Stærk 2.halvleg giver tre point i sæsonåbner

Stærk 2.halvleg giver tre point i sæsonåbner

mar. 26, 2023


FC Sydvest 05 Tønder var søndag middag en tur i Guldager, for at møde Sædding-Guldager SGI på Guldager kunststofbane. I et pænt vejr i det vestjyske, måtte vi undvære vores rutinerede anfører, Rasmus Hoeg, der var løbet ind i en mindre skade, så Søren Møller var anfører i dagens kamp. FCS og SGI mødtes to gange i efteråret og begge gange sluttede det 1-1.

SGI var toneangivende fra kampens start og dog var FCS tættest på at skabe noget farligt på kampens første hjørnespark. Men det var SGI der havde bolden mest, men vores defensiv arbejdede godt. Dog manglede der snert i tacklingerne længere fremme på banen og SGI fik nogle omstillinger. Omkring den halve time blev Danny Janeczek løbet ned af målmanden inde i feltet. Det kom der dog et frispark til målmanden ud af.

Efter 32 minutter smed Morten Beck et flot indlæg ind i SGI feltet og her dukkede Danny Janeczek op og headede FCS foran 1-0 i en periode hvor FCS spillede rigtig godt. Der gik dog kun tre minutter inden tidligere FCS spiller Deniz Korkmaz splittede vores forsvar ad og sendte bolden hen til, den ligeledes tidligere FCS’er Morten Snabe, der kunne udligne.

Efter pausen kom FCS ud med et helt andet udtryk. Der var snert i tacklingerne og vi vandt duellerne. Det betød at vi havde meget mere spil. 10 minutter efter pausen skiftede vi David Zongwe ind. David er ikke særlig høj, men han var en kæmpe udfordring for SGI forsvaret. Midt i 2.halvleg havde SGI en god periode og efter 64 minutter ramte de overliggeren. Emil Schmidt havde også fine redninger i denne periode.

Hamid Mahmoud blev også sat på banen og i 77.minut lavde han rav i den i modstandernes straffesparksfelt og blev sparket ned. Dommeren var ikke i tvivl og pegede på pletten. Villads Møller kunne derefter gøre det til 2-1 til FCS. Fire minutter senere snød David Zongwe hele SGI forsvaret men afslutningen blev reddet af målmanden. David gjorde det samme en gang til lidt senere og denne gang blev benene taget på ham, men dommeren ville ikke dømme endnu et straffespark til FCS, så der blev vi nok snydt. Det sidste pres fra SGI blev afværget og vi kunne sætte tre point på kontoen, så er sæsonen i gang.

Share