Solen skinnede på Bankparken Tønder og FCS, de vandt 5-0 over Marienlyst

Solen skinnede på Bankparken Tønder og FCS, de vandt 5-0 over Marienlyst

maj. 19, 2019


Det blev en af de dage hvor det hele lykkes. FC Sydvest spillede en flot kamp og vandt fortjent 5-0. Det var ikke et mål for meget. På dagen var FCS det suverænt bedste hold på banen. Nogen kunne finde på at sige at det var på en billig baggrund. Marienlyst var set med realistiske øjne rykket ned allerede. Men man skal alligevel være klar til at udnytte det. Og det kan man ikke tage fra FC Sydvests spillere. De var der, da de skulle.

Marienlyst prøvede bestemt alt det de kunne, men kunne dog se at selvtilliden manglede. Lige fra kampens start virkede de usikre når de havde bolden. Og når man ikke ved hvad man vil, når man træder ind på fodboldbanen, så taber man. Så enkelt er det.

FC Sydvest spillede gennemtænkt fodbold hvor hver spiller vidste hvad han ville med bolden når han modtog den. I det 5. minut fik Marco Hansen bolden og med en genial stikning fandt han Silas Songani. Silas er altid boldsikker og han modtog bolden og på trods af at der var 2 mand på ham, fandt han en fri Anders Thomsen der behandlede det smukke opspil efter fortjeneste og sendte bolden i netmaskerne.

Det var startskuddet til et voldsomt pres fra FCS. Silas Songani tog simpelthen bolden fra en af Marienlyst spillerne og sendte den flot videre til Anders Thomsen der lige manglede det sidste i at komme på skudhold. Han valgte uselvisk at sende bolden videre til Marco Hansen der afdriblede målmanden. Han bliver fældet af selvsamme målmand. Silas Songani konverterer straffesparket til mål. Så stod det 2-0.

Anders Thomsen der i det hele taget havde en rigtig god dag var på spil igen i det 16. minut. Marienlyst forsvaret får ikke sparket ordentlig væk. Endelig ender den hos Anders Thomsen der heller ikke denne gang svigter og sender bolden i mål fra højre side fra en forholdsvis spids vinkel.

Resten af første halvleg tabte lidt tempo herefter. Marienlyst forsøgte enkelte ting og en enkelt gang var de farlige, men skød lige forbi mål. De havde også et flot langskud, men Kasper Tiedemann i FCS målet var klar og tog det uden problemer. Ellers var det FCS der styrede kampen og behandlede bolden med omtanke. Det blev dog ved de 3-0 selvom det med lidt held kunne have været mere.

2. halvleg var Marienlyst mere op på beatet og startede halvlegen godt. I det 52. minut havde Marienlyst et nærgående forsøg men Tiedemann er ikke sådan at overliste, så han var klar.

I det 70. minut var alle ved at forberede sig på at FCS stille og roligt kørte den. Men spillerne ville det anderledes. På midten af banen modtog Anders Thomsen bolden. Han fandt med en flot stikning Silas Songani der omsatte afleveringen til et smukt mål. Hans boldsikkerhed gør at hans næste træk altid bliver godt. Således også denne gang hvor hans modtagelse af bolden sætter to spillere skakmat og han skyde bolden op i nettaget.

Men FCS var ikke færdige endnu. I minuttet inden den sidste scoring havde FCS lige givet lidt undervisning fra sig i fornuftig boldomgang og selvom Marienlyst kortvarigt fik bolden, tog Jeppe Hansen den tilbage. Han laver et godt ryk på midten af banen og lægger en stikning til Niels Priisholm der uimodståeligt rykker mod målet. Han var lige ved at miste bolden, men næsten mirakuløst får han vippet bolden videre til indskiftede Fiton Durguti der scorede sit første mål for FCS. Niels Priisholms altid utrættelige slid blev belønnet med endnu et flot mål og han giver Fiton Durguti den gave en angriber ønsker sig allermest, mål.

De 233 tilskuere havde en fantastisk eftermiddag. Og spillerne gav publikum det man måske har savnet lidt i et ellers godt forår, nemlig en hjemmebanesejr.

Næste kamp for FCS er allerede på onsdag. Det er på udebane mod Odder. Det bliver måske en af de sværeste kampe i “kvalen” Sagen er at Odder formentlig vil kæmpe neglene til blods for at få points. De skal snart have points hvis de skal gøre sig håb om at undgå nedrykning. Til gengæld gav FCS idag Marienlyst dødsstødet. De kan ikke engang teoretisk undgå nedrykning. Den blev idag beseglet af et velspillende FCS mandskab.

Men I vil i de kommende dage høre mere til Odder kampen og tankerne omkring den.

PS! “De hvide drager” var der igen idag og det er rart at høre trommerne der kan opmuntre FCS spillerne.

 

 

 

Share