået. De allerbedste ønsker fremover.

Share