Snævert nederlag trods god indsats i det århusianske

Snævert nederlag trods god indsats i det århusianske

aug. 24, 2019


Der var mange ting på spil for FC Sydvest inden udebanekampen mod Århus Fremad. Man skulle op mod et af de absolutte tophold, der med et af stærkeste forsvar i 2. division virkede uigennemtrængelig. Samtidig havde man selv lukket 11 mål ind. Det er ikke mærkeligt at det var noget af det cheftræner Hans Henrik Andreasen og assistenttræner Peter Randbo Jepsen var meget opmærksomme på at forbedret til idag. Spørgsmålet var simpelthen: Ville FC Sydvest blive kørt over af Århus Fremad?

 

Lad os svare med det samme: Nej, det gjorde FC Sydvest ikke. I første halvleg kan man godt tillade sig at sige at FCS spillede lige op med topholdet. Der var ikke masser af chancer til nogen af holdene, det var mere godt spil med tilløb til chancer. Forsvaret stod godt mod de store Århus Fremad spillere. Men man ikke spille mod et så godt hold som Århus Fremad uden at de får chancer, men man forærede ikke en masse til dem. Forsvaret var stabiliseret. Samtidig havde især højresiden med Marco Hansen og Emil Ankersen nogle flotte gennembrud og midtbanen med Jonas G. Hansen og de øvrige fightede godt. Det blev dog ikke til mål mod det stærke århusianske forsvar. Uafgjort 0-0 virkede som et rimeligt resultat af første halvleg.

 

I anden halvleg satte Århus Fremad tryk på kedlerne for at hive den forventede hjemmesejr i hus. Og desværre lykkedes det. I det 55. minut var Mathias Christensen lige nøjagtig så dygtig og kynisk som et tophold skal være. 1-0 stod det så.

 

Nu var FCS nødt til at komme længere op på banen og det gav pludselig plads bagude. Et flot kontraangreb fra Århus Fremad var lige ved at føre til 0-2, men Kasper Tiedemann leverede en klasseredning.

 

Presset fra FCS førte ikke til kæmpe chancer. Dertil stod Århusianerne alt for godt i forsvaret og derfor måtte FCS tage hjem med et ærefuldt nederlag. Man siger som regel at det kan man ikke bruge til noget. Men så alligevel.

 

Forsvaret stod faktisk godt. Midtbanen fungerer bedre og bedre Og holdet virkede idag mere sammenspillet. Man fristes næsten til at sige ligesom Hjørnebanden i Århus Fremad: “Det skal nok gå.”

Share