Viktor Rasmussen: Skader har ændret mine drømme

Viktor Rasmussen: Skader har ændret mine drømme

jun. 15, 2019


Det værste tidspunkt for en ung idrætsmand at få skader på, er uden tvivl når karrieren er ved at starte. Det har blandt andet andenmålmand i FC Sydvest’s 19-årige Viktor Rasmussen måttet sande. Lige det tidspunkt hvor man ikke er etableret som navn, der er man let at afvise og droppe. Og man har selv let ved at tænke, at en sportskarriere måske ikke er en mulighed alligevel.

Men hvem er Viktor og hvad er historien bag vores andenmålmand? ”Min far var træner og min storebror spillede fodbold. Jeg ville godt være ligesom min storebror, så jeg begyndte også at spille. Jeg startede i Obbekjær ved Ribe og ret hurtigt endte jeg i Ribe BK. Vi havde på et tidspunkt en rigtig god årgang i Ribe og der kom mange af de større klubber og hamstrede. Derfor endte jeg i Haderslev som 14-15 årig. Endelig blev jeg i forbindelse med at jeg startede på efterskole hentet til Vejle som U17 spiller,” fortæller Viktor.

Som man kan se, lå fremtiden åben for Viktor. Mulighederne og drømmene var store. Men Viktor fortæller: ”En af de første dage på efterskolen river jeg min menisk over og ret hurtigt efter bliver jeg droppet af Vejle. Så forsvinder drømmene lidt og man begynder at indstille sig på noget andet.”

Men heldigvis stoppede fodboldlivet ikke for Viktor Rasmussen. Han kom til Hviding-Egebæk hvor Peter Randbo Jepsen på daværende tidspunkt var træner (Vores assistent træner i FC Sydvest). ”Her var jeg et år,” fortæller Viktor, ”hvorefter jeg fik et rigtig godt år i Bramming, der lå i serie 1. Det gjorde mig godt. Herefter var jeg til prøvetræning i FC Sydvest,” fortsætter Viktor. FC Sydvest så mulighederne i Viktor som gardering for vores dygtige førstemålmand Kasper Tiedemann.

Viktor Rasmussen fortæller også om sin debut for FCS. ”Det var mod Frem og jeg tog faktisk et straffe,” mindes han med et smil. Vi må håbe der også er succes her lørdag 15/6 hvor FCS endnu en gang tørner sammen med Frem.

Men hvordan er det at være andenmålmand? Det lever Viktor fint med. ”Selvfølgelig er vi 3 målmænd et eller andet sted konkurrenter, men vi arbejder sammen i stedet for at rivalisere. Vi hjælper hinanden og støtter hinanden. Der er en supergod kemi imellem os og det er dejligt at være en del af. ”Tiede” er en dygtig målmand og har en masse rutine. Vi suger til os.”

Man kan ikke undgå at bemærke de positive tanker omkring FCS som Viktor har og han uddyber selv: ”vi har et godt sammenhold i klubben, hvor vi f.eks. tager godt imod nye spillere. Det er kun godt hvis nye kan hjælpe klubben. Der er plads til alle der vil kæmpe for klubben.”

Men tilbage til skaden der ændrede gangen i Viktor’s fodboldkarriere. Viktor siger: ”Den har ændret mit syn på tingene. Som dreng drømte man om at stå I Liverpool eller noget lignende og redde sin klub, men nu er drømmene mere kortsigtede. Nu ved jeg hvor hurtigt tingene kan ændre sig. Nu koncentrerer jeg mig om hjælpe klubben, måske også op på et højere niveau.”

At Viktor’s livsperspektiv har ændret sig lidt viser sig ved at karrieren ved siden af fodbold også betyder meget: ”Jeg bliver student i år her hvor jeg er tæt på 20 år og det glæder jeg mig til.”

Man kan ikke undgå at blive rørt når man hører Viktor’s historie. Man kan kun beundre hans livsmod og vilje til at fortsætte uanset hvad. Og vi håber han fortsat vil bidrage til fremgangen i FC Sydvest.

Share