Vi skal være divisionshold igen

Vi skal være divisionshold igen

jun. 15, 2021


Da forårssæsonen sluttede for 2. divisions vedkommende, måtte FC Sydvest 05 Tønder sluge den kamel det var at erkende, at holdet havde mistet sin divisionsstatus.

Det kunne i nogle klubber føre til resignation, men sådan er det ikke i FC Sydvest 05 Tønder, som har målsætningen klar:

Vi er lige nede og vende i Danmarksserien, men har en klar ambition om hurtigt at vende tilbage til divisionerne, siger FC Sydvest 05 Tønders formand, Thorsten Simonsen.

Rent organisatorisk er FC Sydvest 05 Tønder i løbet af de sidste år blevet tunet til at kunne imødekomme de krav, der fremtidig vil blive stillet til divisionsstatus, og de ydre rammer omkring BankParken er mere end en Danmarksserie værdig. Allerede nu opfylder vi 80-85% af de krav som Divisionsforeningen på sigt stiller for at være divisionshold.

Vi har en stærk basis i de frivillige, som sammen med BankParken gør en kæmpe og yderst værdifuld indsats, så her står vi stærkt med tanke på fremtiden, siger Thorsten Simonsen, der også glæder sig over en meget stærk opbakning fra erhvervslivet og sponsorerne i hele det sydvestjyske område.

FC Sydvest 05 Tønder har således også et ønske om at være kommunens flagskib indenfor fodbold, og udover at have en stærk elite er der også etableret et stærkt breddesamarbejde med blandt andet TSF om at få skabt et slagfærdigt serie 3 hold i FC Sydvest 05 Tønder regi samt en U–19 trup, som skal være græsrødder og talenter med en fremtid på højeste niveau.

Vi skal til at re-tænke vores rekruttering af spillere til vores elite-trup, og vi har tillid til, at vi kan få en stærk trup på baggrund af vore lokale støtter og også talentfulde og målrettede unge fra vores samarbejdsklubber. Så når den nye turnering starter i august skulle vi med træner Jes Bekke som omdrejningspunkt gerne have en trup, der kan håndtere vores målsætning.

Ærgrelsen over nedrykningen fortaber sig og erstattes af tillid til, at FC Sydvest 05 Tønder igen vil være blandt de 48 hold i Danmark, der befolker de 4 bedste rækker i Danmark: Superligaen, 1. division, 2. division og 3. division

Vi ses igen til kvalitetsfodbold til august i BankParken.

Af Finn Hedegaard

 

 

 

 

Share