maj. 2, 2019
Café Midtpunkt Rømø Is – en sponsor med et hjerte for det lokale
Lørdag d. 4/5 Bankparken Tønder er der besøg af Café Midtpunkt der udover at være kendt som et godt spisested på Rømø, også står bag successen Rømø Is. Det specielle ved deres besøg er at de har valgt at give is til hele stadion.
Vi tog ud til Café Midtpunkt for at høre om hvad der gør Rømø Is til noget særligt. Vi ville også gerne høre hvorfor de støtter FC Sydvest.
Café Midtpunkt ligger ude ved Lakolk på Rømø. I dag er det Jimmy og Rikke Frederiksen der har caféen. Oprindeligt lå der en bowlinghal på stedet, men Rikkes forældre (Bernd og Evelyn Hougaard) overtog stedet i 1980 og begyndte at lave stedet om til en café og spillehal. Efterhånden begyndte de to at lave deres egne isvafler og etablerede en decideret burgerbar og ligeså stille minimeres spillehallen for at give mere plads til gæsterne heriblandt børnene. Det bliver et hyggeligt sted.
Rikke og Jimmy overtager caféen i 2009 og en stor renovering starter kort efter. Der bliver gjort endnu mere for at familier med børn føler sig godt tilpas. Eksempelvis blev der indrettet legerum til børnene.
Så begyndte Rikke og Jimmy selv at lave isen i 2011. ”Egentlig var det fordi jeg var lidt træt af at man betalte temmelig høje priser for de traditionelle is producenter. Høje priser fordi der er rigtig meget luft i isen. Vi valgte så selv at lave is med bedre råvarer og ikke mindst lokale råvarer,” forklarer Jimmy.
Hvad er så forskellen på Rømø Is og den is vi normalt kender fra supermarkedet? Jimmy svarer uden tøven: ”Der er to store forskelle. Som nævnt kommer is producenter normalt luft i isen. Det gør vi ikke. Man ser ofte at en liter is måske vejer 450g. Vores is vejer mere pr. liter. Derfor skal man selvfølgelig heller ikke have så meget for at føle sig mæt. Den anden forskel er de råvarer vi bruger. Vi bruger sødmælk fra en landmand i Skærbæk, vi bruger honning til vores honningis fra en lokal biavler her på Rømø. Så bruger vi solbær og stikkelsbær fra Vibegaard der ligger lidt udenfor Skærbæk.”
Selv vaflerne bliver lavet helt fra bunden. Jimmy synes det er vigtigt at sige: ”Det er ikke engang købedej, det er lavet fuldstændig fra bunden.” Man kan tydeligt høre at Jimmy er stolt af det produkt han og hans medarbejdere laver. Det er den tillid der nok får Rikke og Jimmy til at lade os prøve at smage ved fodboldkampen på lørdag d. 4/5.
Det kan nok bedst forklares ved en lignende oplevelse som jeg (forfatteren til artiklen) en gang har haft. Vi var som familie en gang på ferie i Østrig. Vi tog et smut ind til en lille by i Schweiz. Der var ikke meget at se i den lille men hyggelige by. Vi fandt dog et mindre lokalt bryggeri. Det viste sig at de også lavede Whisky. Vi stod og kiggede på whiskyen, da en meget venlig ekspedient (hun var ligeså venlig som de er i Café Midtpunkt) spurgte om vi ville smage. Jeg svarede at det var jo ikke sikkert jeg ville købe noget. Hun smilede venligt og sagde: ”Det gør ikke noget, men jeg tror nu I gør det det, når I har smagt.” Vi endte med at købe 5 flasker. Senere fandt vi ud af at deres whisky et af de foregående år var blevet kåret til Europas bedste foran alle de skotske destillerier.
Den samme ro har Rikke og Jimmy Frederiksen omkring deres produkt. De stoler på det de og deres dygtige medarbejdere har lavet. De stoler på deres råvarer og derfor overlader de roligt til publikum på lørdag at bedømme deres is. Det skal også siges at Rømø Is har fået meget anerkendelse og ros.
Jimmy fortæller at Rømø Is er klar til at komme ud til hele Danmark. Det er praktiske problemer der skal løses for at nå så vidt.
Men hvorfor vil Rikke og Jimmy være kampsponsor på lørdag og give stadion gratis is? ”Vi vil gerne støtte det lokale. Det har vi altid gjort og vi gør det med glæde. Men selvfølgelig gør vi det også for at man skal lære Rømø Is at kende.”
Rømø Is forhandles fra Tønder og op til Varde som det er i dag. Så hvis mødet med Rømø Is på lørdag gør dig lidt afhængig af det, så forhandles Rømø Is blandt andet i Kvickly Tønder.
Så til dem der kommer på lørdag, velbekomme!
På billedet er det Café Midtpunkt’s dygtige medarbejder, Linda Pedersen der laver is.