Perfekt sæsonstart for FC Sydvest 05 Tønder

aug. 28, 2024

Efter flere sæsoners nedtur har FC Sydvest 05 Tønder sat gang i et forsøg på at få sat prop i og få vendt nedturen. Turen er endt i serie 1 og vi forsøger i første omgang at stoppe rutcheturen og stabilisere os, og det er startet rigtig godt. Ikke alene er de første fire kampe blevet vundet, det er mere måden det er sket på, der giver forhåbninger. Vi står med et hold der kæmper og fighter til det sidste, og ikke mindst præsterer som hold. Og så får alle lov til at spille, om man er rutineret eller meget ung. Trænerteamet stoler på de spillere de har udtaget.

Det hele startede på en svær udebane i Haderslev, 14 dage efter at træningen var påbegyndt. FC Sydvest kunne gå til pause med en 2-0 føring, som så efter pausen blev udlignet, med to mål på tre minutter. Og det var netop her at holdet viste god moral. Fik bragt sig foran igen og scorede sejrsmålet til 4-2 med to mand udvist, altså 9 mod 11.

Hjemme på BankParken mødte vi så Spangsbjerg fra Esbjerg, der scorede direkte på kick-off. Der blev vi taget lidt med bukserne nede, og igen viste holdet god moral og kæmpede sig til en 3-1 føring. Heller ikke en reducering ændrede på noget, da FC Sydvest hurtigt fik sig scoret til endnu en 4-2 sejr.

Turen gik til Rødding der havde fået en skidt sæsonstart. Efter et brændt straffespark og to mål, gik FC Sydvest målamok efter pausen. Der blev spillet flot angrebsfodbold og da dommeren fløjtede af stod der 9-1 på tavlen i FCS favør. Med 4 mål af Iversen og tre mål af Hassan, stod det tydeligt for enhver at vore angribere har mål i støvlerne.

En hel anderledes kamp stod på programmet, da Ribe HK mødte op tirsdag aften på kunstbanen. Ribe havde en målscore på 3-1 efter tre kampe, så vi stod over for en defensiv der skulle nedbrydes, og det blev ikke nemt. Ved pausen stod der 0-1 efter at Ribe der spillede et flot presspil fik tacklet vores keeper og sendt bolden i mål. Efter pausen var det FC Sydvest der var bedst i alle spillets facetter. Dog kunne Ribe have lukket kampen på en friløber, der blev sendt over mål. I stedet fik vi presset deres keeper til at lave en fejl, og det udnyttede Juraj Kerpcar til at få udligningen i hus. FC Sydvest fortsatte med at presse på og kort før tid var det unge Jonas Lauesen der blev dagens helt da han bankede bolden i nettet til en flot 2-1 sejr.

Efter en stærk 2.halvleg, den nok bedste vi har set af FCS i lang tid, var det da også en særdeles veltilfreds assistenttræner Kenneth Hellwig Lauridsen der udtalte: “Vi startede sæsonen med ganske få træninger og en enkelt træningskamp. Og vi har set et hold der bare har udviklet sig rigtig meget over de her fire kampe. Vi ser især hvordan vi udvikler os som hold og præsterer som hold, så det er rigtig fedt hvad vi ser lige nu. Og så spiller vi bare en rigtig god kamp i dag, mod den stærkeste modstander vi hidtil har mødt”.

Allerede på lørdag klokken 13.00 skal FC Sydvest 05 Tønder i ilden igen. Modstanderen er Haderslevholdet FCH6100, der har 7 point efter 3 kampe. Sejre over Oksbøl og Rødding og 0-0 i Ribe er status for dem, før de gæster BankParken på lørdag. På Haderslevs hold kan man glæde sig til at se bl.a. Rilwan Hassan, der har optrådt for FC Midtjylland, SønderjyskE og Ham Kam i Norge. Vi ses i BankParken på lørdag.