FC Sydvest tabte til omstillingsparate Århusianere

sep. 9, 2023

Publikum trak lidt på smilebåndende, da ASA århus skulle give bolden op. En spiller ved bolden i midtercirklen, tre bagved og de sidste 6 spillere stod alle ude i venstre side. Den situation kan du se på ovenstående foto. Bolden blev spillet bagud og derefter slået op i venstre side til de fremadstormende seks spillere. Den havde FC Sydvest dog luret, så det løb ud i sandet.

Ellers var det et FC Sydvest 05 Tønder med masser af udstråling fra kampens start. Der blev spillet primitivt med snert i tacklingerne og så skulle bolden om muligt slås fremad mod vore stærke angribere. Efter 15 minutter fik Villads Møller fat i bolden ved baglinien, slog den skråt på tværs til Alen Merusic, der resolut afsluttede. Desværre kom der ikke luft nok under bolden og en ASA spiller fik smidt sig ned og fik blokeret skudet.

Midt i første halvleg kom den første forskrækkelse, da ASA alt for nemt kunne kombinere gennem vort forsvar, men heldigvis var Emil schmidt på plads. Tre minutter senere får vi ikke clearet godt nok og får spillet bolden lige i fødderne på en modstander, der nemt kan score til 0-1. En skam for vi spillede en rigtig god kamp. En stikning frem blev løbet op af lynhurtige Frederik Gydesen. Keeperen kommer ud af sit felt og Gydesen dribler rundt om ham, men igen kaster en forsvarsspiller sig ned og redder afslutningen. Dermed kunne vi gå til pause, bagud 0-1.

FC Sydvest var stadig spillemæssigt overlegne og ASA forsøgte sig mere og mere med omstillinger og 12 minutter efter pausen fik de igen bolden i mål, netop på en omstilling. Det blev der dog rodet bod på 5 minutter senere, da et hjørnespark fra Huseyin Øzcan blev headet ind af Rasmus Hoeg, til stillingen 1-2. Så blev gæsterne presset i bund, udligningen blev virkelig jagtet. Dette gav også mere plads til omstillinger. Efter 79 minutter var det ved at gå galt, men med det yderste af fingerspidserne fik Emil Schmidt dirigeret bolden op på overliggeren.

To minutter senere blev Danny Kun Janeczek nedlagt i feltet, et klodset straffespark som Villads Møller skulle sparke. Dette er en disciplin som Villads behersker til UG, men denne gang tog gæsternes keeper den rigtige beslutning og sprang til sin egen højre side og reddede straffesparket. ØV, det her var chancen. FCS pressede dog videre og satsede hele butikken. To gange i den resterende del af kampen forsøgte ASA at filme sig til straffespark, uden held ved den ellers usikre dommer, men langt inde i overtiden fik de desværre bolden i mål til 1-3 på endnu en omstilling.

Kampens resultat var, som det sikkert kan læses, dybt ufortjent. FC Sydvest 05 Tønder var det bedst spillende hold og havde fortjent at få noget med, men i sidste ende var ASA bare mere effektive foran mål. Vi må bare arbejde videre. Nu venter tre udekampe på 11 dage og her skulle der gerne falde nogle point af. Vi gæster således Kolding, lørdag den 16.september.