1-1 mod Odder og nu venter Kjellerup

maj. 23, 2019

Onsdag aften tog FC Sydvest turen til Odder Spektrum med det i bagagen at Odder havde mere brug for points end FCS.

Men meldingen fra assistent træner Peter Randbo Jepsen var alligevel ikke til at misforstå efter kampen: “Hvis der skulle have været en vinder, skulle det have været os. I første halvleg mener jeg, at vi skulle have haft et straffespark. Men det fik vi altså ikke.”

Og som det nogle gange går, så er det modstanderen der får tur i den. I anden halvlegs 68. minut scorer Jacob Truelsen til 1-0 for Odder. Man kunne nu frygte at det ville sætte sig hos FCS spillerne og Odder kunne begynde at smage redningen. Men tværtimod satte FCS sig fortsat på kampen.

I det 82. minut bliver Christian Degn Clausen sendt afsted med en flot stikninge og han scorer ligeså flot i det lange hjørne. “Et godt gennemspillet angreb og ligeså godt afsluttet,” fortæller Peter Randbo Jepsen. Og det var lige ved at Christian Degn Clausen var blevet matchvinder. I det 88. minut var venstre backen uhyre tæt på igen.

Skal der lidt malurt i bægeret, så er det at alle livescores havde Anders Thomsen som målscorer til FCS’ mål. Og det må have været irriterende for Christian Degn Clausen at se. Desværre var der heller ikke TV fra kampen, så det var umuligt at checke oplysningen. Med mindre selvfølgelig at man var tilstede ved kampen. Det er forhåbentlig rettet alle steder nu.

Men FCS måtte altså “nøjes” med 1-1. Alligevel var det FCS der kunne bruge resultatet mest. Odder kom ikke meget tættere på nedrykningsstregen, mens FCS fik lidt mere afstand. Samtidig skete der det utrolige at Marienlyst slot Tarup Paarup med 2-1. Skovshoved tabte også, så resultaterne gik i FC Sydvest’s retning.

Her på lørdag er FCS hjemme i Bankparken Tønder igen, hvor de møder Kjellerup. Kjellerup har absolut intet at spille for og det kan gå begge veje. Enten spiller de pludselig “drømmebold” eller også falder de sammen. Men det er den slags kampe FCS bør vinde.

Peter Randbo Jepsen har respekt for Kjellerup. “Ligesom Odder vil de gerne spille fodbold. De bruger fløjene og når det går dem godt, er det ofte fordi deres fløjspil fungerer godt.” Så advarselslamperne er sat op igen. Kjellerup må ikke undervurderes. Det er ikke et hold man “bare” slår.

Kjellerup er en stor klub med over 500 aktive medlemmer. De har en fornuftig tilgang af egne talenter og er på mange måder en succeshistorie. I 1998 lå førsteholdet i serie 4. Herefter fulgte 6 oprykninger på 11 år og det hele kulminerede i 2010-2011 med oprykningen til 2. division. Virkelig flot gjort. Nu må de så ned i Danmarksserien og forsøge at vende tilbage hurtigst muligt.

På lørdag er Ecco kampsponsor og alle er velkomne til at komme følge de “hvide” fra FC Sydvest.