Nederlag trods fremragende anden halvleg. FCS tabte 0-2 til topholdet Århus Fremad

okt. 26, 2019

Det blev første kamp med ny træner. Det blev til en kamp hvor man kunne måle sig med det bedste hold i rækken.

Inden sådan en kamp går et helt maskineri igang. En stor flok af frivillige går igang med at alt er klart til kampen. Og der er også stor aktivitet i sponsor loungen. Sponsorerne er grundlaget for at klubben kan køre. Denne gang fortalte Esben Thøstesen om et nyt initiativ i Tønder kommune.

Inden da kom den nye cheftræner Kim Munch op i sponsor loungen og fortalte hvad han havde tænkt sig med kampen. I hans oplæg var han klar i mælet. Der skulle være mere energi i spillet. Spillerne skulle vise spilleglæde og vindermentalitet. I ugen der var gået var der blevet trænet hårdt, så hårdt at spillerne virkelig kunne mærke det.

Esben Thøstesen fortalte om det nationale projekt “bevæg dig for livet.” Projektet handler om 600.000 flere aktive i Danmark. Vi skal være den mest aktive nation. 75 % fysisk aktive i det hele taget og 50 % fysisk aktive i en forening.

I Tønder kommune er målet at 3900 skal være mere fysisk aktive i 2023. Og Tønder kommune er blevet udvalgt som visionskommune. Det giver nogle fordele. Tønder får øget samarbejde med DGI, DIF og Dansk firmaidræt. I det år Esben Thøstesen har arbejdet med projektet i Tønder kommune har man først kigget på skolerne. Man har kigget på faciliteter og en række andre aktiviteter. Man kan endda blive sundhedsambassadør i ens virksomhed. Jo, Tønder er for alvor sat igang med at bevæge sig. Et meget interessant projekt, der måske endda kan skabe endnu flere dygtige fodboldspillere.

Og så til kampen. Der var energi og ild i øjnene på FC Sydvest spillerne. Og de fightede som gale helt efter cheftrænerens direktiv. Men det var dog Århus Fremad der som tophold havde lidt mere overblik og lidt mere held.

I det 22. minut spillede århusianerne sig godt igennem og de testede Kasper Tiedemann. Tiedemann klarede det hårde skud, men Christian Nissen scorede på riposten. Det var ærgerligt efter at FCS faktisk var kommet godt fra start. Og det fortsatte desværre godt for Århus Fremad. På hjørnespark fik FCS ikke sparket ordentlig væk og på et kludremål kom Århus Fremad på 2-0. Det var et tophold der udnytter sine chancer og ikke giver meget væk. Alligevel var følelsen at FCS løftede sit spil og var med i kampen.

Lad os sige det med det samme. Anden halvleg var helt klart FC Sydvest’s. Der blev spillet så blodet sprøjtede, men desværre ville bolden ikke ind. Nej, hvor drengene kæmpede. Idet 14. minut oversprintede Emil Ankersen århusianernes venstre back og sendte bolden perfekt ind Foton Durguti. Han afsluttede faktisk godt med hovedet, men lige forbi.

Senere i halvlegen blev et forsøg reddet på stregen i det århusianske forsvar. Det store drama kom da Fiton Durguti fik en flot stikning. Han af driblede flot sin direkte modstander og var derefter helt fri på mål. Hans modstander kvitterede med “nødbremsen” og nedlagde Fiton. Alle på stadion forventede et rødt kort. Men det blev i stedet et gult kort. Vi ved naturligvis at dommere skal træffe afgørelser i et split sekund, men lad os sige det sådan: chancen for at blive nomineret til “årets dommer” er nok væsentligt reduceret efter i dag. På det efterfølgende frispark måtte Århus Fremad’s målmand strække som en cirkus akrobat for at redde.

Og der kom flere chancer til FC Sydvest. Men det sidste held tilfaldt desværre ikke FC Sydvest.

På baggrund af anden halvleg havde uafgjort nok været mere retfærdigt, men fodbold er ikke et spil der går særlig meget op i retfærdighed. Men indtrykket er alligevel anderledes i dag. Spillet var mere energisk. Der blev løbet. Spillerne ofrede sig for hinanden. At så tophold er ligesom fætter Højben, det må man endnu en gang sande.