FC Sydvest 05 Tønder skal på banen igen

FC Sydvest 05 Tønder skal på banen igen

maj. 19, 2020


Divisionsforeningen har i en længere periode sonderet situationen omkring afviklingen af den sidste del af turneringen i 2. Division, som jo også rummer os selv i FC Sydvest 05 Tønder.

Det er sket så demokratisk som muligt samt i respekt for det mandat , Divisionsforeningen sidder med .

Resultatet af de mange møder med de 24 involverede klubber er endt med , at , forudsat Mette Frederiksen åbner op fra fodbold på vort niveau efter den 8. juni, så kan der spilles fra senest d. 17. juni og frem til afslutning d. 5. juli.

For FC Sydvest, som er et af de 6 hold , der ligger i nedrykningsfare i det  vi kunne kalde den vestlige 2. division, skal vi spille nedryknings/overlevelsesspil med de 6 ligestillede hold fra Sjælland, der er den 2. gruppe i 2. Division.

Der bliver således 3 kampe i Bankparken at glæde sig til, mens man skal over bæltet 3 gange, inden vi ved om det hedder 2. Division igen næste år, eller om det bliver Danmarksserien.

Ud af de 12 hold skal nemlig 5 af dem gå den bitre gang en række ned, mens vinderen rykker op.

Når man nu slår de to rækker sammen, vil den nuværende stilling være følgende:

 1. VSK Århus 23 points
 2. Dalum 22 points
 3. B93 20 points
 4. Hillerød 19 points
 5. FA 2000 19 points
 6. Næsby 18  points
 7. FC Sydvest 18 points
 8. Holbæk 17 points
 9. Slagelse 13 points
 10. Skovshoved 12 points
 11. Ringkøbing 12 points
 12. Vejgård 11 points

 

FC Sydvest kommer således til at kæmpe om 18 points med B 93, Hillerød, FA 2000 ( Frederiksberg), Holbæk, Slagelse og Skovshoved, og umiddelbart ligger vi ikke blandt de 5, der må rykke ned. Men feltet er tæt fra nr. 8 og op til nr. 3.

Hvad siger FC Sydvest så til beslutningen?

Sammen med 7 andre klubber var vi enige om at frygte en skævvridning af turneringen, hvis vi skulle spille langt ind i juli. Flere spillere har jo kontraktudløb tidligere, og der er amatørspillere, som vi ikke kan forpligte i feriesæsonen osv. På den baggrund ønskede vi at slutte turneringen uden flere kampe og undlade nedrykning. Rækken skulle så blot forøges med de vindende hold fra Danmarksserien siger formand Thorsten Simonsen

 • Men vi respekterer naturligvis den afgørelse, den vanskelige sag er sluttet med, og vi glæder os da over, at afgørelsen kommer til at ligge på banen og ikke på skrivebordet, Så nu er det med at få spillerne og klubben gjort klar til den meget vigtige periode i Fc Sydvest 05 Tønders liv, slutter formanden

Af Finn Hedegaard

2. Division genstarter senest 17. juni og afslutter sæsonen 5. juli

Share