FC Sydvest er på sporet igen – fik uafgjort i topholdets hule

sep. 7, 2019

FC Sydvest er sporet igen

Det blev en kamp der på mange måder blev et vendepunkt for FC Sydvest. FCS stillede op som klare ”underdogs.” Ikke kun fordi Brabrand er tophold, men også fordi FC Sydvest har lidt en række nederlag på det seneste. Senest med et tungt nederlag mod Otterup på udebane i pokalturneringen.

Trods alt fik FC Sydvest en fornuftig start på kampen. I et stykke tid holdt FCS nullet. Men så fik topholdet hul på hylden og i det 25. minut fik Malte Færge Nielsen gang i scoringen og så stod der 1-0 til Brabrand. Det var en flot frispilning der blev udnyttet efter fortjeneste.

Det første man tænker er: ”Åh nej! Ikke igen.” Skulle holdet endnu en gang trækkes igennem en kamp hvor gode intentioner, fight og chancer blev belønnet med ingenting? Men så skete der et eller andet med holdet. De ville ikke længere bare lægge ryg til endnu en opvisning fra deres modstander. Hvorvidt det var en strategi eller ej så udnyttede FCS Brabrands mentale eufori. Det skal forstås sådan at et hold der lige har scoret ofte i øjeblikkene efter slapper lidt for meget af. Når fokus mistes et kort øjeblik mistes kan modstanderen nogle gange profitere af det. Marco Hansen fandt i hvert fald vej til netmaskerne og 1-1. Marco smed et velplaceret hjørnespark afsted og det blev rettet af i feltet og endte i målet. Man kunne ikke helt se hvad der skete, men Marco blev godskrevet for målet. Men ikke nok med det, så gjorde Jeppe Schultz det til 2-1. Brabrand havde knap nok sat bolden igang før Jeppe Schultz headede bolden i nettet på en ripost. Det var et mentalt blund fra Brabrand som FCS udnyttede perfekt.

Desværre kunne FCS ikke holde den føring. Malte Færge Nielsen valgte at score til 2-2 kort før pausen. Det var på et ærgerligt straffespark, hvor Kasper Tiedemann var sagesløs ligesom han i øvrigt var på Brabrands første mål. Kampen var nu overraskende helt lige.

Anden halvleg blev en flot spillet halvleg uanset hvem man holdt med. Begge hold var boldsikre. Brabrand lagde et stærkt pres på FCS og de spillede sig til en del chancer. Men FCS’ forsvaret holdt stand. I den modsatte ende havde FC Sydvest en del kontrachancer. Et par stykker af dem var endog meget store og kunne have resulteret i en sejr til FC Sydvest. Men når alt gøres op var det okay, idet spillet var bedre end det længe. Holdet hang bedre sammen og de unge spillere der havde fået chancen i dag klarede det rigtig godt. Men sagt med det samme, alle spillerne gjorde det godt. At man var part i en flot og velspillet kamp var fornøjelse at se.

Kampens situation: Jeppe Hansen taber bolden mod slutningen af kampen, men løber sin direkte modstander op og henter ham og får bolden sendt væk. Et symptom på at holdet i dag havde en anden tænding, energi og vilje.

Næste kamp er en hjemmekamp mod Jammerbugt FC. Endnu en svær modstander, men mon ikke drengene er ved at finde melodien. Vi tror på det og de 3 points.