Songani – boldkunstneren fra Zimbabwe der tryller i FC Sydvest

Songani – boldkunstneren fra Zimbabwe der tryller i FC Sydvest

mar. 30, 2019


Silas Songani er ved at være godt kendt i FC Sydvest og blandt fodboldelskere der følger FC Sydvest. Men hvor godt kender vi egentlig denne boldkunstner der fra tid til anden laver ting med en bold der ikke er af denne verden?

Silas kommer som nævnt i overskriften fra Zimbabwe og folk fra Zimbabwe er kendt verden over for deres venlige væsen og imødekommenhed. Og når man taler med Silas er det også det første indtryk man får. Her fra hjemmesiden havde vi spurgt Silas om en god snak om karriere og FC Sydvest som Silas er blevet meget glad for. Og som vi kender Silas, så stiller han op.

“Jeg startede for alvor med at spille fodbold da jeg var otte år. Min far opmuntrede mig stærkt til at spille. Derfor blev jeg som 8-årig sendt på fodbold akademi. Jeg trænede og spillede her i 6 år. Som 14 – årig kom jeg så til at spille i 2. division i Zimbabwe. Her spillede jeg i 2 år. Som 16-årig blev det så den bedste række jeg kom til at spille i. I starten manglede jeg selvtillid og havde svært ved at bide mig fast på holdet. Men efterhånden kom selvtilliden og jeg slog til stille og roligt.”

Silas Songani blev aktuel på Zimbabwe’s landshold og spillede 8 kampe for sit land. Hvordan ender en spiller som han i Danmark?

    “Min agent i Zimbabwe fik kontakt til Sønderjyske’s daværende direktør og de var åbenbart interesseret i en spillertype som mig. Jeg var på prøve i en uge og så skrev de kontrakt med mig. Jeg var glad og følte også at jeg gjorde det godt. Min daværende træner Lars Søndergaard syntes om det..”

    Der er vel ikke en eneste sportsudøver der ikke oplever modgang. Uanset talent, indsats og hvad der ellers spiller ind så er modgang også en del af livet for sportsudøvere. Når Silas fortæller om sin modgang så gør han det uden bitterhed og uden personlige angreb. Man må beundre en sådan værdighed og integritet.

    “Vi skiftede træner og der var ikke længere brug for mine kvaliteter. Jeg blev så lejet ud til forskellige klubber blandt andet i Norge. Endelig kom jeg så i flere omgange til FC Sydvest, hvor jeg godt kan lide at være.”

    Det er ikke svært at forestille sig at det må påvirke en spiller der er vant til at spille pludselig at blive vraget.

    “Det der gør det udfordrende er at man er udlænding. Så ens familie som kunne opmuntre og snakke med en, de er langt væk.”

    Men hvad er det så Silas kan lide ved at være i FC Sydvest?

    “Jeg får lov til at spille. Og så er jeg blevet taget godt imod.”

Så kort og enkelt kan det siges.

    Silas Songani kan blive en vigtig brik i at FCS’ bestræbelser på at blive i 2. division. Hvordan ser Silas på FCS’ chancer? “Det kan lade sig gøre. Men der er arbejde i det. Der er ting vi skal blive bedre til. Man skal huske at de andre hold der prøver at undgå nedrykning også kæmper hårdt. De prøver også alt. Men vi gør alt hvad vi kan.”

    Den sympatiske boldkunstner takker af efter interviewet og indtrykket er at både han og FC Sydvest har fundet sammen i et givtigt samarbejde.

Artiklen her er bragt i samarbejde med

Stark Ribe Stampemølle

 

Share