FC Sydvest jagter endnu mere af sejrens sødme mod Vejgaard

FC Sydvest jagter endnu mere af sejrens sødme mod Vejgaard

sep. 28, 2019


FC Sydvest jagter endnu mere af sejrens sødme mod Vejgaard.

Når først en sejr er kommet ind under huden og man nyder den, hvem vil så ikke have mere af den? Det er ganske sikkert at vores drenge vil gøre alt for at vinde og ikke mindst vise hjemmepublikum at holdet er ved at udvikle sig positivt. Om det lykkes kan du og jeg måske selv se i dag på Bankparken Tønder kl. 14.00.

Men det kræver en koncentreret indsats. På overfladen kunne det se nemt ud. Vejgaard er lige nu inde i en skidt periode. Det ellers slidstærke hold fra det nordjyske har tabt de seneste tre kampe med målscoren 1-12. Sæsonstarten var ellers fornem. De første 6 kampe var alle pointgivende og det begyndte at lugte lidt af en topplacering. Men så kom altså de seneste tre kampe.

Hvad er der sket med Vejgaard? Den korte forklaring skal man nok finde i cheftræner Christian Flindt Bjergs udtalelse til Nordjyske.dk som han kom med lige efter hjemmekampen mod Århus Fremad: “Vi må erkende, at vi er maksimalt pressede og kører på pumperne. I kampen i dag manglede vi otte mand, og jeg var nødt til at lave en formations ændring til 3-5-2, fordi vi ikke havde en eneste naturlig back til rådighed,” fortæller træner Christian Flindt Bjerg. Skader og lignende kan på få kampe ændre alt.

Men man skal ikke tage fejl af Vejgaard. Det er et rigtigt fighter hold. Og måske når de tilsyneladende ligger ned, skal man passe allermest på. De er nemlig også konditions stærke. Ofte ser de ud som om de uden videre kunne tage 90 minutter mere. Så den største fejl er at undervurdere dem og tro at den her kamp er “a walk in the park.”

Vi kan være sikre på at cheftræner Hans Henrik Andreasen og assistent træner Peter Randbo Jepsen ikke undervurderer Vejgaard. Og spillerne gør heller ikke. De har mødt Vejgaard adskillige gange og kender deres dyder. FC Sydvest har faktisk altid haft det svært mod netop Vejgaard.

Men der er på den anden side heller ikke nogen grund til at være pessimister. Vores drenge er ved at finde rytmen. De seneste tre kampe har FCS spillet sig til 5 points med en målscore på 5-2 og de seneste to kampe har Kasper Tiedemann holdt buret rent. Men hvad der er ligeså vigtigt. Spillerne spiller hammergodt. Kampen mod VSK Århus viste et sprudlende hold, især i anden halvleg. Og vi håber og tror spillerne holder sig i den gode rytme og vinder i dag.

Kampen i dag er en test på (uanset resultatet) om den gejst der er ved at indfinde sig bliver ved med at udvikle sig. Den bliver en test på om ikke holdet for alvor har fået selvtillid. Og kampen bliver forhåbentlig en oplevelse for os tilskuere. Der findes ikke mange ting der er bedre end at se en god fodboldkamp og så kunne snakke om den et par dage.

Kom og se FCS rulle sig ud idag. Du er hjertelig velkommen!

Share