Det bliver en fest, når Randers FC kommer på besøg

Det bliver en fest, når Randers FC kommer på besøg

okt. 1, 2020


FC Sydvest 05 Tønder lavede en lille sensation, da holdet sendte FC Fredericia fra 1. division ud af den landsdækkende pokalturnering, der hedder Sydbank Cup.

Så var man videre i hatten, og da næste modstander blev trukket op, stod der Randers FC fra Superligaen på sedlen, og da FC Sydvest er lavest rangerende betyder det hjemmekamp.

Denne er programsat til tirsdag d. 6. oktober kl. 16.00 i BankParken, og det tidligere tidspunkt skyldes, at der ikke er lysanlæg på banen.

Det positive resultat mod FC Fredericia er ikke forblevet upåagtet, og det nåede helt ind til DR1, der via Divisionsforeningen fik kontakt til FC Sydvests formand Thorsten Kammer Simonsen med meddelelsen om, at DR1 påtænkte at sende kampen ” live” på TV.

  • Helt fantastisk, svarede formanden, og siden da har de forskellige udvalg arbejdet med at tilrettelægge det hele, så det kan blive en festdag for holdet, og ikke mindst hele det lokalsamfund, der følger det sportslige fyrtårn, og skulle man ikke kunne komme til stadion,kan man jo bare trykke på knappen til tv.

Da FC Sydvest 05 Tønder sidst mødte et ligahold, var det AGF, der troppede op på den dengang halvfærdige BankParken, og her kunne man den dag tælle til ca. 1000 tilskuere, men sådan bliver det desværre ikke på tirsdag d. 6. oktober

  • Vi er jo underlagt corona restriktionerne, hvilket betyder, at kun 310 tilskuere må tage plads på tribunerne, og det er jo ærgerligt, for en sådan kamp burde samle langt flere, siger Thorsten Kammer Simonsen, der så sammen med ”fansene” kan trøste sig med, at ingen er forhindret i at opleve kampen på skærmen derhjemme.

DR1, der på kampdagen møder med 28 personer, har nu været to gange  på besøg i Tønder, godkendt forholdene og interviewet folk fra Bankparken samt besøgt dele af Tønder by.

En rigtig god reklame for byen og egnen, og nu kan de mange udvalg under FC Sydvest 05 Tønder gøre alt klar til festen, der starter tirsdag kl. 16.00, når de to hold løber på banen.

Er der lagt op til endnu en sensation.? Vi får se…..

På grund af Covid-19-situationen har sundhedsmyndighederne udsendt nogle restriktioner, der gør, at vi kan have 300 tilskuere på BankParken. Da vi har inviteret sponsorerne, forventer vi, at der på kampdagen vil være omkring 160 billetter til salg ved indgangen.

 

Af Finn Hedegaard

 

 

 

Share