Positive toner fra FC Sydvest 05 Tønder

Positive toner fra FC Sydvest 05 Tønder

jul. 26, 2020


Overlevelse modtaget med glæde!

Da FC Sydvest 05 Tønder forlod banen efter 0-1 nederlaget mod Hillerød d. 4. juli kunne holdet glæde sig over, at holdet havde overlevet sæsonen og stadig har status som 2. divisionshold.

  • Hvordan vurderer I det, spørger jeg formanden for FC Sydvest 05 Tønder, Thorsten Kammer Simonsen? “Vi har jo oplevet en noget omskiftelig sæson på grund af Corona-krisen, men set i det lys er vi OK tilfreds med det resultat, vi har opnået”.

FC Sydvest 05 Tønder ser nu frem til at starte fra scratch igen med en ny turnering, der indledes i slutningen af august. Det bliver en turnering med 14 hold i hver række, vestkredsen og østkredsen.

  • Vi starter træningen i morgen, mandag d. 27. juli, hvor truppen på de foreløbig 15 kontraktspillere samt 5-6 mulige nye emner dukker op under træner Jes Bekkes ledelse.
  • Vi glæder os i den forbindelse over, at vi har kontrakt med en rutineret stamme bestående af lokale og rutinerede profiler og ”kulturbærere”, som kan være en god støtte for de unge på under 21, som vi også har mange af. Og de får også en god og stor opgave med at få integreret de nye, så der opstår et fællesskab og en stærk social følelse omkring vor klub, siger Thorsten Simonsen.

Her tænker han naturligvis på den store gruppe af ”kulturbærere” som Kasper Sørensen, Marten van Ittersum, Christian Degn, Marco Hansen, Morten Beck og Lasse Clausen, der er lokale profiler og er med til cementere idéen om, at det er lokale kræfter, der kæmper for Tønder Kommune. Og med Jes Bekke som rorgænger med ansvar for “game-planen” og med god assistance fra trænerteamet med Peter Jepsen som assistenttræner og holdleder Per Lassen er FC Sydvest 05 Tønder i gode hænder.

Den nye sæson bliver noget af en udfordring, siger formanden, der endnu ikke ved, hvilke modstandere man kommer til at stå overfor i den nye sæson, da der ikke er lige mange hold i Vest- og Østdanmark. Helt konkret 11 hold fra Jylland og Fyn, mens der er 17 hold i øst, fordi de tre nedrykkere fra Nordic Bet Ligaen kommer fra Sjælland og Falster: Roskilde, Næstved og Nykøbing FC. Der skal altså findes tre østhold, der kommer i vestkredsen, og det sker ved lodtrækning d. 3. august.

  • Den nye sæson med sin overgangsløsning bliver et ”blodbad”, fordi der vil være 4 hold, der vil ryge ud af begge kredse, når sæsonen slutter næste sommer, og her skulle vi jo gerne undgå at ligge, siger formanden, der sammen med klubben som foreløbig målsætning har ”at hæve niveauet”

Hvordan står klubben organisatorisk og økonomisk?

  • Jeg er helt overvældet over den støtte og opbakning, der er til vor kommunes fodboldmæssige fyrtårn. Vore sponsorere har taget vældig godt imod os, og det betyder, at vores likviditet er god,  og det giver ro i sindet. Positivt er det jo, at alle tager positivt imod os, når vi kommer rundt og beder om støtte.
  • Desuden har vi fået mange flere og gode hænder i vores organisation, og det gør, at der står respekt omkring vores arbejde, hvilket tiltrækker nye unge talenter, der ser os som et springbræt til at komme højere op. Gode samarbejdspartnere som EFB og Sønderjyske betror os denne opgave for deres ” boblere”, der har brug for at få spilleminutter.

For FC Sydvest 05 Tønder er det vigtigt at være fodbold i fællesskab og samarbejdet fungerer fint mellem Tønder, Bredebro, Løgumkloster og Ballum, men som Thorsten Simonsen udtrykker det, ”vi kan favne flere endnu og vil gerne samarbejde med hele kommunen.”

Af Finn Hedegaard

Share