Jørgen Hansen Biler støtter gerne lokalt

Jørgen Hansen Biler støtter gerne lokalt

jan. 22, 2019


De af os der hører radioreklamer kender Jørgen Hansen Biler I Skærbæk. Vi ved han sælger Kia og at der kommer lidt sønderjysk lune sammen med reklamerne. For os i FC Sydvest er han langt mere end det. Han er en af de meget værdifulde sponsorer vi har.

Når du læser det her kan det være du tænker: “Er han ligefrem i verdensklasse?” Det kommer vi tilbage til. For når man lærer ham lidt at kende, så er han mere end en almindelig sponsor.

Egentlig var det Jørgen Hansens far der startede med at sælge biler i Døstrup i 1961. Her var forretningen et godt stykke tid. Da faderen døde hjalp Jørgen til indtil han endeligt overtog forretningen i 1991. De valgte i det nye årtusind at flytte til Skærbæk. Det er ikke så ringe som det er gået. Jørgen siger selv: “Vi er en 26-27 mand nu og vi har været den bedst sælgende Kia forhandler i Danmark i de sidste tre år i træk.” Det er ikke underligt at det bliver sagt med en vis stolthed i stemmen. Men der er også en sund ydmyghed bag det: “Det her kunne slet ikke lade sig gøre uden de dygtige og engagerede medarbejdere jeg har,” bedyrer han.

Der er heller ingen tvivl om at Jørgen Hansen er født med et iværksættergen. Adspurgt til det siger han også: “Jeg har jo ikke et 8-16 job. Når man sætter noget igang, så er det for at se noget vokse. Det er ikke udelukkende for pengenes skyld, når man starter noget. Det er selvfølgelig sådan at nogen gange går godt, andre gange går det knap så godt. Det hører med. Man kan vel sige at det bliver en livsstil at sætte ting i gang. For mig er det ligesom at have sin hobby som arbejde.”

Jørgen Hansen er glad for sit job og sit firma. “Lysten og glæden er der stadig. Den dag den ikke er der mere, så holder jeg,” fortæller han. Der er altid nogle forudsætninger der skal være i orden. “Familien skal være med i det,” understreger han.

Hvad får Jørgen Hansen til at sponsorere sport? Har han selv dyrket sport? “Jeg var faktisk ikke så god til sport. Motorsport har interesseret mig. Der skal gerne være benzin med, så er jeg med. Og vi har da også rimeligt seriøst været med i motorsport. Det er da blevet til en DM titel i et 4 timers løb. Ellers dyrker jeg lidt jagt.” Men hvorfor sponsorere FC Sydvest? Svaret er en lille overraskelse. Jørgen fortæller: “Jeg vil gerne støtte lokalt og jeg tager hatten af for alle de frivillige der lægger sine kræfter i sportsklubber. Det er flot at de bruger så meget tid på at sætte gode ting i gang. Mange kæmper hårdt for at finde midler til deres klubber eller projekter. Det vil jeg gerne støtte.”

Og det er ikke bare FC Sydvest der nyder gavn af Jørgen Hansens gavmildhed. Han støtter klubber og arrangementer i Skærbæk og omegn. Grundlæggende er det stort når man rækker ud over sig selv og egne interesser. Det vil jeg som skribent til denne artikel gerne vove det ene øje og kalde verdensklasse.

Til slut på interviewet kommer noget af den lune Jørgen Hansen er kendt for. Jeg spørger til en radioreklame som omtaler en ny Kia som er mindre end Kia Picanto. Jeg bliver hurtigt klar over at jeg er hoppet i med begge ben.

“Det er rigtigt,” siger Jørgen Hansen gravalvorligt, “den er som sagt mindre end Kia Picanto.”

Jørgen Hansen nikker ned mod en hvalp der har underholdt mig under interviewet (dejlig hund iøvrigt). “Den er der. Det er vores hund, den hedder Kia.”

Nå, ja! Hvis ikke de har god værkstedshumor hos Jørgen Hansen Biler, hvor skulle de så have det?

Share