FC Sydvest rykker ned i Fredericiansk badekar

jun. 22, 2024

Sagen var klar for FC Sydvest 05 Tønder. Skulle vi undgå direkte nedrykning, skulle vi slutte foran BK Klitten. Vi var 6 mål bedre end dem og måtte ikke tabe med flere end fem mål. Tabte vi med seks mål, skulle vi selv score, altså 1-7 eller 2-8, osv. Vi tog dog til Fredericia for at jagte sejren og give os selv de bedst mulige betingelser.

Banen får ikke de højeste karakterer, men hvad var værre, så begyndte det at styrt regne fem minutter før kampstart. I hjemmeholdets første angreb fik de et hjørnespark, der blev sendt mod forreste stolpe og sendt i mål til 1-0. FC Sydvest tog derefter komandoen på en bane der blev svære og svære at spille på i det hidsige regnvejr. Vi forsøgte, men der manglede mod til at afslutte på den våde bane og man skubbede bolden videre til næste mand. Der manglede ganske enkelt afslutninger.

Efter 18 minutter gav dette en omstilling, hvor Mads Isaksen fik sendt målscoren til 1-0, Jonas Jacobsen afsted, og han scorede til 2-0. FC Sydvest angreb ufortrødent videre og et gult kort til Marius Møller blev dyrt. Mads Isaksen var hård ved sin tidligere klub og med en assist og et mål stod han bag de to mål på fire minutter, der betød at stillingen ved pausen var 4-0.

I pausen skiftede Kasper Sørensen tre mand ud, mens Fredericias spillere kom ind til et lille Pyroshow fra hjemmeholdets tilskuere. Røgen forsvandt hurtigt og generede ingen, men efter bare syv minutter fortsatte Jonas Jacobsen og Mads Isaksen der storspil, da sidstnævnte scorede til 5-0. Herfra var det som om tempoet gik lidt ned. Begge hold kunne godt være tilfredse med resultatet og banen stod virkelig under vand og gjorde det umuligt at spille fodbold.

Efter 79 minutter måtte Emil Schmidt ud og sparke bolden væk, men den blev simpelthen hængende i vandet og Fredericia fik sendt bolden på stolpen. Emil Schmidt forsøgte igen at sparke bolden væk, men fik begået et uheldigt straffespark. Fredericia scorede og det blev kampens sidste mål. FC Sydvest havde et par gode forsøg, men ind kom bolden ikke, kampen sluttede 6-0.

Dermed slutter vi fuldstændig lige med BK Klitten. Begge har 13 point for 3 sejre og fire uafgjorte og vi har spillet 1-1 i begge kampe. Hermed skal vinderen findes under disse forudsætninger:

• Færrest udeblivelser.
  • Flest point i indbyrdes kampe.
  • Bedste måldifference i indbyrdes kampe.
  • Flest scorede mål i indbyrdes kampe.
  • Bedste samlede måldifference.
  • Flest scorede totale antal mål.
  • Flest vundne kampe.

Og det giver stadig ingen forskel, så vi må grave endnu dybere, og her vinder BK Klitten for flest scorede udebanemål (9), mod FC Sydvest 05 Tønders 6 udebanemål. Dermed kan FC Sydvest ikke få hjælp fra søndagens resultat mellem Vejle og Egen og derfor spiller vi Serie 1 i efteråret, på vel nok mindst mulige margen.