Ørkenvandring på kunstgræs

Ørkenvandring på kunstgræs

okt. 22, 2023


FC Sydvest 05 Tønder skulle forsøge at holde liv i håbet om at sikre sig endnu en sæson i Jyllandserie 1, uden at skulle ud i kvalifikationskampe, da bundproppen SGI stillede op på kunststofbanen i Tønder. Og det startede rigtig fint, da Villads Møller i første minut stak en dyb aflevering til Frederik Gydesen, men SGI keeperen kom ud og fik blokeret. Et halvt minut senere lå bolden til gengæld i FCS målet på et helt ufarligt skud. Fra kanten af feltet skød SGI’s Elias Zøhner en blød afslutning mod stolpefoden. Bolden strøg forbi flere FCS spillere og Emil Schmidt nåede ikke helt ud og fik pareret.

Efterfølgende pressede FC Sydvest godt på for en udligning. To hjørnespark og en flad afslutning fra Gydesen der gik lige forbi målet. Her var der spillet otte minutter og nu fusede det hele ud i ingenting. Begge hold havde absolut intet at byde på, man løb ikke for hinanden og det var direkte forfærdeligt at se hvor lidt, især FCS kæmpede for overleveelse. Efter 36 minutter kom FCS til en afslutning fra klods hold, men denne kæmpe chance blev sendt tæt forbi stolpen og i sidenettet. På dette tidspunkt begyndte Kasper Sørensen allerede at skifte ud, for at få lidt gang i holdet, men lige lidt hjalp det.

Så var der naturligvis nogle forventninger om at en peptalk i pausen kunne sætte lidt fut i hjemmeholdet, men allerede da spillerne gik ind på banen, kunne man fornemme at opgaven slet ikke blev taget alvorligt. Var det skidt i første halvleg, så blev det kun værre efter pausen. Spillerne løb ikke for hinanden, tilbød sig ikke for boldholderen og når det så skete, blev afleveringen spillet hen i et område, hvor der hverken var med eller modspillere. Det var direkte håbløst og modstanderne var såmænd ikke meget bedre, så det var en sand ørkenvandring for tilskuerne, der skal have ros for at blive til sidste fløjt.

Lidt højdepunkter var der dog også efter pausen. Noah Musaefendic havde en flot afslutning, hvor keeperen måtte vise høj klasse for at redde den og efter en stor fejl i vores forsvar havde SGI en afslutning, der dykkede ned og ramte oversiden af overliggeren. Den sidste chance opstod, af en tackling, hvor bolden ved et tilfælde smuttede tæt forbi FCS målet.

Det er nu ganske klart at FCS skal ud at spille kvalifikation mod en af toerne fra Jyllandserie 2. Nul point mod bundproppen er vel den væsentligste årsag. Hæver vi ikke niveauet fra lørdagens kamp, så står den på Jyllandserie 2 for FC Sydvest 05 Tønder, når vi når til forårsturneringen i 2024.

Share