FC Sydvest fighter point hjem

apr. 16, 2023

FC Sydvest 05 Tønder skulle for første gang i dette forår spille på Bankparkens græs, og gæsterne var et særdeles velspillende Horsens hold, der allerede i første minut fik sat et godt tryk på vores forsvar. Afslutningen blev dog reddet ganske sikkert af Emil Schmidt i målet, der havde en særdeles travl dag. Efter 12 minutter var vi presset helt i bund men fik igen afværget. Minuttet efter havde FC Sydvest til gengæld en rigtig fin omstilling og det var som om det var startsignalet til at spillet blev flyttet længere ned mod Horsens’ banehalvdel. Første halvleg var herfra ret lige og holdene kunne gå til pause med 0-0 på tavlen.

Efter pausen gik der kun to minutter inden Horsens kunne bringe sig foran med et fladt skud uden chance for Emil schmidt. Efter 51 minutter har FC Sydvest en fin omstilling, men Alen får sendt bolden over mål. Kampen var ret lige, begge hold skabte chancer, det bølgede frem og tilbage. Emil Schmidt bliver tacklet i feltet, men på mirakuløs vis kommer han tilbage og får reddet skuddet på et ellers tomt mål. Efter 70 minutter får Horsens’ Nikolaj Johansen ramt bolden helt rigtigt. Fra kanten af feltet styrer han den op i det lange hjørne, uden chance for Emil.

Det var startsignalet til et pres fra FC Sydvest. Indskiftede David Zongwe var en stor udfordring for Horsens og bare et minut efter 0-2 målet får Villads Møller tacklet modstandernes målmand. Liggende får han prikket bolden over til David Zongwe, som resolut banker bolden i nettet til 1-2. presset mod Horsens’ mål fortsætter, men det giver også chancer i den anden ende og efter 83 minutter var det ved at gå galt, da Horsens rammer stolpen. dette giver dog FCS en rigtig fin omstilling, men Alen Merucic sender bolden over mål. Udskiftede Danny Janeczek bliver sat på banen for Alen, på venstre kant og et par minutter inde i overtiden vil han drible ud af feltet i venstre side, men benet bliver taget på ham, og dommeren fløjter straks og peger på pletten. Villads Møller sparker bolden sikkert i nettet til 2-2 og kort efter kan dommeren fløjte kampen af.

Horsens var en stærk modstander og er i perioder bedre og farligere end os i dag og da de førte 0-2 var det bestemt fortjent. FCS skal dog have stor ros for ikke at give op og tro på at de kan komme tilbage i kampen. De to mål vi fik var foræringer af Horsens, men de opstod fordi vi opsøgte heldet og pressede dem til at lave fejl. Vi skal være glad for det ene point i dag, men vi skal også være stolte over det flotte comeback.