FC Sydvest vinder sidste test

mar. 10, 2024

FC Sydvest 05 Tønder var lørdag en tur i Fredericia for at spille den sidste af en række testkampe. Modstanderen var Fredericia FF, som vi også får glæden af at skulle møde i turneringen. I omklædningsrummet talte cheftræner Kasper Sørensen om Bevægelighed, tålmodighed, masser af boldberøringer, genpres og ikke mindst masser af lyd på, under kampen.

Brødrene Høeg sad udenfor med skader og Marius Møller måtte efter lidt opvarmning erkende at han endnu ikke er klar til at spille. Angriber Hasan Bojoumi fik debut for FC Sydvest, men skal stadig bruge lidt tid inden han er helt klar. Til trods for disse problemer var det dog stadig en rigtig spændende opstilling vi kunne mønstre, så bredden ser rigtig fin ud.

Kampens første farlige situation kom efter fem minutters spil, da Fredericia kom afsted i en omstilling. Emil Schmidt redede dog situationen og fik sendt bolden til hjørne. Herfra var det FC Sydvest 05 Tønder der styrede kampen og især venstrekanten Alen Merusic skabte flere farlige situationer. Efter 13 minutter tager han en dribletur til baglinien og sender bolden fladt ind i feltet til Huseyin Øzcan, der dog får sendt bolden forbi mål. To minutter senere tager Alen en ny tur. Denne gang afslutter han selv, men Fredericiakeeperen redder ved stolpen.

Efter 21 minutter minutter vinder Yussuf Hammoud en bold ved midterlinien. Mathias Andressen sender Alen afsted på ny og et fladt skud mod fjerneste stolpe sidder lige i støvlerne på Nicolai Bach Iversen, der sikkert sender bolden i mål. 1-0 til FCS. Det gode FCS spil fortsætter indtil der er spillet en god halv time. Yussuf Hammoud rammer ikke bolden som planlagt i et opspil og Fredericia får sendt en fin omstilling afsted. Ali Bajoumi kommer i returløbet til at løbe boldholderen ned i feltet og der dømmes straffespark. det kunne vi ikke indvende noget imod og Fredericia udlignede til 1-1.

Efter 37 minutter blev lazarettet udvidet, da Noah Musaefendic måtte bæres fra banen med smerter i det ene ben og Hasan Bojoumi måtte ind til sin debut for holdet. Efter pausen blev der skiftet rigtig meget ud hos FC Sydvest 05 Tønder og det betød helt naturligt lidt mere uro i spillet. De indskiftede spillede bestem rigtig godt, men mange udskiftninger skaber altid uro og misforståelser. Der blev gået godt til den og vi kom godt ud over kanterne. Efter 77 minutter vinder Christian Tjørnelund en bold på modstandernes banehalvdel og får sendt Frederik Gydesen afsted. Han bliver fældet en meter inde i feltet og der dømmes igen straffespark. Christian Tjørnelund sparker sikkert bolden i mål til 2-1 føring til FCS.

To minutter efter føringen løber Mucad Kendiye en Frederica spiller ned og modtager et gult kort og vi må spille i undertal. Det gav Fredericia noget momentum. Heldigvis for os spillede Mikkel Neesen en fremragende kamp og ryddede godt op nede bagi og det blev nødvendigt i slutfasen. Fredericia kom til et par fine chancer i overtallet, men der manglede skarphed i afslutningerne og vi slap med skrækken. Fredericia modtog et gult kort efter 89 minutter og der skete ikke mere, hvorfor kampen sluttede med en 2-1 sejr. Sejren i sig selv, på en vindblæst og råkold bane, samt det faktum at vi er kommet igennem pre-sæsonen uden nederlag, er på alle måder noget vi kan tage med videre til turneringsstarten, som er torsdag den 28.marts (skærtorsdag) ude mod Bramming.