Overraskelsen lurede

jun. 9, 2024

FC Sydvest 05 Tønder skulle ud og ramme et tårnhøjt niveau, på en meget våd bane i Sædding/Guldager. Og mens vejret viste sig fra sin værste side, viste FC Sydvest noget af det bedste vi har set. Defensivt var Mikkel Neessen blevet trukket tilbage i midterforsvaret og sammen med tilbagevendte Mads Hoeg, stod de meget stærkt foran en stensikker Emil Schmidt, der tog sig af de høje bolde uden at tage chancer. Dette betød at Rasmus Hoeg var kommet frem på midtbanen, hvor han skabte en masse uro, med benhårdt arbejde.

FC Sydvest 05 Tønder skabte chancer og efter 26 minutter var det venstrekanten, Alen Merusic, der havde lusket sig over mod højre, og herfra kunne han banke bolden i mål til 1-0 føring for FCS. Bare minuttet senere landede et indlæg mod fjerneste stolpe fra venstre side, hos Nicolai Bach Iversen, der kunne heade FCS foran 2-0. Herfra stod der FCS på det hele. Et rystet hjemmehold gav os plads til at kombinere og kunne være glade for at de trods alt kun var bagud med to.

Det var et forandret hjemmehold der kom tilbage fra pausen. Rummene blev gjort mindre og FCS måtte arbejde endnu hårdere for at skabe chancer. Der blev skabt chancer og bl.a. havde Nicolai Bach Iversen en friløber, og med en modstander i hælene valgte han en flad afslutning, som keeperen dog fik reddet. Efter lidt over en times spil lignede det stadig en klar FCS sejr. SGI manglede ganske enkelt kvalitet i de offensive aktioner.

Bedst som man troede at det nok ikke ville gå galt, kom reduceringsmålet til 1-2 og med 25 minutter tilbage, var der pludselig lang vej hjem. FCS havde stadig tingene under nogenlunde kontrol og havde et par chancer til 3-1 føring. Bl.a. et frispark som hoppede ud af hænderne på keeperen, og lige ned i fødderne på Rasmus Hoeg, der sendte bolden forbi mål. Vi var stadig farlige på dødbolde, men efter 80 minutter var det SGI der sendte en høj bold afsted, der tog indersiden af stolpen. Den blev efterfølgende sendt til hjørne. Det var starten på 10 meget svære minutter. Efter et par hjørnespark kom udligningen til 2-2 og så begyndte SGI for alvor at jagte sejren. 3-4 gange burde hjemmeholdet have scoret, men et heroisk kæmpende FCS smed sig ned i alle bolde og fik mirakuløst holdt bolden ude af målet, på nær en enkelt gang, hvor der dog blev vinket offside. Dybt inde i overtiden var det så os der havde en god chance efter et hjørnespark, men det hele endte 2-2. Det kan vise sig at blive et særdeles vigtigt point, måske.